Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

På TV i kveld: Babel (2006)

Cate Blanchett og Brad Pitt har hovedrollene i det storslåtte dramaet Babel fra 2006.

Hele saken (53 ord)

På TV i kveld: Dark Water (2005)

Med Oscar-vinneren Jennifer Connelly i hovedrollen.

Hele saken (63 ord)

Vennskapets pris (1998)

Originaltittel: Return to Paradise

Tre unge amerikanere feirer avslutningen på en rundreise i Asia. Tony og "Sheriff" skal tilbake til USA, Vince skal jobbe på Borneo. det blir en fuktig fest; lettere påvirket kommer de i skade for å ødelegge en leid sykkel, og "Sheriff" slenger den utfor en fjellskrent. Neste dag skilles deres veier, og resten av de lille, private hasj-lageret etterlates hos Vince.
TO ÅR SENERE:
Tony og "Sheriff" blir oppsøkt av en kvinne. Dypt sjokkerte hører de henne fortelle at allerede dagen etter at de forlot Vince, varslet sykkel-utleieren politiet, som troppet opp hos Vince, gjennomsøkte huset og fant hasj-lageret. Vince ble satt inn umiddelbart, og nå har dommen falt.
Dersom Tony og "Sheriff" omgående drar tilbake og tilstår sin delaktighet, vil straffen "bare" bli tre års fengsel på de tre. Hvis ikke, blir Vince hengt om åtte dager...!

Omtale

Hva sa pressen? To menn stilles overfor et moralsk dilemma da de får vite at deres vitnemål kan redde en dødsdømt venn, men vil føre dem selv i fengsel. "- filmatisk velgjort (Joseph Ruben er en utmerket håndverker), og godt spilt av Vince Vaughn… Filmen er dessuten glimrende fotografert. Men her er dessverre et stort aber: Det hele er oss av en eller annen grunn totalt, absolutt, revnende likegyldig." (H.K Dagsav.) "Det som begynner som et tankevekkende, sobert og engasjerende moraldrama, utvikles til et svært tradisjonelt Hollywood-melodrama... Likevel er det vanskelig å forbli helt uberørt." (E.W.A. Dagbl. Terningkast 3)

Film & Kino


Tre venner deler en uforglemmelig ferie i Malaysia. Nå ferien er over drar de hver til sitt. En blir igjen for å bli apeforsker. To år senere får de to andre triste nyheter, få dager etter at de forlot øya fant politiet store mengder hasj der de oppholt seg. Den ene som ble igjen måtte ta på seg hele skylden og blir henrettet om 8 dager. Den eneste måten å redde han på er at de to andre kommer og deler skylden. Kommer alle må de sitte i tre år, kommer bare en må han sitte i 6 år.

(Filmtilsynet)


En ubehagelig problemstilling Tre unge og svært forskjellige amerikanske menn, Lewis, Tony og Sheriff, treffes på en rundtur i Asia. Den umake trioen avslutter en måned lang reise til Penang, Malaysia, med en uhemmet utflukt som får følger to år senere. En av dem blir tatt for besittelse av hasj, noe som straffes med døden i Malaysia. De to andre er i høy grad medskyldige, men vil de stille opp for sin venn?

På de tre vennenes siste dag sammen bestemmer de seg for å si adjø med en skikkelig fest. På en leiet sykkel kjører de vaklende og leende av sted på de humpete grusveiene, og ender til slutt med å styrte i en bananplantasje. Sykkelen er ødelagt, og fulle som de er, kaster Sheriff den utfor en klippeskrent. Neste dag vinker Tony og Sheriff farvel til Lewis – og også til det lille hasjlageret de har, det blir nemlig plassert hos Lewis, uten at han vet om det.

Lewis ble arrestert dagen etter de to andres hjemreise. Sykkelutleieren ba myndighetene lete etter den forsvunne tohjulingen, men i stedet fant de hasjen i Lewis’ bungalow, en mengde som er nok til å få strengeste dom. Når dødsdommen er en realitet, avslører Lewis at de to andre var med og dermed kan dommen bortfalle, hvis de møter opp og beviser overfor retten at Lewis delte hasjen med noen.

Hvis Tony og Sheriff ikke makter å ta sin del av ansvaret, må Lewis ofre livet for deres felles påståtte forbrytelse. Saken er enkel, men det er ikke beslutningen. For Tony er det ikke bare karrieren som kompliserer saken, men også hans forlovede Kerrie, som frykter for hans liv og trygler ham om å bli. Sheriffs situasjon tar en overraskende vending når han blir følelsesmessig involvert i Beth, Lewis’ advokat.

NRK2

Alle bilder av Vennskapets pris

Vennskapets pris (1998)

Produsent: Alain Bernheim
Regi: Joseph Ruben
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 49 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Vince Vaughn
Sheriff
Anne Heche
Beth
Joaquin Phoenix
Lewis
David Conrad
Tony
Vera Farmiga
Kerrie
Nick Sandow
Ravitch
Jada Pinkett Smith
M.J. Major
Chris Farley
Chris Farley
Emma Thompson
Emma Thompson
Emma Watson
Emma Watson
John Baragrey
John Baragrey
Jorunn Groth
Jorunn Groth
Josiane Balasko
Josiane Balasko
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid