Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Red Cliff

John Woo får etter 20 år endelig realisert sin drøm og får filmatisert det berømte slaget. Premieredato: 24.04.09

Hele saken (529 ord)

Knowing

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller om en professor som snubler over fryktelige spådommer.

Hele saken (444 ord)

Georgias dagbok - Bekjennelser om gutter, katter og klining

Georgia Nicolson er 14 år og strever med gutter, kyssing, venner og familie.

Hele saken (394 ord)

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

Mission to Mars (2000)

Originaltittel: Mission to Mars

Året er 2020. USA sender sitt første bemannede romfartøy til planeten Mars. Men like etter at klappsalvene har lagt seg, kommer problemene. Den røde planeten rommer uante og mystiske krefter, og de er i ferd med å utradere ekspedisjonsleder Luke Graham og resten av mannskapet.
Graham rekker så vidt å sende en kryptisk beskjed til jorda før alt blir svart og alle livstegn forstummer. NASAs redningsteam blir ledet av Woody Blake og Jim McConnell.

En 6-måneders ekspedisjon står foran dem, og i kamp mot tid og rom oppdager de hemmeligheter som vil endevende alle teorier om livet i vårt solsystem.

Omtale

Hva sa pressen?

Science fiction-film om en redningsekspedisjon på Mars. "Dette er bra og litt uventet, men ikke riktig så bra som det burde." (P.H. Aft.) "Selv ikke med en del humor og vakker billedføring unngår man et pompøst resultat." (B.M. VG 2) "Hele Brian De Palmas kalkun av en film er på alle måter vektløs." (L.J. Dagbl. 1) "- tross alt habilt håndverk og kvalitetsskuespillere… ender hele prosjektet opp som en ufrivillig B-film." (O.K. Dagsav.) "Ikke en gang Bill Gates er troendes til å være så glødende opptatt av sviktende software at han ville synes Mission to Mars var kinobilletten verd." (Ø.D.V. DN)

Film & Kino nr. 3 2000


En romreise til mars går galt, og mannskapet blir etterlatt døde i romskipet. Men en av dem har overlevet, og en gruppe astronauter blir sendt opp for å redde ham. En dramatisk reise gjennom rommet, og noen fantastiske oppdagelser på den røde planeten følger med. Brian De Palma har kastet seg over science fiction-genren, men har helt sikkert tatt med seg sine erfaringer fra alle thrillerne som hovedsakelig dekker hans filmografi. Et stort og påkostet eventyr til sommeren.

Film & Kino Nr. 1 - 2000


Etter at en hel besetning forsvinner under tragiske omstendigheter under en ekspedisjon til Mars. Et redningsmannskap blir sendt ut i rommet for å finne dem, men blir overrasket av skremmende ting når de finner en overlevende og oppdager mystiske ting ute i rommet.

SF Norge


I Handlingen er lagt tjue år fremover i tiden. USA sender sitt første bemannede romfartøy til Mars. I tillegg til ære, regner man også med store vitenskapelige oppdagelser og nyvinninger som resultat av ferden. Men det hele ender i en uforklarlig katastrofe for romfarerne, og en redningsekspedisjon blir sendt ut for å finne ut av hva som har skjedd - og finnes det mer liv på Mars enn man har trodd.

Handlingen og tempoet i denne filmen ligger langt fra testosteronfylte scifi-filmer som Armageddon, den har mer til felles med filmer som 2001: En romodyssé og Independence Day. Det som imponerer med filmen er effektene - spesielt de visuelle, men også lydeffektene. Handlingen er derimot platt og forutsigbar uten overraskelser. Dette er så absolutt ikke den beste filmen verken for Brian De Palma eller Tim Robbins. Det vil ikke forhindre at det store Science fiction-publikumet vil ha glede av filmen. Hvis du derimot ikke hører med blant de frelste, vil du heller ikke ha gått glipp av noe.

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet Nr. 3 - 2000


Verden har nådd året 2020. NASA har tatt det største skrittet for menneskeheten siden månelandingen i 1969 og landet på Mars med en bemannet ekspedisjon. Like etter at klappsalvene har lagt seg, kommer problemene. Den røde planeten rommer uante og mystiske krefter, og de er i ferd med å utradere ekspedisjonsleder Luke Graham og resten av mannskapet. Graham rekker såvidt å sende en kryptisk beskjed til Jorden før skjermen går i svart og alle livstegn forstummer. NASA får det travelt med å organisere en redningsekspedisjon for å avdekke mysteriet på Mars og finne mulige overlevende. Ledet av Woody Blake og Jim McConnel legger ekspedisjonen ut på en seks måneders tur fylt av kosmiske farer. Ferden i rommet er likevel bare begynnelsen. Når mannskapet med knapp margin kommer til Mars, oppdager de hemmeligheter som vil endevende alle teorier om livet i vårt solsystem.

Release Nr. 5 - 2000


Året er 2020 og USA sender sin første bemannede ekspedisjon til Mars. Forventningene til nye vitenskapelige oppdagelser er skyhøye, men dessverre går ikke ekspedisjonen etter planen. Mannskapet kommer utfor en mystisk, men katostrofal ulykke. En redningsaksjon settes i verk, i håp om å finne overlevende etter ulykken. Et knippe astronauter legger dermed ut på en 6 måneders ferd mot Mars, en reise som skal lære dem mye om denne hemmelighetsfulle planeten og dens forhistoriske liv.

Viasat 2004

Alle bilder av Mission to Mars

Trailer

Link til denne traileren

Mission to Mars (2000)

Produsent: Tom Jacobson
Regi: Brian De Palma
Manus: Lowell Cannon
Sjanger: sci-fi
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 52 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 1
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Gary Sinise
Jim McConnell
Tim Robbins
Woody Blake
Don Cheadle
Luke Graham
Connie Nielsen
Terri Fisher
Jerry O'Connell
Phil Ohlmyer
Kim Delaney
Maggie McConnell
Elise Neal
Debra Graham
Peter Outerbridge
Sergei Kirov
Jill Teed
Renee Cote
Kavan Smith
Nicholas Willis
Vis alle roller
Ashley Judd
Ashley Judd
Tim Curry
Tim Curry
John Waters
John Waters
Larry Peerce
Larry Peerce
Leonard Smith
Leonard Smith
Lina Basquette
Lina Basquette
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid