Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 6. januar

John Singleton
Anthony Minghella
Rowan Atkinson
Joe Hamilton
Joey Adams
Joey Lauren Adams
Johnny Bode
Loretta Young

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Polytechnique
Film generelt
Av: Montecristo, 4. januar 10:25

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Det hvite båndet
Film generelt
Av: Montecristo, 18. desember 08:40

Fifteen Minutes (2001)

Originaltittel: Fifteen Minutes

Produsent: Nick Wechsler
Regi: John Herzfeld
Manus: John Herzfeld
Sjanger: action, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 0 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 1
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Robert De Niro
Eddie Flemming
Edward Burns
Jordy Warsaw
Kelsey Grammer
Robert Hawkins
Avery Brooks
Leon Jackson
Melina Kanakaredes
Nicolette Karas
Karel Roden
Emil Slovak
Oleg Taktarov
Oleg Razgul
Vera Farmiga
Daphne Handlova
John DiResta
Bobby Korfin
James Handy
Captain Duffy
Vis alle roller

Når de to tidligere straffede Edgar og Klaus kommer fra Tsjekkia til New York oppdager de at amerikanske lovbrytere ofte blir kjendiser og behandlet som stjerner.
Drevet av lysten til å bli berømte- selv bare for 15 minutter- stjeler de et videokamera og lager en "snuff-film" med ekte drap. De selger filmen sin til presse og blir med dette veldig rike og berømte, men her begynner også jakten...

Omtale

Fifteen minutes er en action thriller som forteller historien om to psykotiske kriminelle, Edgar og Klaus.

Når de to tidligere straffede Edgar og Klaus kommer fra Tsjekkia til New York oppdager de at amerikanske lovbrytere ofte blir kjendiser og behandlet som stjerner. Drevet av lysten til å bli berømte- selv bare for 15 minutter- stjeler de et videokamera og lager en "snuff-film" med ekte drap. De selger filmen sin til presse og blir med dette veldig rike og berømte, men her begynner også jakten...

SF


I følge Andy Warhol har alle rett til sine 15 minutter i ramplyset. I disse reality-tvtider er det ganske lite man trenger å gjøre før media gjør en til kjendis. Enten det er å være strandet på en øde øy, innelåst i et hus eller å begå kriminelle handlinger - på tv kommer man uansett. Et interessant aspekt er selvsagt medias rolle i det hele, hvordan media klarer å la alle få sine 15 minutter. uansett hva de har gjort eller konsekvensene av det. To østeuropeiske menn, Emil (Roden) og Oleg (Taktarov), begge selvsagt møkkete, skjeggete, dumme og stygge, drømmer om et bedre liv i USA. Deres første møte med det forjettete landet er at alt er lov. De kjøper et videokamera i håp om å komme til Hollywood. Samtidig er politmannen Eddie (De Niro) en virkelig tv-helt. Han er alltid der når det trengs, med kamera på slep. Han er like avhengig av tv-showet Top Story hvor Robert Hawkins (Grammer) er tv-verten, som tv-showet er av Eddie. Emil og Oleg er fascinert av hvor enkle det er å bli tv-kjendiser og hvordan alle andre har skylden. Etter å ha begått en rekke brutale drap som naturligvis er filmet, bestemmer de seg for å gjøre en byttehandel; Hawkins og Top Story får filmene, de får sine 15 minutter. I mens prøver Eddie sammen med brannetterforskeren Jordy (Burns) å stoppe drapene.

15 Minutes har sine øyeblikk, og sine helt klare poenger. Allikevel er den full av klisjeer og hykleri. Filmen prøver å være en sylskarp kommentar om vold og media, men drukner i den samme blod og gørr den skal kritisere. Hvis vi ser bort i fra de østeuropeiske skuespillerne, som har blitt til de grader satt i bås at det nærmest er pinlig, er de andre ikke så verst. De Niro er som alltid god, men vi har sett ham bedre, Burns er overbevisende og Grammer overspiller fryktelig. Regissøren har satset på hardcore action framfor dialog og karakterer. Poenget er tatt, men noe "Network" er det absolutt ikke.

Linda Lorentzen

FilmMagasinet


Robert De Niro i rampelyset

To østeuropeiske menn kommer til New York, og finner fort ut at det amerikanske mediesirkuset kan gi samvittighetsløse forbrytere både stjernestatus og rikdom. Med et videokamera filmer de drapene de begår, og selger filmen til reality-showet Top Story. Showets stjerne, politimannen Eddie (Robert De Niro), tar opp jakten. De to østeuropeiske forbryterne Emil (Karel Roden) og Oleg (Oleg Taktarov) kommer fra Tsjekkia til New York, i håp om et bedre liv i det forjettede land. Emil og Oleg er fascinert over hvor enkelt det er å bli tv-kjendiser i USA, og hvordan mediene fremstiller hardbarkede lovbrytere som ofre og gjør dem til rike. I håp om å få sine15 minutter i rampelyset, stjeler de et videokamera og begynner å filme sine ulovlige aktiviteter, deriblant drap.

Drømmen om berømmelse De sikter seg inn mot den mediekyndige drapsetterforskeren Eddie Flemming (Robert De Niro), og reality-showet Top Story. Eddie en virkelig tv-helt. Med kameraet på slep, er han alltid til stede når det trengs. Eddie er like avhengig av Top Story og tv-verten Robert Hawkins (Grammer) er tv-verten, som tv-showet er av Eddie.

Emil og Oleg vil gjøre en byttehandel; Eddie og Top Story får filmene, og de får sitt øyeblikk i rampelyset. Samtidig må Eddie prøve å stoppe drapene, med hjelp fra den naive brannetterforskeren Jordy Warsam (Edwards Burns).

TV2 2004

Alle bilder av Fifteen Minutes

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon