Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 15. august

Ben Affleck
Anders Nilsson
Jill Haworth
Jim Dale
Joaquin Roa
Abby Dalton
Jonathan Prince
Lori Nelson

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

G.I. Joe: The Rise of Cobra
Film generelt
Av: Montecristo, 12. august 07:38

The proposal
Film generelt
Av: Montecristo, 10. august 07:53

L.A. Gigolo
Film generelt
Av: Montecristo, 6. august 07:53

Den niende himmel
Film generelt
Av: Montecristo, 5. august 23:06

Metro 123 kapret
Film generelt
Av: Montecristo, 4. august 23:10

Animerte sci-fi filmer


Publisert: 2009-06-30

Det finnes en del animerte sci-fi filmer som absolutt har gjort seg fortjent til en plass i hylla og som er verdt å se igjen. Her kommer en liten samling med tegnet og animerte filmer samt plakat og trailer. Vi begynner selvsagt med Transformers fra 1986.

Transformers 1 (1987)

Animasjonsfilm basert på serien ved samme navn. Historien finner sted i 2005, 20 år etter handlingen i sesong 2. Filmen fungerer som en introduksjon til den tredje sesongen og har mørkere preg en tv-serien.

Filmen er regissert av Nelson Shin som også har produsert tv-serien. Orson Wells har stemmen til Unicron, Leonard Nimoy som Galvatron, Robert Stack som Ultra Magnus, Judd Nelson som Hot Rod og Eric Idle som Junkion WarriorWreck Gar.

Trivia:

 • Dette er offisielt Orson Wells siste film.
 • Orson Welles skal visstnok ha mislikt filmen sterkt. Når han fikk spørsmål om rollefiguren sin kunne han ikke huske navnet og han beskrev sin rolle som «en stor leke som går til angrep på en haug med mindre leker».
 • Grimlocks replikk til Kup: «Tell Grimlock about petro-rabbits» er en referanse til John Steinbecks « Of mice and men» hvor Lenny gjentatte ganger spør Georg om «tell me about the rabbits».

Gutten og jernkjempen (1999)

En gigantisk robot faller ned fra himmelen og skremmer hele befolkningen i den lille byen Rockwell, med unntak av en ensom gutt ved navn Hogarth. Hogarth og kjempen utvikler et vennskap som etterhvert får de andre innbyggerne til å innse at man ikke alltid skal frykte det som er ukjent... En god animasjonsfilm med en handling som fenger både store og små.

Filmen er basert på en bok av Ted Hughes. Allison Abbate er produsent og Brad Bird har regi. De mest sentrale stemmen i filmen spilles av Eli Marenthal som Hogarth og Jennifer Aniston som guttens mor. Andre stemmer er Harry Connick Jr, Vin Diesel, Christopher McDonald og John Mahoney.

Trivia:

 • På soverommet til Hogarth henger en filmplakat fra filmen «Forbidden Planet».
 • Etternavnet til Hogarth Hughes henspeiler på Ted Hughes forfatter av boken som filmen er basert på.
 • I scenen hvor kjempen ser ut over Rockwell er det en stjerne som beveger seg på høyre side av månen. Dette er ment å være Sputnik.

Det levende slottet (2004)

Japansk animert fantasifilm om ungjenta Sofie som blir forhekset til en gammel kone. Sofie rømmer og oppdager det levende slottet til den unge trollmannen Haruru. I dette slottet treffer hun demonen Calcifier som er forhekset til å holde slottet igang. Calcifer og Sofies blir venner og sammen forsøker de å bryte trolldommen. En uforutsigbar og svært underholdene historie med mye forviklinger underveis.

Filmen er produsert av Toshio Suzuki og Hayao Miyazaki har regi.

Trivia:

 • Bilnummeret på den første bilen Sofies mor kjører er 667.
 • Filmen er løslig basert på en roman av Diana Wynne Jones.
 • Til tross for at filmen ikke ikke hadde premiere i England før septemer 2005, så reiste Hayao Miyazaki selv til England på sommeren i 2004 for gi Diana Wynne Jones en privat visning.

