Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Austin Powers - Spionen som spermet meg (1999)

Originaltittel: Austin Powers: The Spy Who Shagged Me

Dr. Evil har vendt tilbake fra en dypfryst tilværelse i verdensrommet og pønsker ut en ny og djevelsk plan for å utslette jorden. Han benytter seg av en nyutviklet tidsmaskin og drar tilbake til 1969 for å stjele draget til sin erkerival Austin Powers.

Supersexy Austin, som trekker sin 9mm pistol med mindre hastighet enn sin egen skygge, lar seg ikke stoppe og reiser tilbake til 1969 i en snerten tidsmaskin av tysk merke, forberedt på det meste. Men ikke på å treffe sin like... mann? I CIA's operative agent Felicity Shagwell, en snarsen berte, ram spion og en fantastisk motivasjon når det gjelder å få pusset opp Austins libido.

Omtale

I oppfølgeren til Austin Powers treffer vi igjen Dr.Evil. Han har nå reist tilbake til 60-tallet og stjålet Austin Powers "Mojo". Alle vet at en mann og hans "Mojo" aldri må skilles, og Austin må derfor tilbake til det svingende 60-tallet å jakte. Hans mojo er hans livskraft, hans sex-lyst, og dermed hemmeligheten bak hans suksess både blant damer og som ustoppelig spion. Jakten på verdens mest hyperaktive mojo er nødvendig for å hindre Dr. Evil i å ødelegge hele verden på 90-tallet.

(Filmtilsynet)


DVD-utgivelsen I oppfølgeren til Austin Powers-Agenten som kom ut av fryseren, treffer vi igjen Dr.Evil. Han har nå reist tilbake til 60-tallet og stjålet Austin Powers "Mojo". Alle vet at en mann og hans "Mojo" aldri må skilles, og Austin må derfor tilbake til det svingende 60-tallet å jakte. Hans mojo er hans livskraft, hans sex-lyst, og dermed hemmeligheten bak hans suksess både blant damer og som ustoppelig spion. Jakten på verdens mest hyperaktive mojo er nødvendig for å hindre Dr. Evil i å ødelegge hele verden på 90-tallet.

SF


Året er 1999 og Austin Powers er på bryllupsreise med den fantastiske Vanessa Kensington. Han mottar en "eksplosiv" overraskelse som bringer ham tilbake til den single tilværelsen. Som om ikke det var nok: erkefienden Dr. Evil har vendt tilbake til jorden fra den frosne alkoven sin og er i ferd med å klekke ut en ny diabolsk plan som skal tilintetgjøre jorden. Det ser ut som om Dr. Evil bruker en nylig utviklet tidsmaskin for å reise tilbake til 1969, der han stjeler Austin Powers "mojo", seksualdrift . Heldigvis, den britiske etterretningstjenesten har utviklet en unik tidsmaskin på egen hånd; en psykedelisk Volkswagen Beetle. Austin Powers står overfor sitt livs største eventyr, der "the International Man of Mystery" må reise tilbake til "the Swinging Sixties" for å spore opp sin "mojo" og hindre Dr. Evil i å ødelegge jorden. På veien møter Austin Powers, selvfølgelig, sin likesinnede i CIA-operatøren Felicity Shagwell, en utrolig skreppe, en het spion og en fantastisk inspirasjonskilde for å gjenopprette seksualdriften.

Jay Roach er født i New Mexico, USA. Han har erfaring med ulike roller innen filmproduksjon. Han hadde jobbet som fotograf, manusforfatter og produsent før han i 1997 debuterte som regissør med Austin Powers - Agenten som kom ut av fryseren.

Haugesund 1999


Året er 1999. Superagent Austin Powers er på bryllupsreise da han plutselig får en overraskelse som gjør ham singel igjen. Den onde Dr. Evil har oppfunnet en tidsmaskin, og reiser tilbake til 1969 for å stjele Austins mojo, noe som vil sette vår helt ut av spill. Men britisk etterretning har oppfunnet en tidsmaskin, i form av en psykedelisk folkevogn, som også bringer Austin Powers tilbake til 1969 - hvor han tar opp kampen med den onde Dr. Evil, godt hjulpet av den vakre CIA-agenten Felicity Shagwell, for å forhindre doktorens plan om å tilintetgjøre vår klode.

Dette er en oppfølger til Austin Powers - Agenten som kom ut av fryseren, og den fortsetter å spille på parodiske filmrefererende innfall. Filmen har vært en av de største suksessene på amerikanske kinoer i sommer.

Film & Kino


Mike Myers er tilbake som Austin Powers, en playboy, motefotograf og ikke minst en hemnelig agent. I denne oppfølgeren til Austin Powers - Spionen som kom ut av fryseren, treffer vi Austin Powers og hans erkefiende Dr.Evil tilbake på 60-tallet. For å hindre Dr.Evil i å ødelegge hele verden forfølger Austin Powers han i en hippie-van.

SF Norge A/S


Austin Powers (Mike Myers) er tilbake etter at han ble tint opp i forrige film. Etter datafilmer som Star Wars er det befriende med en god gammeldags film med enkel humor. Året er 1999 og Austin Powers er på bryllupsreise sin vakre kone Vanessa (Heather Graham), da han får overraskelsen som setter ham tilbake til singelstatus. Hans nemesis, Dr Evil, har retunert for igjen å forsøke å overta verden. Han har oppfunnet en tidsmaskin som gjør at han kan reise tilbake til 1969 og stjele Austin Powers mojo (drag på damene). Heldigvis har britisk etterretning oppfunnet sin egen tidsmaskin - en psykdelisk folkevognboble - og dermed kan Austin reise tilbake i tid og redde verden og sitt drag på damene. Mike Myers er suveren i rollen som den håpløst britiske superspionen som ikke helt forstår hva som foregår i rundt ham. Ikke rart at han lar seg forføre av Heather Graham. Hun er i stand til å forføre de fleste, og er suveren i sin rolle som supersexy agent. Austin Powers: Spionen som spermet meg er den typen filmer du enten elsker eller synes er helt på trynet. Undertegnede hører til den første gruppen, som setter pris på denne elleville parodien på James Bond og lignende filmer. Gå på kino og la deg forføre.

FilmMagasinet Nr.6 1999


Hva sa pressen?

Del to om agenten Powers som denne gang må legge ut på en tidsreise til 60-tallet for å redde sin mojo. "Rotete, godlynt og ganske gøyal gjøglefilm..." (E.B. Aft.) "Fryd deg." (E.M.S. VG Terningkast 5) "…et uforskammet kaotisk karneval av parodiske skjetsjer; likevel er det hele fullstendig avvæpnende og i lange perioder hylende morsomt." (H.K. Dagsav.) "Noen av oss vil gi seg over i avmakt." (L.J. Dagbl. Terningkast 1)

Film & Kino Nr. 5/6 - 1999


Do you wanna shag? Mesterspionen Austin Powers er tilbake på kino over hele landet...

Austin Powers er endelig tilbake!Mike Myers er tilbake på lerretet som spionen fra 60-tallet i en evig jakt på internasjonale forbrytere og fine damer. I denne oppfølgeren til "Austin Powers- Agenten som kom ut av fryseren" treffer vi igjen erkefienden Dr. Evil. Han reiser nå tilbake til 60-tallet og stjeler Austin Powers "drag". Uten "draget" er Austin totalt "lost" på alle måter, han må derfor reise tilbake tild et svingende 60-tallet og hente tilbake "draget" som er hele hans våpen til å bedekke damer samt å agere som verdens beste spion.

SF


Dr. Evil har vendt tilbake fra en dypfryst tilværelse i verdensrommet og pønsker ut en ny og djevelsk plan for å utslette jorden. Han benytter seg av en nyutviklet tidsmaskin og drar tilbake til 1969 for å stjele draget til sin erkerival Austin Powers. Supersexy Austin, som trekker sin 9mm pistol med mindre hastighet enn sin egen skygge, lar seg ikke stoppe og reiser tilbake til 1969 i en snerten tidsmaskin av tysk merke, forberedt på det meste. Men ikke på å treffe sin like... mann? I CIA's operative agent Felicity Shagwell, en snarsen berte, ram spion og en fantastisk motivasjon når det gjelder å få pusset opp Austins libido.

Anmeldelse Likte du den første "Austin Powers" kommer du antakeligvis til å elske denne, men likte du ikke den første så kommer du antakeligvis ikke til å like denne heller! "Austin Powers: Spionen som spermet meg" er nemlig en av de få oppfølgerne som lykkes bedre enn forgjengeren! Det er utallige komedier som er blitt ødelagt med mindre vellykkede etterfølgere, men "Spionen som spermet meg" er faktisk morsommere enn den første filmen om superelskeren Austin Powers. Etter å ha sett denne filmen må jeg bare bøye meg i støvet for Mike Myers, i tillegg til å portrettere spionen som etterhvert har blitt minst like populær som James Bond, så spiller han også Austin's erke rival, den super slemme Dr. Evil! Og ikke nok med det, han spiller også den knall feite, skotske, baby spisende Fat Bastard, som også er ute etter å stikke kjepper i hjula for Austin Powers. Et annet artig tilskudd i denne oppfølgeren er Dr. Evil's genmanipulerte avkom, Mini-Me, som er en nøyaktig kopi av ham selv, hvis du ser bort i fra at han er ca 1/6 av Dr. Evil's størrelse! Og til slutt må det selvfølgelig nevnes at vakre Felicity Shagwell, spilt av Heather Graham, er grunn nok alene til å se filmen! Shaggadelic Baby!!!

Videonett


I denne oppfølgeren til Austin Powers treffer vi igjen Dr.Evil. Han har nå reist tilbake til 60-tallet og stjålet Austin Powers "Mojo". Alle vet at en mann og hans "Mojo" aldri må skilles, og Austin må derfor tilbake til det svingende 60-tallet for å finne den. Hans mojo er hans livskraft, hans sex-lyst, og dermed hemmeligheten bak hans suksess både blant damer og som ustoppelig spion. Jakten på verdens mest hyperaktive mojo er nødvendig for å hindre Dr. Evil i å ødelegge hele verden på 90-tallet.

TVN 2002


Ellevill komedie med Mike Myers

Austin Powers, motefotograf bosatt i swingin’ London, internasjonal etterretningsagent og en utfordring for tannteknikere hvor som helst, er med denne filmen tilbake på kinolerretet for annen gang.

Powers (Mike Myers) er en superspion fra 1960-årene som dukker opp på 90-tallet, bare for å oppdage at hans alter ego, det kriminelle geniet dr. Evil (også han spilt av Mike Myers), på en eller annen måte har stjålet ”stoffet”, hemmeligheten bak Powers’ ellers uforklarlige sex appeal.

I tillegg har dr. Evil dratt tilbake til 60-tallet med stoffet, og det eneste Powers har å gjøre er å dra etter ham. Men selv om Austin Powers ikke helt passer inn i 1998, har han vært der akkurat lenge nok til at han ikke helt passer inn i 1968 heller. Powers oppdager også at dr. Evil har en ny alliert denne gangen, Mini-Me (Verne Troyer), en knøttliten kloning av dr. Evil selv, men slem så det holder. Dr. Evils andre hjelpere er Fat Bastard (Mike Myers igjen) - navnet sier egentlig nok - og den listige morderen Robin Swallows (Gia Carides).

Det manglende stoffet blir problematisk for Powers når han får en ny partner, den lekre CIA-agenten Felicity Shagwell (Heather Graham).

Andre karakterer fra den første filmen inkluderer Elizabeth Hurley som Vanessa Kensington, Robert Wagner som Nummer To og Michael York som Basil Exposition.

I filmen opptrer ellers Burt Bacharach, Elvis Costello, Woody Harrelson, Willie Nelson og Jerry Springer som seg selv.

NRK1 2004


Ja! Austin Powers er tilbake! Imidlertid er onde Dr. Evil løs og reiser til kloden og det herrens år 1969. Hensikten er å fjerne kilden til Austin Powers' suksess - hans driftige drifter - kalt "mojo" i filmen. Engelsk etterretning plukker opp planene, og er ikke snauere enn at de sender Austin Powers for å stoppe ondskapen selv. Heldigvis får Powers hjelp fra den lekre superagenten Felicity Shagwell.

Viasat 2007

Alle bilder av Austin Powers - Spionen som spermet meg

Austin Powers - Spionen som spermet meg (1999)

Produsent: Suzanne Todd
Regi: Jay Roach
Manus: Mike Myers
Sjanger: komedie
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 35 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 1
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Mike Myers
Austin Powers/Dr. Evil/ Fat Bast
Heather Graham
Felicity Shagwell
Michael York
Basil Exposition
Robert Wagner
Number Two
Rob Lowe
Young Number Two
Seth Green
Scott Evil
Mindy Sterling
Frau Farbissina
Verne Troyer
Mini-Me
Elizabeth Hurley
Vanessa
Kristen Johnston
Ivana Humpalot
Vis alle roller
Jesse Bradford
Jesse Bradford
Kylie Minogue
Kylie Minogue
Bruce McDonald
Bruce McDonald
Irwin Winkler
Irwin Winkler
Johannes Meyer
Johannes Meyer
John Karlen
John Karlen