Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

Vals med Bashir

Råsterkt om krigens meningsløshet. Oscarnominert for beste fremmedspråkelige film.

Hele saken (734 ord)

Appelsinpiken

Appelsinpiken av Jostein Gaarder er en varm og vakker historie om å leve og om å våge å elske.

Hele saken (372 ord)

TV-oversikt for lørdag 14. februar og søndag. 15 februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen

Hele saken (2194 ord)

TV-oversikt for fredag den 13. februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (1472 ord)

Milk

Oscar-vinner Sean Penn spiller Harvey Milk, i en film av Gus Van Sant (Good Will Hunting).

Hele saken (237 ord)

Stir of Echoes (1999)

Originaltittel: Stir of Echoes

Tom Witsky er i bunn og grunn en enkel mann. En typisk ektemann og far. Men når han blir hypnotisert på en fest hos naboene, tar livet hans en helt ny vending. Hypnosen fremkaller underbevisste krefter i Tom og gir ham hodepine og fryktelige syner. Tom blir besatt av tanken på at det fins et merkelig vesen i huset, og at hans familie er i stor fare. Hvor kommer synene fra? Tom må finne ut av det - koste hva det vil...

David Koepp, mannen bak suksesser som "Jurassic Park" og "Mission Impossible" har regissert denne dramatiske og gripende thrilleren med Kevin Bacon i hovedrollen som Tom - en mann som trodde han var alminnelig...

Omtale

Tom Witzky (Bacon), gift og med en veslevoksen sønn, får hele livet snudd opp ned etter han blir hypnotisert på en fest i nabolaget. Det som startet som et festlig påfunn blir til en fryktinngytende opplevelse da han etter hypnosen oppdager at han synes å være i besittelse av nye psykiske krefter.

Kona Maggie (Erbe) blir stadig mer bekymret over ektemannens og sønnens underlige oppførsel, når hun ser dem bli stadig mer overbevist om at "noe" har bolig i hjemmet deres. Plaget av voldsom hodepine, grusomme visjoner og en voldsom frykt for at familien er i livsfare, setter Tom seg fore å finne årsaken til visjonene, selv om det betyr å avdekke en horribel hemmelighet...

STIR OF ECHOES er basert på Richard Mathesons roman av samme navn, og er regissert av David Koepp, som er mest kjent for sine manuskripter til "Jurassic Park", "Mission: Impossible", "Den tapte verden" og nå nylig Brian DePalmas "Snake Eyes". Han har selv adaptert boken, og lager med STIR OF ECHOES sin andre film.

ECT


Tenk deg at du er på fest, kommer i diskusjon med en som tror på hypnose og kommunikasjon med ånder. Du utfordrer henne til å hypnotisere deg, og får de mest fryktinngytende syner. Dette er utgangspunktet i "Stir of Echoes" på TV 2 i kveld. Tom Witzky (Kevin Bacon), er en helt vanlig mann. Kona er gravid, og fra før har de den veslevoksne Jake. Tom liker en fest, og en kveld utfordrer han svigerinnen, Lisa (Illeana Douglas) til å hypnotisere ham. Han går inn i dyp trance, og før hun knipser ham våken igjen, ber hun ham ha et åpent sinn. Tom "ser" etter dette de forferdeligste ting. Det som startet som en selskapslek, får uante konsekvenser.

Sønnen Jake (Zachary David Cope), som også fanger opp synene, har en rolig og saklig holdning til det hele. Toms kone, Maggie (Kathryn Erbe), blir stadig mer bekymret over ektemannens og sønnens underlige oppførsel, og tror "noe" har bolig i hjemmet deres. Plaget av voldsom hodepine, grusomme visjoner og en voldsom frykt for at familien er i livsfare, setter Tom seg fore å finne årsaken til visjonene, selv om det betyr å avdekke en horribel hemmelighet.

Skrev Jurassic Park "Stir of Echoes" er basert på Richard Mathesons roman av samme navn, og er regissert av David Koepp, som er mest kjent for sine manuskripter til "Jurassic Park", "Mission: Impossible", "Den tapte verden" og nå nylig Brian DePalmas "Snake Eyes". Han har selvskrevet manus, og lager med "Stir of echoes" sin andre film.

TV2 2005


Tom Witzky er en helt vanlig mann. Men når han blir hypnotisert på en fest hos naboene, tar livet hans en helt ny vending. Hypnosen fremkaller underbeviste krefter i Tom og gir ham fryktelige syner . Tom blir besatt av tanken på at det finnes et merkelig vesen i huset og at familien hans er i stor fare. Hvor kommer synene fra? Tom må finne ut av det - koste hva det vil.

FEM 2009

Alle bilder av Stir of Echoes

Trailer

Link til denne traileren

Stir of Echoes (1999)

Produsent: Gavin Polone
Regi: David Koepp
Manus: David Koepp
Sjanger: sci-fi, thriller
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 50 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4

Rollebesetning

Kevin Bacon
Tom Witzky
Kathryn Erbe
Maggie Witzky
Illeana Douglas
Lisa
Liza Weil
Debbie Kozac
Kevin Dunn
Frank McCarthy
Conor O'Farrell
Harry Damon
Jennifer Morrison
Samantha
Zachary David Cope
Jake Witzky
Lisa Lewis
Debbie’s Mother
Eddie Bo Smith Jr.
Neil the Cop
Lou Diamond Phillips
Lou Diamond Phillips
Paris Hilton
Paris Hilton
Hal Holbrook
Hal Holbrook
Jim Brown
Jim Brown
André Dussollier
André Dussollier
Josef Sjøgren
Josef Sjøgren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid