Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

TV-oversikt for lørdag 14. februar og søndag. 15 februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen

Hele saken (2194 ord)

TV-oversikt for fredag den 13. februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (1472 ord)

Milk

Oscar-vinner Sean Penn spiller Harvey Milk, i en film av Gus Van Sant (Good Will Hunting).

Hele saken (237 ord)

Man on Wire (2008)

Filmen forteller historien om franskmannen Philippe Petit som gikk på line mellom Twin Towers i New York i 1974.

Hele saken (175 ord)

Apocalypse Now! Redux (2001)

Utvidet og omklipt 2001-versjon av det amerikanske krigsdramaet fra 1979. Sendes 23.40 på TV2 Zebra.

Hele saken (1206 ord)

200 sigaretter (1999)

Originaltittel: 200 Cigarettes

Nyttårsaften 1981 er en gjeng unge mennesker på vei til den samme festen i East Village, New York. De er alle på desperat jakt etter kjærlighet - eller i det minste en å kysse når det nye året skal telles ned.

Det blir en magisk kveld der noen møter kjærligheten, abdre møter problemer, og andre igjen avslører sine innerste hemmeligheter. Men nattens avsløringer kommer til å få en helt annen betydning i det sterke og avslørende morgenlyset...

Omtale

Hva sa pressen?

Ulike unge mennesker jakter på den ultimate festopplevelsen i New Yorks East Village nyttårsaften 1981. "Et utsøkt knippe unge stjerner… befolker denne muntre ironi over ungdommelig dårskap og sårbarhet." (E.M.S. VG Terningkast 4) "Men de krampaktige løyene trekker i langdrag i sin enstonighet." (L.J. Dagbl. Terningkast 3) "Episodisk flagrende og trettende kaotisk, heller masete… men også med good bits her og der..." (H.K. Dagsav.)

Film & Kino


I denne komedien samles noen av Hollywoods mest talentfulle unge skuespillere! Vi følger en gjeng med venner som er på vei til samme nyttårsparty i New York.

Den siste kvelden i året er en magisk kveld. Den er fylt av forventninger, forelskelse, festglade mennesker og forhåpninger om et nytt, spennende og romantisk år. Men det kan også være den verste kvelden i året, en oppskrytt og krampaktig feiring, hvor sentimentale minner blander seg med usikkerhet om hva fremtiden bringer. Og frykten for å være alene når klokken slår tolv øker etterhvert som tiden er i ferd med å renne ut.

I "200 Cigarettes" begir flere unge mennesker seg ut i New Yorks gater på Nyttårsaften 1981. Målet deres er den samme festen i East Village. Men de er også på desperat jakt etter kjærlighet - eller i det minste en å kysse når det nye året skal telles ned. Festens vertinne MONICA (Martha Plimton) har alt klart til den store feiringen; ballonger, drikkevarer og en fantastisk hjemmelaget dip. Det eneste som mangler er gjestene. Bare "venninnen" HILLARY (Catherine Kellner) er der, men det er kun for å legge an på Monicas eks-kjæreste ERIC (Brian McCardie), som er blant de inviterte.

Eric på sin side blir dumpet av BRIDGET (Nicole Parker), som sammen med sin sexgale venninne CAITLYN (Angela Featherstone) kaster sine glupske øyne på den kjekke bartenderen (Ben Affleck). Ikke langt unna trøster LUCY (Courtney Love) bestevennen KEVIN (Paul Rudd), som også er blitt vraket av sin kjæreste. Lucy er heller ikke overbegeistret over å være singel, og tanken på at hun og Eric kan være mer enn bestevenner slår dem begge. JACK (Jay Mohr) og CINDY (Kate Hudson) er et annet par som skal på festen til Monica, selv om de ikke har kjent hverandre i mer enn et døgn. Jack var den første Cindy lå med, og han føler seg derfor forpliktet til å være sammen med henne en dag til.

Monicas yngre kusine VAL (Christina Ricci) og venninnen STEPHIE (Gaby Hoffmann) er også på vei til festen. Men de blir kraftig forsinket når de roter seg bort i to punkere, TOM (Casey Affleck) og DAVE (Guillermo Diaz). Filmens karakterer blir geleidet rundt i New York av en diskofrelst taxisjåfør (Dave Chappelle), som uforstyrret av høytiden fremdeles lever i 1970-årene. Han slutter aldri med å stille innpåslitne spørsmål og går ikke av veien for å gi gode råd til passasjerene sine.

Alle festdeltakerne er fast bestemt på å finne kjærligheten og ha sitt livs morsomste fest før årets slutt. Problemet er bare om de rekker festen før midnatt......

I denne 80-talls komedien møter vi, foruten en gjesteopptreden av Elvis Costello, noen av dagens unge fremadstormende skuespillere, inkludert Ben og Casey Affleck, Courtney Love, Brian McCardie, Kate Hudson og Christina Ricci. Filmen inkluderer også noe av det beste (og verste) av musikken fra 1980-tallet.

KF


Vi følger en gjeng med venner på vei til samme nyttårsparty i New York.

(Filmtilsynet)


Nyttårsaften 1981 er en gjeng unge mennesker på vei til den samme festen i East Village, New York. De er alle på desperat jakt etter kjærlighet - eller i det minste en å kysse når det nye året skal telles ned. Det blir en magisk kveld der noen møter kjærligheten, abdre møter problemer, og andre igjen avslører sine innerste hemmeligheter. Men nattens avsløringer kommer til å få en helt annen betydning i det sterke og avslørende morgenlyset...

Videonett


Nyttårsaften 1981 i New York, Monica har invitert til fest, men klokken ni har fortsatt ingen kommet. Gjestene er på vei og ser forventningsfullt frem til forelskelse, sex eller begge deler. Innen natten er omme vil alle ha fått den og det de fortjener.

Viasat


Stemning fra nyttårsaften 1981 Nyttårsaften er det ingen som vil være alene. På denne kvelden i 1981 noen unge mennesker i New York City på vei til en fest arrangert av Monica og hennes nye venninne Hillary. Men når timene går og ingen viser seg, må Monica ta affære.

For å få Hillary til å bli, må Monica bestikke henne med løftet om at hun har fritt leide når det gjelder Monicas gamle kjæreste Eric. Eric sitter for øyeblikket i en nattklubb med sin nye kjæreste Bridget og hennes venninne Caitlyn. Da Bridget får høre at vertinnen for selskapet er Erics eks-kjæreste, kaster hun sine øyne på bartenderen.

En annen gruppe består av to tenåringer fra Long Island, Monicas kusine Val og Stephie. De to rotet seg bort på veien da de støtte på et par punkrockere, Tom og Dave. I en restaurant i nærheten sitter Lucy i samtale med sin beste venn Kevin, som nettopp har blitt dumpet av performance-artisten Ellie for at hun kan flytte sammen med sin terapeut. Det går opp for Lucy og Kevin at de kanskje kan bli mer enn venner.

Et annet sted feirer det ferske paret Jack og Cindy mer enn det nye året. Cindy mistet dyden sammen med Jack kvelden før, og nå er hun redd for at han er sammen med henne bare av plikt.

Nå gjelder det alle rekker fram til selskapet før midnatt.

NRK2

Alle bilder av 200 sigaretter

200 sigaretter (1999)

Produsent: Betsy Beers
Regi: Risa Bramon Garcia
Manus: Shana Larsen
Sjanger: komedie, romantikk, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 41 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 2
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Ben Affleck
Bartender
Casey Affleck
Tom
David Chappelle
Disco Cabbie
Guillermo Diaz
Dave
Angela Featherstone
Caitlyn
Janeane Garofalo
Ellie
Gaby Hoffmann
Stephie
Kate Hudson
Cindy
Catherine Kellner
Hilary
Courtney Love
Lucy
Vis alle roller
Kaj-Erik Eriksen
Kaj-Erik Eriksen
Keene Curtis
Keene Curtis
Kevin McCarthy
Kevin McCarthy
Laszlo Kish
Laszlo Kish
Laurence Trimble
Laurence Trimble
Anne-Cath Vestly
Anne-Cath Vestly
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid