Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Elsk meg i morgen (2005)
22:15 - TV2
Imaginary Heroes (2004)
23:15 - NRK1
Byen er stille (2001)
23:25 - SVT1
Rått parti (1986)
23:45 - TV4
Forbrytelser (2003)
00:10 - TV2
The Deal (2005)
00:45 - TVN

TV-program for de nærmeste dagene

Simon Birch (1998)

Originaltittel: Simon Birch

Produsent: Roger Birnbaum
Regi: Mark Steven Johnson
Manus: Mark Steven Johnson
Sjanger: familiefilm, komedie, drama
Nasjonalitet: USA, CAN
Spilletid: 1 time, 53 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 2
Dagsavisen: Terningkast 4

Rollebesetning

Ian Michael Smith
Simon Birch
Joseph Mazzello
Joe Wenteworth
Ashley Judd
Rebecca Wenteworth
Oliver Platt
Ben Goodrich
David Strathairn
Rev. Russell
Dana Ivey
Grandmother Wenteworth
Beatrice Winde
Hilde Grove
Jan Hooks
Miss Leavey
Cecilley Carroll
Marjorie
Sumela-Rose Keramidopulos
Ann
Vis alle roller

Simon Birch er en sjarmerende og gripende fortelling om det å være annerledes, og om styrken i et sant og varig vennskap. Når Simon Birch ble født var han like liten som en knyttneve. Legen ga ham ikke store sjanser for å overleve, men Simon overrasket med sin sterke livsgnist. han ble eldre, men ikke spesielt mye større.

Simon har sin store trygghet i tilværelsen gjennom det sterke vennskapet med den farløse kameraten Joe. sammen søker de to svarene på livets gåter. Simon bestemmer seg for at han en dag skal utrette en heltedåd. Og Joe leter etter sin far. Begge guttene når sine drømmers mål, bare ikke helt på den måten de hadde tenkt seg...

Omtale

Innhold: I følge forhåndsomtalene, en bittersøt komedie om bittelille Simon Birch (debutanten Ian Michael Smith) som er dverg, og i tillegg skrekkelig uheldig av seg. Dette på tross av sine gode forsetter og en hemmelig, indre tro på at gud har skapt ham som han er fordi det finnes en mening med det. 50-tallssamfunnet han vokser opp i betrakter ham med både undring og avsky, men sammen med bestevennen Joe (Joseph Mazello) tar han alle utfordringer på strak arm.

- Grunn til å glede seg: For barna kan det være fint å se at dverger ikke er annerledes enn andre, annet enn på utsiden...

- Grunn til å grue seg: Dette er en amputert liten bit av John Irvings strålende roman A Prayer for Owen Meany. Og Johnson er mest vant til å jobbe med pensjonister (Gretne gamle gubber 1 og 2).

FilmMagasinet nr. 8 - 1998


Simon Birch er en sjarmerende og gripende fortelling om det å være annerledes, og om styrken i et sant og varig vennskap. Når Simon Birch ble født var han like liten som en knyttneve. Legen ga ham ikke store sjanser for å overleve, men Simon overrasket med sin sterke livsgnist. han ble eldre, men ikke spesielt mye større. Simon har sin store trygghet i tilværelsen gjennom det sterke vennskapet med den farløse kameraten Joe. sammen søker de to svarene på livets gåter. Simon bestemmer seg for at han en dag skal utrette en heltedåd. Og Joe leter etter sin far. Begge guttene når sine drømmers mål, bare ikke helt på den måten de hadde tenkt seg...

Anmeldelse "Simon Birch" markerer regi-debuten til Mark Steven Johnson. Og for en debut! Dette filmen er rett og slett en perle av en film. Unge Herr Johnson har tidligere skrevet manus til filmer som "Gretne Gamle Gubber" og "Jack Frost". Denne filmen er stappfull av flotte skuespillerprestasjoner! Ian Michael Smith spiller rollen som den kortvokste Simon Birch, og det gjør han med stil. Sjeldent har jeg følt såpass sympati for en person i en film som jeg gjør med "Simon Birch". Skuespillere som Joseph Mazello, Oliver Platt, og David Strathairn gjør alle en fantastisk god jobb med sine roller. Men toppen av kransekaka utgjør Ashley Judd(Kiss The Girls,Tid For Hevn,Double Jeopardy) i sin rolle som den sympatiske moren til Simon's beste venn. Makan til sjarmerende dame skal du lete lenge etter. Selv om hun ikke har mye spilletid i filmen så står hun sentralt når jeg ser tilbake på denne filmen som en av mine mer positive film-opplevelser denne høsten! Denne filmen anbefales til folk i alle aldre!!!...

Videonett


Denne vakre filmen er basert på en roman av John Irving. Vi møter lille Simon Birch som er litt utenom det vanlige. Han er sikker på at den eneste grunnen til at Gud plasserte ham på jorden er for å utrette en heltedåd. Men han aner ikke hva det kan være. Simons bestevenn Joe, bare ler av det og sier at Gud ikke eksisterer. Hvordan kan han det, når Gud ikke engang har gitt ham en far? Denne filmen er utrolig morsom og ikke minsten hjertevarmer. Simon Birch Ispilt av lan Michael Smith) er usedvanlig sjarmerende og festlig, men sine stadige sarkastiske bemerkninger. Anbefales!

FilmMagasinet Nr. 8 - 2000


Simon Birch er dverg og har bestemt seg for at han er en del av Guds store plan og at det er forutbestemt at han en dag skal bli en helt. Men på grunn av hans frustrerende liv er det vanskelig å bevare denne overbevisningen i lengden.

Viasat


Godt å være kort Første gang vi ser Simon Birch i barnefilmen med samme navn, løfter de jevngamle barna lille Simon høyt opp i været og holder ham der. ”Hei dumminger, sett meg ned!” roper gutten som har både mot, utholdenhet og bærer stolt sin kortvoksthet.

I Gravestown langt nord på USAs østkyst har de en fødeavdeling på byens sykehus, og den minste babyen som noen gang er kommet til verden der, er Simon Birch.

Simon ble øyeblikkelig erklært å være et under. Selv er Simon rask til å minne enhver som skulle ha glemt det, på at han nærmest er et mirakel.

Tro og tvil Han har hele tiden visst at før eller siden kommer han til å bli en helt. Hvordan aner han ikke, men han er fast overbevist. Blant annet ryker han opp i diskusjoner om tvil og tro med sin tyranniske søndagsskolelærer. Likså med den bibeltro presten.

Noe av det morsomste Joe vet er å kjøre rundt i sidevognen med sin venn Joe som eier en motorsykkel. Og når guttene spiller baseball, har Simon fordelen av å ha den korteste slaglengden i hele byen.

Så griper skjebnen inn i Simons liv. Han får en så kraftig fulltreffer med balltreet at ballen forsvinner ut av banen. Det får skjebnesvangre konsekvenser.

NRK1

Alle bilder av Simon Birch
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon