Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Kjærlighetens spill (1999)

Originaltittel: Playing By Heart

Forskjellige skjebner og historier flettes sammen, og alle handler de om den vanskelige kjærligheten.

Personene i 'Kjærlighetens spill' er på jakt etter kjærlighet, enten de allerede er gift, eller fortsatt lengter etter den eneste rette. I utgangspunktet ser det ut som en tilfeldig mosaikk av menneskeskjebner, men snart har de alle mer til felles enn man først skulle tro.

Paul og Hannah har vært gift i mer enn 20 år, og går en vanskelig tid i møte. Samtidig som Paul får en kreftdiagnose, truer et gammelt sidesprang med å slå sprekker i samlivet deres. Gracie og Roger er også gift, men ikke med hverandre. De to elskerne nyter hverandre og å snakke om de ulykkelige ekteskapene sine. Gracie insisterer på at affæren deres kun dreier seg om sex, mens Roger helst kunne tenke seg noe mer forpliktende.

Omtale

"Å snakke om kjærlighet er som å danse om arkitektur"

Med andre ord: det gir ingen mening. Slik er utgangspunktet i dette ensembledramaet der alle prøver å finne den rette eller holde lidenskapen ved like etter mange år. Paul (Sean Connery) og Hannah (Gena Rowlands) står overfor to kriser etter mer enn 20 års ekteskap. Paul får en kreftdiagnose samtidig som et gammelt sidesprang truer med å lage sprekker i samlivet deres. Mildred (Ellen Burstyn) blir konfrontert med døden når hennes homofile sønn Mark (Jay Mohr) utvikler AIDS. Gracie (Madelein Stowe) og Roger (Anthony Edwards) har et forhold selv om de er gift på hver sin kant. Hun insisterer på at forholdet bare er fysisk, han vil utvikle det til noe mer forpliktende. Joan (Angelina Jolie) er den pratesyke, men sårbare jenta som legger an på tause Keenan (Ryan Philippe) og blir overrasket når han ikke ligger langflat fra første øyekast. Teaterregissør Meredith (Gillian Anderson) holder menn på avstand blant annet med en hund som kan skremme større karer enn humørfylte Trent (Jon Stewart). Hans ukompliserte væremåte i en by stappfull av nevroser er for godt til å være sann, mener Meredith. Sistemann som sliter med kjærligheten er Hugh (Dennis Quaid). Han driver fra bar til bar og forteller sin sørgelige historie til alle som orker å lytte over pjolterglasset. Forholdene og skjebnene utvikler seg på hver sin kant, men til sist viser det seg at de har mer til felles enn noen skulle tro.

Warner Bros Entertainment


En fortelling om flere parallelle historier om personer og par med problemer i sjels-og kjærlighetsliv.

(Filmtilsynet)


Å snakke om kjærlighet er som å danse om arkitektur." Med andre ord: det gir ingen mening. Slik er utgangspunktet i dette ensembledramaet der alle prøver å finne den rette eller holde lidenskapen ved like etter mange år. Ikke ulikt Robert Altmans "Short Cuts" blir vi introdusert for en mosaikk av menneskeskjebner som tilsynelatende ikke har noen forbindelse.

Paul (Sean Connery) og Hannah (Gena Rowlands) står overfor to kriser etter mer enn 20 års ekteskap. Paul får en kreftdiagnose samtidig som et gammelt sidesprang truer med å lage sprekker i samlivet deres. Mildred (Ellen Burstyn) blir konfrontert med døden når hennes homofile sønn Mark (Jay Mohr) utvikler AIDS.

Gracie (Madeleine Stowe) og Roger (Anthony Edwards) har et forhold selv om de er gift på hver sin kant. Hun insisterer på at forholdet bare er fysisk, han vil utvikle det til noe mer forpliktende.

Joan (Angelina Jolie) er den pratesyke, men sårbare jenta som legger an på tause Keenan (Ryan Phillippe) og blir overrasket når han ikke ligger langflat fra første øyekast.

Teaterregissør Meredith (Gillian Anderson) holder menn på avstand blant annet med en hund som kan skremme større karer enn humørfylte Trent (Jon Stewart). Hans ukompliserte væremåte i en by stappfull av nevroser er for god til å være sann, mener Meredith.

Sistemann som sliter med kjærligheten er Hugh (Dennis Quaid). Han driver fra bar til bar og forteller sin sørgelige historie til alle som orker å lytte over pjolterglasset.

Forholdene og skjebnene utvikler seg på hver sin kant, men til sist viser det seg at de har mer til felles enn noen skulle tro.

Gillian Anderson (Meredith) Gillian Andersen har etterlatt varige spor i TV-historien som FBI-agent Dana Scully i "X-Files", arbeidsnarkomanen som tror enhver fantastisk historie har en naturlig forklaring. Anderson har i senere år også forsøkt å etablere en filmkarriere. Som lurvete, men godhjertede Loretta Lee i "Sammen er vi mektige" (1998) var hun milevis unna karakteren Dana Scully.

Sean Connery (Paul) Sean Connery er fortsatt den eneste James Bond for mange tilhengere av den stilfulle 007. Skottlands mest kjente eksportnavn har likevel klart å komme helskinnet ut av agentens skygge. Blant annet fikk Connery Oscar for beste birolle i "De ubestikkelige" (1987). Andre kjente filmer er "Russlands hus" (1990), "Jakten på Rød Oktober" (1990) og "Blodrød sol" (1993). Han er sist sett på norske kinoer som kunsttyv i "Entrapment" (1999).

Dennis Quaid (Hugh) Dennis Quaid er kjent for "Min mikropartner" (1987), "Great Balls of Fire!" (1989) og "Wyatt Earp" (1994). Han er lillebroren til Randy Quaid.

Madeleine Stowe (Gracie) Madeleine Stowe er kjent for Michael Manns "Den siste mohikaner" (1992), Robert Altmans "Short Cuts" (1993) og Terry Gilliams "12 Monkeys" (1995). Hennes neste oppgave blir å løse mordmysterier ved militærakademiet West Point sammen med John Travolta i "The General´s Daughter" (1999).

Sandrew Metronome


Nesten i Robert Altman-stil får vi her servert flere historier parallelt, og nærmere bestemt belyses elleve forskjellige skjebner og deres status i sjels- og kjærlighetslivet, tilsynelatende uten forbindelse. Å prøve og finne den rette, for deretter å holde gnisten ved like, er utfordringer som ikke bør møtes med ord. Veien kan bare gås gjennom handling enten man er ung, gammel, frisk, syk, homo eller hetero, en vei som er full av fristende avstikkere. Sentralt står et ektepar som har nådd så langt som sin 40. bryllupsdag. Annerledes er det med avkommet som opererer i helt andre tidsintervaller.

Per Aubrey Bugge Tenden

filmweb


Hva sa pressen?

Drama som følger flere par og deres kamp for kjærligheten. "- en slags mild disneyfisering av Woody Allen." (P.H. Aft.) "- en grenseløs overdose prat." (E.M.S. VG 3) "Den inneholder så mye godt at den er verdt å se, til tross for den skummende såpeoperaen filmen utvikler seg til i sluttsekvensen." (L.J. Dagbl. 3) "Den dype banaliteten både i stil og innhold gjør Kjærlighetens spill til en nokså trist opplevelse." (H.K. Dagsav.)

Film & Kino


Med andre ord: det gir ingen mening. Slik er utgangspunktet i dette ensembledramaet der alle prøver å finne den rette eller holder lidenskapen ved like etter mange år. Paul og Hannah står overfor to kriser etter mer en 20 års ekteskap. Paul får en kreftdiagnose samtidig som et gammelt sidesprang truer med å lage sprekker i samlivet deres. Mildred blir konfrontert med døden når hennes homofile sønn Mark utvikler AIDS . Gracie og Roger har et forhold selv om de er gift på hver sin kant.

Videonett


I kjærlighetens spill møter vi en rekke mennesker i forskjellige stadier i livet. Men likheten er at alle har problemer med sin kjære, eller prøver å finne sin kjære som de sannsynligvis kommer til å ha problemer med. Der er heller ikke noen tydelig sammenheng mellom dem, men etter hvert får vi se hva som skjuler seg bak. Hannah (Gena Rowlands) finner ut om en affære hennes mann Paul (Sean Connery), har klart å holde skjult i 25 år, noe som setter deres forhold i fare. Merdith (Gillian Anderson), en teaterregissør som nesten hater menn, men får en utholdende beiler, Trent, etter seg. Og det siste paret som det bli fokusert på, er Keenan (Ryan Philippe) og Joan (Angeline Jolie). Hun er skravlebøtte av dimensjoner og han en noe stille, innesluttet kar. De møtes på en klubb og vi følger dem mens hun stadig vekk prøver å sjekke ham, men avvises med de mest utrolige unnskyldninger. I tillegg ser vi et annet par med sine rare måter å overleve på hver for seg.

Med så mange stjerner i en film tror man ofte at den blir spektakulær, men så viser det seg at filmen ikke holder like høyt nivå. Filmen er i seg selv grei nok med noen vittige kommentarer i riktige situasjoner, men den blir ofte litt for forutsigbar. Der er altså ikke noen spesielle originale vendinger her.

Jon Olafson

FilmMagasinet Nr. 1 - 2000


Elsker, elsker ikke…

I nattkinoen denne uken flettes forskjellige skjebner og historier sammen, og alle handler de om den vanskelige kjærligheten.

Ensemblet i ”Kjærleikens spel” er på jakt etter kjærlighet, enten de allerede er gift, eller fortsatt lengter etter den eneste rette. I utgangspunktet ser det ut som en tilfeldig mosaikk av menneskeskjebner, men snart har de alle mer til felles enn man først skulle tro.

Paul og Hannah har vært gift i mer enn 20 år, og går en vanskelig tid i møte. Samtidig som Paul får en kreftdiagnose, truer et gammelt sidesprang med å slå sprekker i samlivet deres. Gracie og Roger er også gift, men ikke med hverandre. De to elskerne nyter hverandre og å snakke om de ulykkelige ekteskapene sine. Gracie insisterer på at affæren deres kun dreier seg om sex, mens Roger helst kunne tenke seg noe mer forpliktende.

Persongalleriet i filmen er stort, og bak maskene finnes den samme lengselen etter å elske og bli elsket – og frykten for avvisning.

NRK1 2002


I nattkinoen denne uken flettes forskjellige skjebner og historier sammen, og alle handler de om den vanskelige kjærligheten. Personene i 'Kjærlighetens spill' er på jakt etter kjærlighet, enten de allerede er gift, eller fortsatt lengter etter den eneste rette. I utgangspunktet ser det ut som en tilfeldig mosaikk av menneskeskjebner, men snart har de alle mer til felles enn man først skulle tro. Paul og Hannah har vært gift i mer enn 20 år, og går en vanskelig tid i møte. Samtidig som Paul får en kreftdiagnose, truer et gammelt sidesprang med å slå sprekker i samlivet deres. Gracie og Roger er også gift, men ikke med hverandre. De to elskerne nyter hverandre og å snakke om de ulykkelige ekteskapene sine. Gracie insisterer på at affæren deres kun dreier seg om sex, mens Roger helst kunne tenke seg noe mer forpliktende.

TV2 2007

Alle bilder av Kjærlighetens spill

Kjærlighetens spill (1999)

Produsent: Willard Carroll
Regi: Willard Carroll
Manus: Willard Carroll
Sjanger: romantikk, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 1 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Gillian Anderson
Meredith
Angelina Jolie
Joan
Madeleine Stowe
Gracie
Anthony Edwards
Roger
Ryan Phillippe
Keenan
Gena Rowlands
Hannah
Sean Connery
Paul
Dennis Quaid
Hugh
Ellen Burstyn
Mildred
Jay Mohr
Mark
Vis alle roller