Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

The Boat That Rocked

Piratradioen spilte rock og pop fra havet 24 timer i døgnet, og 25 millioner lyttet til piratene hver eneste dag.

Hele saken (1321 ord)

På TV i kveld: Dark Horse (2005)

Off-beat komedie om døgenikten Daniel.

Hele saken (226 ord)

På TV i kveld: Confessions Of A Dangerous Mind

TV-produsent om dagen, snikmorder for CIA om natten!

Hele saken (927 ord)

På TV i kveld: Troja (2004)

En sivilisasjon skal gå til grunne for kjærlighet. Sendes i kveld 21:45 på SVT1.

Hele saken (746 ord)

Pride and Glory

Edward Norton og Colin Farrell spiller hovedrollene i "Pride and Glory". Premieredato: 17.04.09

Hele saken (151 ord)

Galaxy Quest (1999)

Originaltittel: Galaxy Quest

Denne filmen vises på TV innen 7 dager:

- Lørdag 11. April 2009 klokken 00:30 på TV2 [Varsle på SMS]

Filmer på TV de nærmeste dagene

Jason, Gewn og Alexander var en gang helter i tv-serien Galaxy Quest, en sci-fi serie med stor suksess. Nå lever de kun for gamle fans og gamle minner. De signerer hva det måtte være for fansen sin, og diskuterer seriens innhold, og skjønner at de vet langt mindre enn hva publikum vet. Helt til to verdner kolliderer! For ute i verdensrommet planlegger "The Thermians" sin ankomst på jorden. De har hele tiden trodd at serien gjenspeilte virkeligheten på jorden, og har basert hele sin kultur rundt TV-showet. De har bestemt seg for å tre støttende til i TV-heltenes kamp mot ondskap, og det kan by på forviklinger!

Omtale

Under fire år gav sig den modiga besettningen på NSEA Protector Commander Peter Quincy Taggart , Lt. Tawny Madison och Dr.Lazarus - ut på spennende og ofta farlige oppdrag i rymden... og siden blev det stopp for deres serie! Nå, 20 år siden, har utomjordinger som attackerats misstagit tv-utsendingarne av Galaxy Quest før historiska dokument og strålat opp besettningen med de avdankade skådisarna for att redde universum. Uten manus, uten regissør og uten koll på på ting må nå skuespillerene gjøre sin beste insats någonsin i dette hysteriska eventyr.

Filmweb


GALAXY QUEST

Galaxy Quest. Regi: Dean Parisot. USA 1999. Manus: David Howard og Robert Gordon. Foto: Jerzy Zielinski. Musikk: David Newman. Medv.: Tim Allen, Alan Rickman, Sigourney Weaver, Sam Rockwell m.fl. Utleie: UIP Norge. Engelsk tale, utekstet. 35 mm, farger, 1 t 42 min.

"Never give up! Never surrender!"

Det er en sjelden nytelse å komme over en gjennomført god komedie med en tydelig idé, en som ikke må klassifiseres som svart, romantisk eller ensidig rettet mot ungdomsmarkedet. Galaxy Quest har sakte vokst seg stor på videomarkedet etter å ha blitt plukket opp av BIFF, men ble fantasiløst oversett av norske kinodistributører.

Våre hovedpersoner er nok en gang samlet på grunn av den for lengst avsluttede (fiktive) sci fi-serien "Galaxy Quest". De var alle stjerner i serien, og har de siste årene levd på almisser fra signeringer og fan-sammenkomster. Den selvsentrerte romkapteinen i serien stjeler som vanlig showet, og fyrer opp under de andres økende bitterhet. Gwen klager over at karakteren hennes i serien ikke har noen funksjon, og at alt som skrives om henne dreier seg om utringningene hennes. Monotonien brytes da Jason kontaktes av aliens som kaller seg thermians. De har i årevis tatt "Galaxy Quest" for å være historiske dokumenter, og har bygget en fungerende kopi av romfergen til Jason og staben hans. Nå trenger de deres hjelp til å bekjempe en intergalaktisk despot.

Galaxy Quest omtales oftest som en "Star Trek"-parodi. Dette er ikke helt dekkende, da det bringer tankene hen til venstrehåndsproduksjoner med utelukkende kommersielle hensikter, billige gags og regissører som knapt hadde sluppet til på MESS TV. Filmen kan heller sies å være en pastisj over sci fi-klisjeer, som står til "Star Trek" slik Skrik (1996) står til slasher-sjangren, eller Prinsessebruden (1987, Cin s-02) til fantasy. Heller ikke dette er en fullgod beskrivelse; der særlig Skrik er basert på enkle referanser rettet mot et gjenkjennende publikum, bygger Galaxy Quest på et genuint morsomt manus, og når ut til langt flere enn den harde kjernen trekkies. Designen på aliensene og teknikken er diskret og original, og rollebesetningen intet mindre enn genial: De fleste aktørene er tidligere teaterskuespillere som er i stand til å identifisere seg med de frustrerte karakterene sine. Sigourney Weaver gjør en strålende parodi på posisjonen hun fikk innen sci fi-kretser etter Alien-filmene. Den britiske karakterskuespilleren Alan Rickman, selverklært hater av sci fi, spiller den tidligere Shakespeare-tolkeren som kun huskes som reptil-humanoiden Dr. Lazarus. Rickman alene er verdt budsjettet på 45 millioner dollar, der han oppsøkes av kvisete fans i plastkostymer, som insisterer på å deklamere hans forhatte signaturreplikk: "By Grabthar's Hammer, you shall be avenged!" Til tross for observasjonene av besatte trekkies, må ikke filmens hensikter mistolkes: Framfor noe er Galaxy Quest, og spesielt filmens avsluttende scener, en hyllest til alle som vet hva det innebærer å være en dedikert fan. Og en endelig indikasjon på hvor mye entusiasme som ligger bak dette prosjektet: Under meny-valget "språk" på DVD-utgaven finnes filmen dubbet i sin helhet til alien-språket thermian. Filmklubben viser originalen.

Kort: En gammel science fiction-serie blir tatt for å være ekte, og de avdankede stjernene blir bedt om å redde et alien-folk fra utryddelse. Morsommere enn "Star Trek", mer enn en parodi, og en hyllest til alle som vet hva det innebærer å være en dedikert fan.

Bergen filmklubb


En film som parodierer Star Trek-fenomenet i USA. "Galaxy Quest" var en berømt tv-serie noen tiår tilbake. Nå er stjernene fra serien blitt gamle og tilbringer mesteparten av tiden på messer og seminarer som tilhengere av serien arrangerer. Der signerer de hva det måtte være for fansen sin, og diskuterer seriens innhold, og skjønner at de vet langt mindre enn hva publikum vet. Etter hvert begynner de to "verdenene" å kollidere… Regissøren er et ubeskrevet blad, men filmen har definitivt sine tilhengere i USA.

Film & Kino Nr. 1 - 2000


Jason (T. Allen), Gewn (S. Weaver) og Alexander (A. Rickman) var en gang helter i tv-serien Galaxy Quest, en sci-fi serie med stor suksess. Nå, 20 år etter, lever de kun for gamle fans og gamle minner. Men nå trenger de hjelp av de gamle heltene mot den fæle general Sarris. Dette er morsom parodi på Star Trek, men som sikkert vil bli mest satt pris på av de som kjenner sjangeren og gjenkjenner kjisjeene.

LL

FilmMagasinet Nr. 1 - 2001


Jason, Gewn og Alexander var en gang helter i tv-serien Galaxy Quest, en sci-fi serie med stor suksess. Nå lever de kun for gamle fans og gamle minner. De signerer hva det måtte være for fansen sin, og diskuterer seriens innhold, og skjønner at de vet langt mindre enn hva publikum vet. Helt til to verdner kolliderer! For ute i verdensrommet planlegger "The Thermians" sin ankomst på jorden. De har hele tiden trodd at serien gjenspeilte virkeligheten på jorden, og har basert hele sin kultur rundt TV-showet. De har bestemt seg for å tre støttende til i TV-heltenes kamp mot ondskap, og det kan by på forviklinger!

TVN


I en galakse langt, langt borte får en utrydningstruet livsform nyss om Galaxy Quest - superheltene som kan bli redningen for dem! Men besetningen om bord på Protector er helt alminnelige skuespillere som bruker dagene til å børste støv av gamle statuetter og skrive autografer til dem som fremdeles husker.

NRK2

Alle bilder av Galaxy Quest

Trailer

Link til denne traileren

Galaxy Quest (1999)

Produsent: Mark Johnson
Regi: Dean Parisot
Manus: David Howard
Sjanger: komedie, sci-fi
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 44 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Tim Allen
Jason Nesmith
Sigourney Weaver
Gwen DeMarco
Alan Rickman
Alexander Dane
Tony Shalhoub
Fred Kwan
Sam Rockwell
Guy Fleegman
Daryl Mitchell
Tommy Webber
Enrico Colantoni
Mathesar
Robin Sachs
Sarris
Patrick Breen
Quellek
Missi Pyle
Laliari
Vis alle roller
Russell Crowe
Russell Crowe
Espen Skjønberg
Espen Skjønberg
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola
Jackie Chan
Jackie Chan
James Garner
James Garner
Johannes Mario Simmel
Johannes Mario Simmel
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid