Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Swing Time (1936)
13:50 - SVT1
Et besværlig kyss (2004)
23:55 - TV2 Zebra
You Got Served (2004)
01:30 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 17. mars

Kurt Russell
Lesley-Anne Down
Patrick Duffy
Rob Lowe
Gary Sinise
John P. McCarthy
John Sebastian
Mari Maurstad

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Fatter'n
Film generelt
Av: Montecristo, 16. mars 07:57

Valhalla Rising
Film generelt
Av: Montecristo, 15. mars 08:04

Historien bak Tron Legacy
Film generelt
Av: Montecristo, 13. mars 08:21

En ganske snill mann
Norsk film
Av: Montecristo, 12. mars 08:08

The Blind Side
Film generelt
Av: Montecristo, 11. mars 08:49

102 Dalmatinere (2000)

Originaltittel: 102 Dalmatians

Produsent: Edward S. Feldman
Regi: Kevin Lima
Manus: Kristen Buckley
Sjanger: barnefilm
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 40 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Glenn Close
Cruella De Vil
Ioan Gruffudd
Kevin Shepherd
Alice Evans
Chloe Simon
Tim McInnerny
Alonso
Ian Richardson
Mr. Torte
Gérard Depardieu
Jean Pierre Le Pelt
Ben Crompton
Ewan
Carol Macready
Agnes
Jim Carter
Detective Armstrong
Ron Cook
Mr. Button
Vis alle roller

I den nye filmen blir Cruella løslatt fra fengselet pga. god oppførsel under løfte om at hun aldri mer skal ha noe med pels å gjøre. Men hun klarer ikke å holde sitt løfte lenge og er snart i gang med å planlegge hvordan hun skal skaffe seg sin dalmatinerpels.

Tre år etter at hun stjal hunder i London, er Cruella helt forandret. Hun er ikke lenger fiksert på pels eller blendet av dalmatinere, men er blitt dyrerikets nye redning og hundens beste venn.

Alle forbløffes av Cruellas utrolige forvandling, alle unntatt hennes hundeelskende tilsynsverge, Chloe Simon. Hun tror ikke på den et sekund. Hennes skepsis forsterkes når Cruella med fullt mediaoppbud går inn og kjøper en hundekennel som har økonomiske vanskeligheter.

Kennelens snille og godtroende sjef, Kevin Shepherd, er begeistret for den nye eieren og også betatt at Cruellas tilsynsverge. Chloe er på sin side også interessert i ham, men så kommer politiet og arresterer Kevin for tyveriet av flere dalmatinerhvalper.

Overfor dette tilsynelatende sikre beviset må Chloe motstrebende godta at Cruella virkelig er forandret og at hun tok feil da hun stolte på Kevin. Men så forsvinner plutselig Chloes egne dalmatinerhvalper - Pongo og Perdys barnebarn Lille Dipper, Domino og Oddball. Alt er kanskje likevel ikke som det synes å være.

Omtale

Akkurat når det syntes trygt å komme ut av kennelen, så dukker Cruella de Vil opp igjen, og nå er hun ikke alene. Glenn Close vender tilbake som den uforlignelige og onde Cruella. Denne gang har hun selskap av Gerard Depardieu som sin medsammensvorne. Han spiller moteskaperen Jean Pierre Le Pelt. Sammen skaper de kaos i en uskyldig hundeverden i Walt Disney Pictures´ levendefilm, 102 DALMATINERE.

Walt Disney Pictures satser enda en gang på komedie, fantasi og høyt tempo i etterfølgeren til den store 1996-suksessen 101 DALMATINERE. I den nye filmen blir Cruella løslatt fra fengselet pga. god oppførsel under løfte om at hun aldri mer skal ha noe med pels å gjøre. Men hun klarer ikke å holde sitt løfte lenge og er snart i gang med å planlegge hvordan hun skal skaffe seg sin dalmatinerpels.

Walt Disney Pictures presenterer 102 DALMATINERE i samarbeid med Edward S. Feldman. Filmen er regissert av Kevin Lima etter manuskript av Kristen Buckley & Brian Regan og Bob Tzudiker & Noni White, basert på boka "Ett hundre og en dalmatinere" av Dodie Smith. Produsent er Edward S. Feldman og koprodusenter Paul Tucker og Patricia Carr. 102 dalmatinere blir distribuert av Buena Vista Pictures Distribution.

Tre år etter at hun stjal hunder i London, er Cruella helt forandret. Hun er ikke lenger fiksert på pels eller blendet av dalmatinere, men er blitt dyrerikets nye redning og hundens beste venn.

Alle forbløffes av Cruellas utrolige forvandling, alle unntatt hennes hundeelskende tilsynsverge, Chloe Simon (Alice Evans). Hun tror ikke på den et sekund. Hennes skepsis forsterkes når Cruella med fullt mediaoppbud går inn og kjøper en hundekennel som har økonomiske vanskeligheter.

Kennelens snille og godtroende sjef, Kevin Shepherd (Ioan Gruffudd), er begeistret for den nye eieren og også betatt at Cruellas tilsynsverge. Chloe er på sin side også interessert i ham, men så kommer politiet og arresterer Kevin for tyveriet av flere dalmatinerhvalper.

Overfor dette tilsynelatende sikre beviset må Chloe motstrebende godta at Cruella virkelig er forandret og at hun tok feil da hun stolte på Kevin. Men så forsvinner plutselig Chloes egne dalmatinerhvalper - Pongo og Perdys barnebarn Lille Dipper, Domino og Oddball. Alt er kanskje likevel ikke som det synes å være.

Cruella er så hemmelighetsfull at det mer enn antyder en annen forklaring. Det samme gjør hennes nye vennskap med den franske buntmaker og moteskaper Jean Pierre Le Pelt. Men er de skyldige i de verste forbrytelser, eller blir Cruella anklaget for noe hun ikke har gjort?

Godt hjulpet av sine hundevenner og av verdens eneste flygende "hund", prøver imens Kevin å bevise sin uskyld og hjelpe Chloe å redde sine hvalper, men det ser ut som tiden enda en gang løper ut for hundesamfunnet.

Noen stjeler hvalper, men hvem?

Glenn Close (Cruella de Vil) kom fra teater til film i 1982 da hun spilte rollen som Jenny Fields in George Roy Hills "Garps bok". For den prestasjonen fikk hun både stor anerkjennelse og en Oscar-nominasjon for beste birolle. Denne debuten ble etterfulgt av nye Oscar-nominasjoner for hennes roller i Lawrence Kasdans "Gjenforeningen" (The Big Chill) og Barry Levinsons "Den beste" (The Natural). Deretter spilte hun mot Jeff Bridges i Richard Marquands thriller "Kniven er det eneste vitne" (Jagged Edge) som advokaten som blir forelsket i sin klient.

To år senere, i 1987, sendte hun frysninger nedover ryggen på utro ektemenn som Alex Forrest i Adrian Lynes "Farlig begjær" (Fatal Attraction), en rolle som ga henne en ny Oscar-nominasjon, denne gang for beste hovedrolle. Året etter sikret hun seg sin femte Oscar-nominasjon mot John Malkovich i Stephen Frears "Farlige forbindelser".

Glenn Close har også spilt mot Mel Gibson i Franco Zeffirellis "Hamlet", med Jeremy Irons i "Von Bülow-mysteriet" (Reversal of Fortune) og med Irons og Meryl Streep i "Åndenes hus".

Sist hadde Close hovedrollen i Rodrigo Garcias "Things You Can Tell Just by Looking at Her". Hun jobbet også med Kevin Lima da hun ga Kala sin stemme i Walt Disney Pictures animasjonsfilm "Tarzan".

Close´s teaterkarriere begynte i New York i 1974 da hun spilte en sesong med Phoenix Repertory Company. Deretter arbeidet hun på regionteatre og på teatre "on and off"-Broadway. I 1980 ble hun nominert til en Tony for sin hovedrolle i Broadway-musikalen "Barnum". Fire år senere vant hun en Tony da hun spilte mot Jeremy Irons i Tom Stoppards "The Real Thing". En tredje Tony-nominasjon fikk hun for sin prestasjon som Norma Desmond i Andrew Lloyd Webbers musikal "Sunset Boulevard".

Glenn Close har også sunget inn plater. For innspillingen fra Broadway-dramaet "The Real Thing" ble hun nominert til en Grammy. Nylig spilte hun inn en juleplate sammen med Placido Domingo. Close er stolt over å sunget nasjonalsangen åtte ganger for New York Mets på Shea Stadium.

Ioan Gruffudd (Kevin Shepherd) er en av Storbritannias kommende stjerner, både i film og fjernsyn. Foruten hovedrollen i 102 DALMATINERE har han også medvirket i bl.a. "Another Life" og "Very Annie Mary", samt de Oscar-nominerte "Titanic" og "Wilde".

I fjernsyn har Gruffudd spilt rollen som John Feeley i BBCs serier "Warriors" og "Hornblower". Rollen som Horatio Hornblower sikret ham prisen som beste skuespiller i 1999 Biarritz International Television Festival og serien en Emmy for beste miniserie.

Alice Evans (Chloe Simon) fullførte sine universitetsstudier i moderne språk i England før hun flyttet til Paris og begynte sin utdannelse som skuespiller. I denne perioden medvirket hun i fem spillefilmer og mange TV-serier. Blant filmene er Claude Lelouchs "Une pour toute" og Michel Blancs "Mauvaise passe". Medvirkning i den amerikanske TV-serien "Highlander", TV-show som "Le Ragazze dei Piazza di Spagna" i Italia og "Au Coeur de la Loi" i Frankrike har gitt henne internasjonal erfaring.

Alice Evans ble født i New Jersey, USA, men vokste opp i London. Nå bor hun vekselvis i Paris og London.

Tim McInnerny (Alonso) vender tilbake som Cruellas trofaste tjener, en rolle han også spilte i den første dalmatinerfilmen.

Mellom sine to portretter av den mishandlede og kuede tjener har Tim spilt Hugh Grants beste venn, Max, i Richard Curtiz´ "Notting Hill", foruten rollen som Tony Hawes i James Deardens "Rogue Trader".

Tim McInnerny debuterte i David Hares "Whetherby", en film hvor han spilte mot Vanessa Redgrave. Filmen vant Gullbjørnen ved filmfestivalen i Berlin. Det gjorde også "Richard III" som Tim likeledes var med i. Ellers har Tim medvirket i "Fairy Tale - A True Story" av Charles Sturridge og "Eric the Viking" av Terry Jones. I fjernsyn har Tim hatt store roller i tre serier av "Sorte orm" (Black Adder) med Rowan Atkinson.

Endelig skal nevnes at Tims omfattende karriere også omfatter arbeid i teateret, hvor han har gjort så forskjellige ting som tittelrollen i "Hamlet" og Frank´N´Furter i "Rocky Horror Show".

Gérard Depardieu (Jean Pierre Le Pelt) er en av Frankrikes mest elskede skuespillere. Hans karriere spenner over 100 filmer siden 1965. Mange vil huske ham som pukkelryggen fra "Jean de Florette" eller som den langnesede "Cyrano de Bergerac" - for den fikk han Cannes-festivalens pris for beste skuespiller i 1990. Filmen fikk en rekke franske Cesar-priser og Golden Globe for beste utenlandske film. Depardieu har også hatt hovedroller i amerikanske filmer, f.eks. "Ferie med forviklinger" (My Father the Hero) og "Grønt kort", den siste fikk han en Golden Globe for.

I løpet av sin lange karriere har Depardieu spilt alle slags roller i alle typer filmer. En av de siste vi husker var som den råsterke Obelix i "Asterix og Obelix".

Buena Vista


Etter endt terapi kommer Cruella De Vil ut av fengselet som et nytt menneske. Hun ofrer seg for gode formål, og er henrykt over at Chloe, som er hennes tilsynsfører, har en dalmatiner-familie og forbindelser i en hundeforening. Det er imidlertid bare et spørsmål om tid før Cruella De Vil vender tilbake til sitt sanne og grufulle jeg!

Viasat 2003

Alle bilder av 102 Dalmatinere
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon