Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Defiance - Den ukjente kampen

Defiance er en episk fortelling om familie, ære, motstand, hevn og frelse under den andre verdenskrig

Hele saken (315 ord)

Blekkhjerte

Blekkhjerte er en eventyr- og fantasyfilm basert på den bestselgende boka av Cornelia Funke.

Hele saken (144 ord)

Taken

Liam Neeson spiller en tidligere agent som gjør alt for å finne den kidnappede datteren sin.

Hele saken (203 ord)

Gran Torino

Clint Eastwood ordner opp – igjen. Premieredato: 27.03.09

Hele saken (405 ord)

Hunger

En rekke IRA-fanger sultestreiker i protest mot den britiske regjeringen og de innsattes forhold.

Hele saken (447 ord)

Blade II (2002)

Originaltittel: Blade 2

Marvel Comics sin seriefigur Blade ble en suksess på film i Wesley Snipes skikkelse.

Blade er halvt menneske og halvt vampyr. Han er besatt av å bryte forbannelsen han har båret fra fødselen av om å redde menneskeheten fra vampyrenens blodtørste Armageddon. Denne gangen må Blade samarbeide med en gjeng vampyrer for å kunne beseire en ny type supervampyr, som truer med å utrydde dem alle.

Omtale

Marvel Comics sin seriefigur Blade ble en suksess på film i Wesley Snipes skikkelse. Nå kommer den endelig etterlengtede oppfølgeren! Blade er halvt menneske og halvt vampyr. Han er besatt av å bryte forbannelsen han har båret fra fødselen av om å redde menneskeheten fra vampyrenens blodtørste Armageddon. Denne gangen må Blade samarbeide med en gjeng vampyrer for å kunne beseire en ny type supervampyr, som truer med å utrydde dem alle.

SF


Endelig kommer den etterlengtede oppfølgeren til kultfilmen Blade. Fans av første filmen vil huske at Blade er halvt menneske, halvt vampyr og 100% cool! Denne gangen må Blade bekjempe en ny type mutant supervampyr, The Reaper, som truer med å utrydde både mennesker og vampyrer i sin voldsomme blodtørstighet.

Handlingen foregår i øst Europa, nærmere bestemt i vampyrenes egne hjemtrakter. Igjen møter vi Wesley Snipes som vampyrjegeren Blade. Moren hans ble bitt av en vampyr under graviditeten, og han har gitt seg selv oppdraget å redde menneskeheten fra vampyrenes Armageddon. Men for å bekjempe den nye supertrusselen, The Reaper, må Blade slå seg sammen med vampyrenes egen kampdivisjon The Bloodpack. En allianse som ikke er uten konflikter. De uheldige ofrene av The Reaper blir selv til mutasjoner, og det blir en kamp mot tiden for å sikre fred og ro i verden, både for mennesker og vampyrer.

Filmen bygger igjen på tegneserien fra Marvel, og inneholder alle de stilfulle og grufulle ingrediensene som gjorde den første filmen om Blade så populær - velkoreograferte og rå kampscener, utrolige effekter, blodige skurker og en mega-høy "cool" faktor!

Oslo Kinematografer


Full rock´n roll Wesley Snipes går nok en gang går inn i rollen som Blade - som er halvt menneske og halvt vampyr. Det er gått fire år siden forrige film, og fansen har ikke ventet forgjeves.

Den meksikanske regissøren Guillermo Del Toro hører med blant de erfarne horror-regissørene og det merkes på filmen. Spesialeffektene i filmen er fremragende og det er et tempo over regien som kan ta pusten fra de fleste.

Blade er siden forrige gang flyttet til Praha sammen med sin hjelper Scud. Kris Kristofferson er også stått opp fra de døde og er tilbake i rollen som Whistler ­ Blades læremester. Sammen tar opp kampen med en ny superrase av vampyrer.

Den som helt klart har hatt den hardeste jobben med filmen er stuntkoordinator Donnie Yen ­ med erfaring fra utallige Hong Kong-filmer. Resultatet er en actionfylt blanding av horror og martial art. Kampscenene er så mange og lange at dy til slutt følger deg helt overkjørt. Til tider blir det i meste laget.

"Blade 2" er er en heseblesende, blodig og teknisk vellaget film. Spesialeffektene er noe av det beste undertegnede har sett. wesley Snipes og Guillermo del Toro gir målgruppen det den vil ha Kanskje ikke akkurat filmen du tar med deg kjæresten på, men så absolutt en film for gutta.

Geir Kamsvåg

FilmMagasinet


Ny vampyrkamp Den andre Blade-filmen byr på nye utfordringer for hovedpersonen som er halvt menneske og halvt vampyr. Han må samarbeide med andre vampyrer for å utrydde en mutant supervampyr. Den nye mutanten, The Reaper, truer med å utrydde både mennesker og vampyrer i sin voldsomme blodtørstighet.

Handlingen foregår øst i Europa, nærmere bestemt i vampyrenes egne hjemtrakter. Igjen møter vi Wesley Snipes som vampyrjegeren Blade. Moren hans ble bitt av en vampyr under graviditeten, og han har gitt seg selv oppdraget å redde menneskeheten fra vampyrenes Armageddon.

Men for å bekjempe den nye supertrusselen, The Reaper, må Blade slå seg sammen med vampyrenes egen kampdivisjon The Bloodpack. En allianse som ikke er uten konflikter. De uheldige ofrene av The Reaper blir selv til mutasjoner, og det blir en kamp mot tiden for å sikre fred og ro i verden, både for mennesker og vampyrer.

TV2 2005

Alle bilder av Blade II

Trailer

Link til denne traileren

Blade II (2002)

Produsent: Peter Frankfurt
Regi: Guillermo del Toro
Manus: David S. Goyer
Sjanger: action
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 57 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Wesley Snipes
Blade
Kris Kristofferson
Whistler
Ron Perlman
Reinhardt
Leonor Varela
Nyssa
Norman Reedus
Scud
Thomas Kretschmann
Damaskinos
Luke Goss
Nomak
Matthew Schulze
Chupa
Danny John Jules
Asad
Donnie Yen
Snowman
Vis alle roller
Matthew Broderick
Matthew Broderick
Rosie O
Rosie O'Donnell
Timothy Dalton
Timothy Dalton
Gary Oldman
Gary Oldman
André Delvaux
André Delvaux
John Paxton
John Paxton
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid