Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Zathura (2005)

Originaltittel: Zathura: A Space Adventure

Når faren deres drar på jobb og lar storesøsteren deres passe dem, kjeder seks år gamle Danny og ti år gamle Walter seg nesten i hjel. I den skumle, mørke kjelleren deres oppdager Danny et slitent gammelt brettspill, Zathura. Etter flere mislykkede forsøk på å få broren til å bli med og spille, begynner Danny å spille for seg selv.

Danny skjønner raskt at dette ikke er noe vanlig brettspill. Romskipfiguren hans beveger seg på egen hånd, og når det lander i verdensrommet kommer det til syne et spillkort med teksten "Meteorskur, kom deg unna!" Straks bombarderes huset ovenfra av glødende meteorer.

Omtale

Når faren deres drar på jobb og lar storesøsteren deres passe dem, er det slik at seks år gamle Danny og ti år gamle Walter enten går hverandre på nervene eller rett og slett kjeder seg nesten i hjel.Når kranglingen når punktet der Walter begynner å jage ham rundt, gjemmer Danny seg i et klesskap. Men Walter finner ham og senker Danny ned i den skumle, mørke kjelleren deres, der han oppdager et slitent gammelt brettspill, Zathura. Etter flere mislykkede forsøk på å få broren til å bli med og spille, begynner Danny å spille for seg selv.Fra den første figuren han flytter skjønner Danny at dette ikke er noe vanlig brettspill. Romskipfiguren hans beveger seg på egen hånd, og når det lander i verdensrommet kommer det til syne et spillkort med teksten Meteorskur, kom deg unna! Straks bombarderes huset ovenfra av glødende meteorer.Når Danny og Walter ser opp gjennom det gapende hullet i taket, oppdager de til sin forskrekkelse at de er sendt ut i det dypeste, mørkeste verdensrommet.Og de er ikke alene.Slik begynner et spennende, til tider skremmende, men alltid uforutsigbart eventyr. Danny og Walter innser at de vil være fanget i verdensrommet til evig tid om de ikke fullfører spillet. Ved hvert nye trekk møter de en ny ufattelig hindring. Ved et uhell havner søsteren Lisa i dyp, kryonisk søvn, de blir jaget av en ustyrlig defekt kjemperobot, redder en strandet astronaut og blir angrepet av firfisleaktige, kjøttetende skapninger som kalles zorgoner.Med hjelp fra astronauten de har reddet setter Danny og Walter sine ubetydelige stridigheter til side og jobber sammen for å overvinne de mange hindringene de møter og forsøker så godt de kan å fullføre spillet så de kan komme hjem. Men alle anstrengelsene kan vise seg å være forgjeves når de står overfor den største utfordringen av dem alle - kampen mot den sterke gravitasjonen som trekker dem stadig nærmere den mørke planeten Zathura.

Filmweb


I dette spennende science fiction-eventyret, Zathura - et romeventyr, blir to kranglende brødre sendt ut i det dypeste, mørkeste verdensrommet mens de spiller et mystisk spill som de fant i kjelleren. På den fantastiske reisen får de selskap av en strandet astronaut og må komme seg levende fra meteorskurer, farlige firfisleaktige skapninger, en rakettdrevet robot som går amok og en intergalaktisk kamp mellom romskip. Hvis de ikke fullfører spillet og kommer til planeten Zathura, kan de være fanget i verdensrommet for alltid.

Universal


To brødre blir dratt inn i et intergalaktisk eventyr via et mekanisk kortspill, da huset deres blir kastet ut i verdensrommet.

Medietilsynet


Når faren deres drar på jobb og lar storesøsteren deres passe dem, er det slik at seks år gamle Danny og ti år gamle Walter enten går hverandre på nervene eller rett og slett kjeder seg nesten i hjel.

Når kranglingen når punktet der Walter begynner å jage ham rundt, gjemmer Danny seg i et klesskap. Men Walter finner ham og senker Danny ned i den skumle, mørke kjelleren deres, der han oppdager et slitent gammelt brettspill, Zathura. Etter flere mislykkede forsøk på å få broren til å bli med og spille, begynner Danny å spille for seg selv.

Fra den første figuren han flytter skjønner Danny at dette ikke er noe vanlig brettspill. Romskipfiguren hans beveger seg på egen hånd, og når det lander i verdensrommet kommer det til syne et spillkort med teksten "Meteorskur, kom deg unna!" Straks bombarderes huset ovenfra av glødende meteorer.

Når Danny og Walter ser opp gjennom det gapende hullet i taket, oppdager de til sin forskrekkelse at de er sendt ut i det dypeste, mørkeste verdensrommet.

Og de er ikke alene.

Slik begynner et spennende, til tider skremmende, men alltid uforutsigbart eventyr. Danny og Walter innser at de vil være fanget i verdensrommet til evig tid om de ikke fullfører spillet. Ved hvert nye trekk møter de en ny ufattelig hindring. Ved et uhell havner søsteren Lisa i dyp, kryonisk søvn, de blir jaget av en ustyrlig defekt kjemperobot, redder en strandet astronaut og blir angrepet av firfisleaktige, kjøttetende skapninger som kalles zorgoner.

Med hjelp fra astronauten de har reddet setter Danny og Walter sine ubetydelige stridigheter til side og jobber sammen for å overvinne de mange hindringene de møter og forsøker så godt de kan å fullføre spillet så de kan komme hjem. Men alle anstrengelsene kan vise seg å være forgjeves når de står overfor den største utfordringen av dem alle - kampen mot den sterke gravitasjonen som trekker dem stadig nærmere den mørke planeten Zathura.

12 år gamle JOSH HUTCHERSON har rukket å spille i mange filmer, blant annet The Polar Express, Kicking & Screaming, Little Manhattan og American Splendour.

JONAH BOBO er bare åtte år gammel, men har spilt i flere filmer, blant annet Around The Bend og The Best Thief In The World.

DAX SHEPARD er kjent fra MTV-programmet Punk'd, og nylig spilte han i Without A Paddle og Cheaper By The Dozen. Han er også aktuell i Idiocracy og andre kommende filmer.

KRISTEN STEWART er kjent fra rollen som datteren til Jodie Foster i thrilleren Panic Room, og har spilt i flere andre filmer, blant annet The Safety Of Objects, Speak, Cold Creek Manor og Undertow.

TIM ROBBINS skulle være et velkjent fjes fra blant annet The Sure Thing, Top Gun, Bull Durham, Cadillac Man, Jacob's Ladder, Jungle Fever, The Player, Short Cuts, Shawshank Redemption, The Hudsucker Proxy, Nothing To Lose, Arlington Road, Mission To Mars, High Fidelity, The Truth About Charlie, Mystic River og War Of The Worlds. Han har også regissert flere filmer, Bob Roberts, Dead Man Walking og Cradle Will Rock.

Regissør JON FAVREAU fikk sitt gjennombrudd som skuespiller med Swingers i 1996, og debuterte som regissør med Made i 2001. Han har også regissert julefilmen Elf med Will Ferrell. Blant Favreaus mange skuespilleroppgaver kan vi nevne Hoffa, Mrs. Parker And The Vicious Circle, Batman Forever, Deep Impact, Very Bad Things, The Replacements, Daredevil og Something's Gotta Give. Han har også hatt en minneverdig gjesteopptreden i TV-serien Sopranos og flere episoder av Friends.

CTN

Alle bilder av Zathura

Zathura (2005)

Produsent: William Teitler
Regi: Jon Favreau
Manus: David Koepp
Sjanger: eventyr
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 41 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Jonah Bobo
Danny
Josh Hutcherson
Walter
Dax Shepard
Astronaut
Kristen Stewart
Lisa
Tim Robbins
Dad
Frank Oz
Voice of Robot
Judy Campbell
Judy Campbell
Lea Thompson
Lea Thompson
Sharon Gless
Sharon Gless
Tom Berenger
Tom Berenger
Brooke Shields
Brooke Shields
Clint Eastwood
Clint Eastwood