Appleseed (2004)

Året er 2135 og elitesoldaten Deunan Knute og hennes partner Briareos befinner seg plutselig i sentrum for skjebnen til både menneskeheten og bioroidene. Stridens kjærne er serumet Appleseed, og det utvikler seg til en kamp på liv og død. Filmen er basert på karakterene til Masamune Shirow i den originale Appelseed-manga serien publisert i 1985, men historien har ingen forbindelse til denne. Filmen er regissert av Shinji Aramaki og produsert av Fumihiko Sori, Naoko Watanabe og Hidenori Ueki.

Trivia:

 • Tatoveringen på Briaros venstre overarm sier «Cogito Ergo Sum». Dette er latinsk for «Jeg tenker, altså jeg er».
 • Han har også årstallene 2096-2122, det er årstallet får når han ble født og årstallet for det året han ble til en cyborog.

Titan A.E. (2000)

Året er 3028 og jorden er ødelagt av romvesen. Den unge foreldreløse Cale begynner en reise gjennom verdensrommet for å finne det legendariske romskipet «the Titan». Romskipet inneholder hemmeligheten kan redde menneskeheten....

Filmen er produsert av David Kischner, Don Bluth har regien. Matt Damon, Drew Barrymore og Bill Pullman har stemmene til hovedkarakterene.

Trivia:

 • I filmen spør Akima Cale om hun skal gå ut å dytte romskipet. Prinsesse Leia spør Han Solo det samme spørsmålet i Star Wars: Episode V (1980).
 • Den omreisende jenta som viser Cale et bilde av sin far som leser Robinson Crusoe. Det er en annen historie om mennesker på reise....

Final Fantasy - The Movie (2001)

Fotorealistisk animasjonsfilm som er basert på videospillserien med samme navn. Året er 2065 og livet på jorden er truet av romvesen som stjeler all energi fra alt som er levende på jorden. Et team av forskere, ledet av Aki Ross (Ming Na) og Dr. Sid (Donalt Sutherland) kjemper en kamp mot General Hein (James Woods)om hvordan man skal bekjempe romvesnene.

Filmen er produsert og regissert av Hironobu Sakaguchi.

Trivia:

 • Navnet til karateren Genral Hein er en referanse til Robert A. Heinlein som forfattet «Starship Troopers».
 • Alle bakgrunner er håndmalt.
 • Dette er den første datagenererte filmen med fotorealistiske karakterer.

Ghost in the Shell (1995)

Året er 2029. Hele samfunnet er knyttet sammen i et stort nettverk. Mennesker er blitt ustyrt med digitale hjerner og er koblet til nettverket. Kriminalitet har økt og utviklet seg til et avansert stadium av hacker interaktive nettverk. For å forhindre dette, så blir seksjon 9 dannet. Bestående av cyborgs med utrolig styrke og ferdigheter som kan få tilgang til alle nettverk på jorden. Motoko er en kvinnelig cyborg som jakter en hacker som heter «Puppetmaster». En ekspert på å hacke seg inn på hjernene til folk. Han lager slaver av mennesker ved å hjernevaske dem.

Trivia:

 • Første animefilm som ble lansert både i England, Japan og USA. Hensikten vår å bringe animefilm til et mer mainstream publikum. Dette gikk så veldig bra, men filmen ble en superhit senere.
 • I ordinær anime ville figurene blunke med øynene for å skape en følelse av "å være animerte", men i denne filmen var det mange scener hvor Motoko ikke blunker. Direktør Mamoru Oshii sin intensjon var å portrettere henne som en "dukke".

Heavy Metal (1981)

Opplev superhelten Dens ville kamp mot universenes voldsomme krefter. Dette er cyber-ondskap, cyber-sex og cyber-action! Rent provoserende bra science fiction! Denne kultfilmen, med ville animasjoner av et surrealistisk og gruvekkende fremtidsunivers, har herjet kinoene i USA kontinuerlig siden urpremieren i 81.

Trivia:

 • Når noen aliens i et romskip sitter og er dopa og flyr gjennom rommet kan man se et skadet romskip fly forbi. Dette er USS Enterprise fra Star Trek.
 • Den sitt navn er, ifølge skaperen Richard Corben, et akronym for David Ellis Norman.
Den sitt opprinnelige navn.

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon