Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

På TV i kveld: Babel (2006)

Cate Blanchett og Brad Pitt har hovedrollene i det storslåtte dramaet Babel fra 2006.

Hele saken (53 ord)

På TV i kveld: Dark Water (2005)

Med Oscar-vinneren Jennifer Connelly i hovedrollen.

Hele saken (63 ord)

Toy Story 2 (1999)

Originaltittel: Toy Story 2

Woody bærer på en hemmelighet som ikke engang han selv kjenner til:
Han er en verdifullt samleobjekt og et av de få gjenværeende eksemplarene i hele verden!
Når en samvittighetsløs leketøyhandler stjeler Woody er det begynnelsen til et nytt og vilt eventyr for Buzz Lightyear, Rex, Slinky og alle de andre lekesakene.
Nå gjelder det å redde Woody for enhver pris! Sporene leder til en leketøyhandel der Woody har havnet sammen med noen andre verdifulle lekesaker: Cowboy-jenta Jessie, hesten Blinken og gullgraveren Stinke Petter.

Men leketøyhandleren har ingen planer omå leke med dem. Han tenker å selge dem dyrt til et museum på den andre siden av jorden!
Heng med verdens morsomste leketøy på redningen av Woody - et helvilt animert actioneventyr som får alle andre lekesaker til å blekne!

Omtale

Premiere: 4/2-00. Colosseum/Eldorado/Vika/Symra/Saga.


Nå kommer oppfølgeren til Disneysuksessen fra 1995. I denne nye filmen drar Andy på sommerferie og lekene blir overlatt til seg selv.

En besatt leketøyssamler kidnapper Woody, som ikke har den minste anelse om hvor mye han egentlig er verdt. Det er nå opp til Buzz Lightyear og resten av gjengen fra Andys rom, Herr Potethode, Slinky, Rex og Hamm, å redde Woody fra å ende opp som utstillingsobjekt på et museum. Toy Story 2 er spekket med fartsfylt handling ettersom lekene kjemper mot tiden, og må rekke å redde Woody før Andy kommer hjem fra ferie.

Disney og Pixar inviterer til en ny helaftens animert actionkomedie! Leker er bare leker, unntatt når eieren ikke er til stede... Ledet an av Buzz Lightyear og Woody drar gjengen fra Andys rom ut på nye eventyr med mye latter og store overraskelser i TOY STORY 2!

Handlingen i TOY STORY 2 begynner i det Andy drar på sommerferie og lar lekene være alene hjemme. Den besatte leketøyssamleren Al McWhiggin kidnapper Woody, og Buzz Iightyear og de andre lekene må komme ham til unnsetning før Andy kommer hjem. Mens han er i kidnapperens vold, oppdager Woody at han er et verdifullt samleobjekt fra et tv- program fra 50-tallet, "Woody´s Roundup", og han møter også andre leker fra det samme programmet: Jessie, Blinken og StinkePetter.

OM PRODUKSJONEN. Å lage oppfølgeren til en av de mest suksessrike og elskede animerte filmene som noen gang har funnet veien til lerretet, innebærer stor risiko for å feile. Men for John Lasseter og resten av staben fra TOY STORY, var det også en uimotståelig utfordring. Det gav dem sjansen til å arbeide med karakterer de kjente og var glad i, samtidig som et nytt knippe figurer ble skapt for å gi historien enda mer spenning og overraskelser. Ironisk nok stammer mange av hovedpoengene i TOY STORY 2 fra arbeidet med den første filmen. I følge John Lasseter, var det mange ideer og historier rundt lekene som staben følte de ikke hadde hatt plass til: "En av disse ideene var det som skjer når barnet vokser fra lekene sine: Hvis noen har mistet deg, kan de også finne deg igjen, og da blir alt greit igjen. Dersom du er ødelagt, kan de reparere deg. Men for en leke er det verste som kan skje at eieren vokser fra dem."

TOY STORY 2 er den tredje filmen som John Lasseter regisserer for Pixar. Han vant en spesial Oscar i 1996 for den første TOY STORY filmen, og etter å ha regissert SMÅKRYP i 1998, stadfestet han sin posisjon som en av Hollywoods mest kreative og nyskapende fortellere. Thomas Schumacher, leder for Disneys tegnefilmavdeling beskriver ham slik: "John Lasseter er en strålende leder, en strålende kunstner og en strålende samarbeidspartner. Han har en visjon om hvordan man kan gjøre ting som aldri er gjort før, og hans mål er å ta med publikum til nye og spennende steder. Han er en inspirerende filmmaker med umettelig lidenskap og engasjement."

I staben som skapte TOY STORY 2 finnes mange av de samme drivkreftene som har satt preg på John Lasseters øvrige filmer: Andrew Stanton som oppnådde en Oscar-nominasjon for manuset til TOY STORY, har også forfattet oppfølgeren sammen med Rita Hsiao, Doug Chamberlin og Chris Webb. Randy Newman som satte sammen musikken til både TOY STORY og SMÅKRYP, har igjen komponert musikken som blant annet fremføres av Sarah McLachlan. I følge sjefsanimatør Glenn McQueen fulgte det flere fordeler med å ha en erfaren stab: "Vi kjenner alle disse figurene ut og inn. Det er som å trå inn i et par sko som har stått i skapet et par år: De passer perfekt, du trenger ikke å gå dem inn. Buzz og Woody er vår Mikke Mus, og animasjonen blir bare bedre desto mer vi jobber med dem".

For å gjøre TOY STORY 2 like nyskapende som det TOY STORY var for fire år siden, har Disney og Pixar utviklet nye og enda mer teknisk sofistikerte hjelpemidler. Men til tross for den teknologiske fremgangen som er oppnådd ved hjelp av blant annet computer animasjon, kreves det fortsatt uendelig mye arbeid for å lage en helaftens film: Selv den mest begavede og flittige animatør, klarer ikke å fylle mer en 4-5 sekunder film i uken!

Til forskjell fra tradisjonelle animasjonsfilmer hvor hver animatør spesialiserer seg på en enkelt figur gjennom hele filmen, er staben bak TOY STORY 2 generalister som kan jobbe med alle figurene. Det hindrer dem allikevel ikke fra å ha sine favoritter, i følge sjefsanimatørene Dylan Brown og Kyle Balda. "Buzz er helt klart min favoritt figur," forteller Brown, "mens Kyle fortrekker å animere Woody. Blant de nye figurene er Jessie veldig populær, og noen animatører har knivet hardt for å få flere av hennes scener. Al McWhiggin derimot, er veldig vanskelig fordi han beveger seg så sakte."

KF


Andy drar på sommerferie og dermed er lekene hans nok en gang overlatt til seg selv. Woody blir kidnappet av en besatt leketøyssamler, og de andre lekefigurene må forsøke å bringe ham tilbake innen Andy kommer hjem. Uten først å vite det, viser det seg at Woody er et ettertraktet samlerobjekt, og han står plutselig i fare for å havne på et leketøysmuseum i Japan om ikke vennene hans snart kommer til unnsetning.

filmweb


Hva sa pressen?

Dukken Woody står i fare for å havne på leketøysmuseum, og får hjelp av sine venner. "Mye munter lekenhet og atskillig spenning." (E.M.S. VG 4) "Lekenes viltre eventyr, ofte i rein actionstil, er stor moro." (L.J. Dagbl. 5) "- en enda bedre film enn den første Toy Story." (N.O.S. Dagsav.) "Hvem skulle tro at det kunne skapes så ubesværet folkelig fortellerkunst via en datamaskin?" (P.H. Aft.)

Film & Kino


Toy Story 2 er spådd å bli årets store kinosuksess i USA - og det er fullt forståelig. Film tar opp trådene fra forrige film som kom i 1995, Cowboydukken Woody og vennene hans fra den forrige animasjonsfilmen havner nok en gang i trøbbel, når en dukkesamler stjeler Woody for å selge ham til et museum i Japan. De andre dukkene må ta affære for å redde ham.

Toy Story 2 er som den forrige svært vellaget. Computeranimasjonen er fremragende og historien er godt fortalt. Fremheves skal også komponist Randy Newman som leverer en rekke ørefallende sanger.

Filmen lanseres i Norge både i amerikansk versjon og med norske stemmer. Voksne vil ha minst like stor glede av filmen som barn. Her er det virkelig en mulighet til å leve ut barnet i seg.

Med andre ord - Toy Story 2 anbefales som den perfekte familiefilm. En film du har glede av enten du er fem eller femti.

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet Nr. 1 - 2000


En lekestue

Et gledelig gjensyn med Buzz Lightyear og cowboyen Woody. Dette er en film som beviser at oppfølgeren kan være minst like god som eneren. Den grådige leke-samleren Al ser sitt snitt i å stjele Woody, fordi cowboyleken er en antikvitet. Buzz og de andre vennene prøver seg på en heseblesende redningsaksjon. I mellomtiden møter Woody cowboyjenten Jessie the Cowgirl.

Animasjonsfilmen fikk meget gode kritikker og høstet også en Golden Globe for beste film. Tom Hanks er stemmen til cowboyleken Woody, mens Tim Allen låner ut sin stemme til Buzz Lightyear på orginalspråket. Mange kjente norske skuspillere låner ut sine stemmer til den norske versjonen. Blant andre kan du høre Åsleik Engmark, Sven Nordin, Anders Hatlo og Nils Ole Oftebro.

Filmen er en oppfølgeren til kinosuksessen Toy Story. Denne filmen har norske stemmer.

TV2 2007

Alle bilder av Toy Story 2

Toy Story 2 (1999)

Produsent: Helene Plotkin
Regi: John Lasseter
Manus: Andrew Stanton
Sjanger: komedie, animasjon
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 41 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Tom Hanks
Uspesifisert rolle
Tim Allen
Uspesifisert rolle
Joan Cusack
Uspesifisert rolle
Kelsey Grammer
Uspesifisert rolle
Don Rickles
Uspesifisert rolle
Jim Varney
Uspesifisert rolle
Wallace Shawn
Uspesifisert rolle
John Ratzenberger
Uspesifisert rolle
Annie Potts
Uspesifisert rolle
Wayne Knight
Uspesifisert rolle
Vis alle roller
Chris Farley
Chris Farley
Emma Thompson
Emma Thompson
Emma Watson
Emma Watson
John Baragrey
John Baragrey
Jorunn Groth
Jorunn Groth
Josiane Balasko
Josiane Balasko
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid