Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Antz (1998)
20:30 - TVN
Dolores Claiborne (1995)
21:00 - FEM
Mission: Impossible 2 (2000)
21:25 - TV4
Ildens herskere (2002)
21:30 - Viasat 4
Den perfekte stormen (2000)
21:30 - TV3
Control (2007)
21:45 - NRK2

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 17. desember

Armin Mueller-Stahl
Wes Studi
Bill Pullman
Eugene Levy
Joan Woodbury
André Hugon
Leo Leipziger
Marilyn Hassett

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Verre enn verst
Film generelt
Av: Montecristo, 17. desember 09:23

Tron: Legecy har premiere i hele Norge utenom Oslo
Videoklipp
Av: Montecristo, 15. desember 23:46

Kongen av Bastøy
Norsk film
Av: Montecristo, 13. desember 08:37

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Side ved side (1998)

Originaltittel: Stepmom

Denne filmen vises på TV innen 7 dager:

- Lørdag 18. Desember 2010 klokken 21:30TV3 [Varsle på SMS]

Filmer på TV de nærmeste dagene

Produsent: Michael Barnathan
Regi: Chris Columbus
Manus: Gigi Levangie
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 6 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 3
VG: Terningkast 3

Rollebesetning

Julia Roberts
Isabel
Susan Sarandon
Jackie
Ed Harris
Luke
Jena Malone
Anna
Liam Aiken
Ben
Lynn Whitfield
Dr. Sweikert
Darrell Larson
Duncan Samuels
Mary Louise Wilson
School Counselor

De to barna til Jackie og Luke må venne seg til at far og mor er blitt skilt. En helt ny kvinne har nå inntatt plassen etter mor: den fremgangsrike fotografen Isabel. Isabel gjør alt for at de to barna skal trives. men ekskonen Jackie mener at Isabel er en ren katastrofe som stemor. Forholdet mellom de to kvinnene blir ikke lettere da Jackie en dag får vite at hun har kreft - kanskje dødelig. Kan de to kvinnene tross alt bli venner og lære å leve med hverandre?

Omtale

Den skilte tobarnsmoren Jackie og Isabel, kjæresten til Jackies eks-mann Luke, krangeler til stadighet om Jackies og Lukes barn. Men dette endrer seg når Jackie blir syk, og hun innser at at hun må heve seg over uenigheten for barnas skyld.

(Filmtilsynet)


Hva sa pressen?

Drama om en kvinne som kommer i konflikt med mannens første kone fordi hun ønsker et godt forhold til sine stebarn. "- et lite mesterstykke av en 'tåreperse', i klassisk amerikansk filmstil." (P.H. Aft.) "I dette tåredrama nekter man seg intet. Heller ikke en hendig sorg, når eks-konen, perfekt timet, rammes av kreft." (E.M.S. VG Terningkast 3) "Heldigvis framstår mor og stemor med både sterke og svake sider, et forsonende trekk ved en film som tross alle gode hensikter bare engasjerer måtelig." (L.J. Dagbl. Terningkast 3)

Film & Kino Nr. 1 - 1999


Stepmom" Velskrevet, velspilt, velmodulert på alle måter. Og et lite mesterstykke av en "tåreperse", i klassisk amerikansk filmstil. - Per Haddal, Aftenposten

Side ved side tar sitt utgangspunkt i en konflikt mange vil gjenkjenne, en skilsmisse der det tidligere ekteparet har to barn sammen, og mannen finner en ny livsledsagerske som må fungere som barnas stemor. Ed Harris spiller Luke som har skilt seg fra Jackie, spilt av Susan Sarandon. Julia Roberts er Isabel, Lukes nye kjæreste. Isabel er sterkt mislikt av ekskonen og barna, men kommer ikke utenom å måtte fungere som barnas stemor med alt det innebærer av forpliktelser.

Isabel er ikke verdens beste morsemne i utgangspunktet. Hun er en mesterlig motefotograf, høyt ettertraktet og i stand til å levere oppsiktsvekkende resultater for fornøyde kunder og oppdragsgivere. På hjemmefronten går hun derimot ikke på samme vis fra suksess til suksess, men snarere fra frustrasjon til frustrasjon og adskillige problematiske situasjoner. Lukes datter Anna sier rett ut at hun hater henne, og lillebroren Ben volder henne med sine mange sprell også bekymringer så det holder. Hun prøver hele tiden å gjøre sitt beste ut av morsrollen som fulgte med samlivet med Luke, men strever med å bli tatt på alvor. Barnas mor, Jackie, er full av forakt for den unge og pene Isabel, og etter at Ben en dag forsvinner under Isabels ansvar, sprekker hun. Selv om Ben kommer til rette like fin, truer hun nå med å frata sin eksmann foreldreretten for at Isabel aldri mer skal få ha ansvaret for barna.

Imidlertid finner Jackie ut at hun er alvorlig syk. Denne innsikten setter gang i både hennes, og den øvrige familiens forsøk på å nærme seg hverandre. Isabel og Jackie begynner innledningsvis å tolerere hverandre, og også forholdet mellom Isabel og Anna er i forandring, selv om det er harde tak.

Side ved side snakker til de aller fleste av oss, på den ene eller den andre måten. Et konstant holdepunkt under innspillingen har vært at dette skal dreie seg om vanlige mennesker, med virkelige problemer, problemer som angår oss alle. Den er aldri noe forsøk på å tegne noe glansbilde av en hverdagsfamilie, men undersøker heller i det stille problemstillingene som dukker opp: Om de to kvinnene som har sin egen form for rivalisering - aldrende supermor på den ene siden og den modellflotte håpløse mor på den andre. Om tenåringsdatteren som opplever de første famlende usikkerhetene rundt sin egen seksualitet og forhold til det andre kjønn. Om minstegutten som har sin egen lille måte å stenge problemene ute på. Om familiefaren som strever for å få partene til å møte hverandre.

I motsetning til regissør Chris Columbus´ tidligere filmer er ikke dette en ren komedie, selv om den inneholder masse humor. På mange måter er det heller et samtidsdrama med et nødvendig knippe morsomme scener som gjør oss i stand til å konfrontere konfliktsituasjonene. Det er blitt en rørende og menneskelig film om de evige temaer - livet, døden og kjærligheten, beskrevet med varme og inderlighet.

JULIA ROBERTS er blant Hollywoods aller best betalte og populære skuespillere. Hun vakte først oppmerksomhet i Mystic Pizza, men med Blomster av stål fikk hun sin første Oscar-nominasjon, og med sin neste film, Pretty Woman, ble hun superstjerne og igjen Oscar-nominert. Hun har i årene siden spilt i en lang rekke suksesser, men også mindre smalere filmer. Portfolioen hennes inneholder nå så varierte filmer som I seng med fienden, Flatliners, Hook, Dying Young, Pelikanrapporten, Michael Collins, Everyone Says "I Love You" og Something To Talk About. Hennes siste suksesser er Min beste vennes bryllup og Konspirasjonsteorien. I 1999 dukker hun opp i to "oppfølgere" - Notting Hill med Hugh Grant, som er en frittstående oppfølger til storsuksessen Fire bryllup og en gravferd, og The Runaway Bride, som igjen bringer henne sammen med Richard Gere og regissør Garry Marshall fra Pretty Woman.

SUSAN SARANDON er prisbelønnet og bejublet av kritikere, publikum og kolleger og anerkjent som en av de største nålevende kvinnelige skuespillere. En foreløpig topp nådde hun med sin Oscar-belønte innsats som søster Helen Prejean i Dead Man Walking, og hun har tidligere blitt nominert fire ganger, for Atlantic City, Thelma & Louise, Lorenzos olje og Klienten. Blant hennes øvrige filmer finner vi The Rocky Horror Picture Show, Lovin´ Molly, The Hunger, Pretty Baby, Bob Roberts, Hvite løgner, Little Women og Heksene i Eastwick. Hun er gift med Tim Robbins som regisserte henne i både Bob Roberts og Dead Man Walking.

ED HARRIS er på mange måter Sarandons mannlige motstykke, en av de aller dyktigste karakterskuepillerne i bransjen, selv om han ikke har Sranadons stjernestatus. Han har gjort strålende arbeid i en tilsynelatende endeløs rekke filmer, blant annet Abyss, Helvetes forgård, Apollo 13, The Rock, Absolute Power, Sweet Dreams, Alamo Bay, Walker, The Truman Show, China Moon, Firmaets mann, The Right Stuff og Glengarry Glen Ross.

JENA MALONE spilte sist i TV-filmen Hope, regissert av Goldie Hawn. Før det har den unge jenta spilt i Kontakt, der hun hadde Jodie Fosters rolle som ung. Hun har også spilt i TV-filmene Ellen Foster og Bastard Out Of Carolina, sistnevnte regissert av Anjelica Huston, vært gjesteskuespiller i Chicago Hope og hatt noen andre små roller.

LIAM AIKEN er bare åtte år gammel, men har alt rukket å bli et hett navn. Han hadde hovedroller i to av filmene som ble vist under Sundance-festivalen ´98, I Remember og Montana. Tidligere har han spilt i Mannen i mitt liv mot Jennifer Aniston og i Henry Fool. Han har også spilt i en kritikerrost oppsetning av Henrik Ibsens Et dukkehjem på Broadway.

CHRIS COLUMBUS er best kjent for å ha regissert tidenes komediesuksess Hjemme alene og oppfølgeren Hjemme alene 2. Han har også gjort stor suksess med filmer som Mrs. Doubtfire, Ni måneder og Bjelleklang med Arnold Schwarzenegger. Columbus startet karrieren som manusforfatter og har skrevet filmer som Reckless, Gremlins, Goonies og Young Sherlock Holmes. Han er også delansvarlig for manuskriptet til Indiana Jones og det siste korstog. Hans to første regijobber var Adventurs In Babysitting og Heartbreak Hotel, men det var først noe senere han tilfeldig traff superprodusent og -regissør John Hughes og ble bedt om å regissere Hjemme alene for ham. Resten er, som man sier, historie.

ECT


Filmen tar utgangspunkt i en konflikt mange vil gjenkjenne. Vi møter Ed Harris i rollen som Luke. Han har nettopp skilt seg fra Jackie, spilt av Susan Sarandon. Isabel (Julia Roberts)er Lukes nye kjæreste. Hun er sterkt mislikt av ekskonen og barna, men kommer ikke utenom å måtte fungere som barnas stemor med alt det innebærer av forpliktelser.

TV3 2001


Det er i familien det skjer Tobarnsmoren Jackie er i konflikt med ektemannens nye venninne, Isabel, som er halvparten så gammel som ham. Den omsorgsfulle Jackie står i sterk kontrast til karrierekvinnen Isabel.

Jackie er fullt opptatt med å ta seg av sine to barn i Manhattans ytterkant. Eksmannen Luke bor i New York med den unge kvinnen Isabel, en motefotograf med velutviklet teft for hva som er ”hot”. Siden Luke ofte er ute på forretningsreiser, er det Isabel som har jobben med å få ungene til skolen når de er hos sin far. Og uttrykket ”hønemor” passer definitivt ikke på Isabel.

Ny vending Livet tar en ny vending da Jackie får vite at hun har kreft. Stilt ansikt til ansikt med medisinske prøver og cellegift går det opp for henne at hvis noe skulle skje, så vil barna hennes bli overlatt til den uansvarlige Isabel. Hun vil etter all sannsynlighet bli deres nye mor ettersom Luke planlegger å gifte seg med henne.

NRK1 2006


Den skilte tobarnsmoren Jackie og eks-mannen Lukes kjæreste, krangler til stadighet om Jackies og Lukes barn. Men dette endrer seg når Jackie blir syk, og hun innser at hun må heve seg over uenigheten for barnas skyld.

TV2 Filmkanalen 2007


The opening scenes make it look like a comedic catfight-filled ride. Harris is a divorced dad with two kids, a supermom ex-wife (Sarandon), and a glamorous new girlfriend (Roberts), whose career seems more important than the kids. Jibes and glares are traded by the two women until mom is stricken with some form of untreatable terminal cancer. This changes the story from broad comedy to emotional drama as Sarandon must train the younger woman to be the new mom. Columbus seems comfortable with the shift, and manages to keep everything upbeat. The script, penned by five writers, becomes more cliched as the film goes on, but stays just this side of chick-flick.

MovieGoods.com

Alle bilder av Side ved side

Trailer

Link til denne traileren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon