Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

New Rose Hotel (1998)

Originaltittel: New Rose Hotel

En nær fremtid. Multinasjonale gigantfirmaer styrer verden. En krig som ingen snakker om, herjer. Forretningsfolk slakter hverandre som ville dyr. Industrispionasjen har skiftet til høygir. Kidnapping av medarbeidere i nøkkelposisjoner er en millionforretning. Dettte er den verden Fox og X ferdes i. Nå er de i gang med å forberede deres livs største kupp: knidnappingen av Hiroshi, et geni som har tjent milliarder til sine arbeidsgivere...

Omtale

Basert på William Gibsons novelle fra samlingen Burning Chrome er dette et interessant og engasjerende stykke såkalt cyberpunk. Satt i en nær fremtid hvor industrispionasje og konflikter mellom svære internasjonale bedrifter preger dagsordenen (særdeles nær fremtid, sånn omtrent nå) er dette historien om Fox (Christopher Walken) og Mr. X (Willem Dafoe) som sammen med den prostituerte Sandii (Asia Argento, datter av skrekkmeisteren Dario Argento) planlegger å «stjele» en livstrett supergenial vitenskapsmann fra et selskap for så å selge ham til et annet. Abel Ferrara er en New York-basert regissør som nok er litt for «kunstnerisk» og selvhøytidelig for mange, men som stadig leverer interessante småfilmer. Stort sett består handlingen av en endeløs monolog fra den alltid eksalterte Walken. Men har man sans for pratsomme, eksperimentelle og ganske intelligente filmer vil man muligens kunne glede seg over denne. Den ikke fullt så vellykkede Keanu Reeves-filmen Johnny Mnemonic (Robert Longo, Canada 1995) er basert på en novelle fra samme samlingen.

FilmMagasinet nr. 6 - 1999


Vi befinner oss noen år inn i fremtiden. Multinasjonale gigantfirmaer styrer verden, og det herjer en krig som ingen snakker om. Industrispionasjen har skiftet til høygir og kidnapping av medarbeidere i nøkkelposisjoner er en millionforretning. Fox og X er i gang med å forberede deres livs største kupp: kidnappingen av Hiroshi, en livstrett og supergenial vitenskapsmann som har tjent milliarder for sine arbeidsgivere.

TV2

Alle bilder av New Rose Hotel

New Rose Hotel (1998)

Produsent: Edward R. Pressman
Regi: Abel Ferrara
Manus: Abel Ferrara
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 32 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 2
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Christopher Walken
Fox
Willem Dafoe
X
Asia Argento
Sandii
Yoshitaka Amano
Hiroshi
Annabella Sciorra
Madame Rosa
Gretchen Mol
Hiroshi’s Wife
John Lurie
Uspesifisert rolle
Ryuichi Sakamoto
Uspesifisert rolle