Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 11. januar

Sven Wollter
Amanda Peet
Jesse Hibbs
Kathleen Byron
Anna Calder-Marshall
Lionel Stander
Lotte Lang
Mariko Okada

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Polytechnique
Film generelt
Av: Montecristo, 4. januar 10:25

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Get Carter (2000)

Originaltittel: Get Carter

Produsent: Elie Samaha
Regi: Stephen Kay
Manus: David McKenna
Sjanger: action, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 44 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Sylvester Stallone
Jack Carter
Miranda Richardson
Gloria
Rachael Leigh Cook
Doreen
Alan Cumming
Jeremy Kinnear
Mickey Rourke
Cyrus Paice
John C. McGinley
Con McCarty
Rhona Mitra
Geraldine
Johnny Strong
Eddie
John Cassini
Thorpey
Garwin Sanford
Les Fletcher
Michael Caine
Cliff Brumby
Gretchen Mol
Audrey

Hvis noen tar opp et stort lån og "glemmer" å betale får de besøk av Jack Carter. Han banker hukommelsen inn i dem. Etter sin brors død reiser Carter til Seattle for å delta i hans begravelse.

Den offisielle forklaringen for dødsfallet er; ulykke som følge av promillekjøring, og Carter aner umiddelbart uråd. Han har aldri sett sin bror drikke, og vil undersøke saken nærmere. Det blir snart klart at det er mange som ikke ønsker noen granskning av saken.

Carter bror har åpenbart hatt sterke og innflytelsesrike fiender i byen. Den eneste støtten han får er av sin egen niese - og Cater kommer til å trenge all den støtte han kan få.

Omtale

En nyinnspilling av den engelske filmen "Skyt Carter" fra 1971. Gangsteren Jack Carter (Stallone) undersøker forholdene rundt sin brors død.


Sylvester Stallone har tatt over Michael Caines rolle som Jack Carter i denne nyversjonen av Get Carter fra 1971. Nå har jeg aldri vært fan av originalen, og skjønner ikke helt behovet for en nyinnspilling. Get Carter handler om gangsteren Jack Carter som begynner å snuse rundt etter at hans bror dør på mystisk vis. Det viser seg at hans bror har vært involvert med mennesker Jack kjenner fra sin fortid. Som sagt, en unødvendig film neddrysset av glitter og stil, i håp om at publikum skal bli blendet og ikke oppdage at filmens handling både er treig og kjedelig. Det samme gjelder Sly!

Linda Lorentzen

FilmMagasinet nr. 7 - 2001


Sylvester Stallone har tatt over Michael Caines rolle som Jack Carter i denne nyinnspillingen av "Get Carter" fra 1971. Carter er en innbitt og kynisk revolvermann som kommer til sin brors begravelse i Seattle. Hans mistanke om at broren er drept blir styrket, og snart er han inne i en ubønnhørlig jakt på sin brors drapsmenn.

TVN 2004


Jack Carter lever av å samle inn utestående gjeld for andre mennesker. Han står alene i verden og holder avstand til de fleste. Da broren hans dør i en ulykke, drar Carter hjem til familien han etterlot, gjelden som aldri ble betalt og et mysterium som avdekker nye sider ved han selv. For Jack blir reisen hjem til Seattle en sjanse til å gjøre opp for gamle synder. Han tar opp igjen kontakten med brorens kone, Gloria, og deres tenåringsdatter Doreen, som begge er skeptiske til hans plutselige interesse. Jack oppdager etterhvert at brorens ulykke i virkeligheten var et mord og da vekkes hevnlysten! Med hjelp fra Doreen får han innblikk i byens underverden, hvor ingenting er hva det later til å være. Jo nærmere Jack kommer sannheten, desto oftere må han ta stilling til sine egne motiver - for er hevn den rette veien å gå?

Viasat 2005

Alle bilder av Get Carter

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon