Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

TV-oversikt for lørdag 17. januar og søndag 18. januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen.

Hele saken (2228 ord)

Valkyrie

Tom Cruise som oberst Claus von Stauffenberg i Valkyrie.

Hele saken (807 ord)

Traitor

FBI etterforsker en rekke terrorangrep mot amerikanske mål. Sporene peker i retning til den amerikanske soldaten Samir Horn.

Hele saken (464 ord)

Slumdog Millionaire

Basert på boka "Q&A" (Gutten som hadde svar på alt).

Hele saken (146 ord)

Den fantastiske historien om Benjamin Button

Benjamin Button blir født som en svak, eldre mann og "aldres baklengs". Se trailer og intervju.

Hele saken (321 ord)

TV-oversikt for lørdag 17. januar og søndag 18. januar

Publisert 2009-01-24

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen. I kveld sendes Historien om den gråtende kamel (2003) som tok publikum med storm på Tromsø-festivalen i 2004. Søndag sendes blant annet X-Men 2 (2003).

Alle filmene som sendes i helgen ligger under TV-program

Johnny English (2003)

Lørdag 24. Januar 2009 klokken 19:55 på TV3

Møt agenten som selv Secret Service ønsker å holde hemmelig; Johnny English! I denne uforutsigbare verden finnes det få ting som er så pålitelige som British Secret Service. De er verdenskjente for sine agenter, sitt ultra-høyteknologiske arsenal og sitt internasjonale etteretningsnettverk. Så når en uhørt frekk plan for å stjele Kronjuvelene kommer Secret Service for øre settes straks deres beste mann, Agent Nummer Én, på saken. Dessverre for Secret Service blir han nesten like straks likvidert, og enda mer dessverre lider så godt som alle de andre agentene i organisasjonen den samme grusomme skjebneda Nummer Éns begravelse blir utsatt for bombeangrep.

Hvem kan stå bak slik en djevelsk plan? Kan det være den samme syke sjel som går med planer om å stjele Kronjuvelene? Nå er det kun én mann igjen som kan forsvare sitt land, hevne spionene i Secret Service og avsløre den onde hjernen bak denne djevelske plan for å stikke av med selve symbolet på det engang så overlegne Britiske Imperium: Kronjuvelene.

Møt Johnny English. Han er fryktløs. Han er uredd. Han er helt på jordet. [Person:182352] skapte karakteren Johnny English for en serie reklamefilmer for en engelsk bank. Reklamefilmene ble så populære at man bestemte seg for å lage en spillefilm om den klønete hemmeligen agenten.

Rowan Atkinson ble først kjent gjennom den suksessrike komiserien "Not the Nine O'clock News" på engelsk fjernsyn. Han spilte hovedrollen i den prisbelønte komiserien "Den sorte orm". Men Atkinson er klart mest kjent for sin innsats som den ordknappe "Mr. Bean", fra komiserien av samme navn. Han har spilt i flere store filmproduksjoner, som den uoffisielle James Bond-filmen "Never Say Never Again", komedien "Fire bryllup og en gravferd" og (selvsagt) "Bean - den store katastrofefilmen".

John Malkovich (Pascal Sauvage) spilte sin første store rolle i Vietnam-dramaet "Dødsmarkene" i 1984. Hans navn ble særlig kjent med 1600-talls-dramaet "Farlige Forbindelser", der han spilte mot størrelser som Glenn Close og Michelle Pfeiffer. Han spilte mot Clint Eastwood i agent-thrilleren "I skuddlinjen" i 1993. I 1999 fikk hadde han "æren" av å spille seg selv i meta-filmen "Being John Malkovich" i Spike Jonzes regi. Malkovich har også høstet ros som regissør "The Dancer Upstairs", og han har produsert blant annet den kritikerroste "Ghost World".

Nathalie Imbruglia (Lorna Campbell) ble populær i hjemlandet Australia da hun som 16-åring fikk en rolle i TV-serien "Neighbours". Etter 3 år med fjernsyn flyttet hun til London for å drive med musikk, og fikk snart kontrakt med plateselskapet BMG. Debutalbumet "Left of Middle" kom ut i 1997, og solgte millioner av eksemplarer, godt hjulpet av suksess-singelen "Torn". Etter flere album og en periode som L'Oreal-modell debuterer Imbruglia på det store lerretet med "Johnny English".

Peter Howitt (regissør) debuterte både som regissør og manusforfatter med "Sliding Doors", med Gwyneth Paltrow i hovedrollen. Howitt er opprinnelig skuespiller, og har spilt i blant annet den irske "I fars navn", og i sine egne filmer "Sliding Doors" og "Antitrust" (2001) som han også regisserte. Hans neste prosjekt har arbeidstittelen "The Other Half", som Hewitt skal være manusforfatter, regissør og produsent for, samtidig som han lager filmmusikken

Historien om den gråtende kamel (2003)

Lørdag 24. Januar 2009 klokken 21:25 på NRK2

Dette dokudramaet tok publikum med storm på Tromsø-festivalen 2004! Italienske Luigi Falorni og mongoleren Byambasuren Davaa har laget denne tysk-mongolske produksjonen om en nomadefamilie i Gobi-ørkenen i Sør-Mongolia. Filmen fikk terningkast fem og seks av flere norske medier da den ble vist på kino i 2003.

Historien om den gråtende kamel er et dokumentarisk eventyr, laget med spillefilmens metoder og dramaturgiske teknikker i en dokumentarisk setting. To studenter i München, Luigi Falorni og Byambasuren Davaa, fikk ideen etter å ha blitt inspirert av Richard Flaherty’s film "Nanook of the North" om eskimoene, som ble laget i 1922.

Kamelen For nomadene i Gobi-ørkenen er kamelen det viktigste i livene deres. Kamelene er nesten som familiemedlemmer og gjør at nomadene kan livnære seg. Kamelen gir dem melk, kjøtt, ull som de lager klær av, ben som de kan lage enkle verktøy av, leketøy for barn og ikke minst fungerer de som transportmiddel. Hvert nye kamelføll som blir født blir sett på som en velsignelse fordi det bidrar til familiens velstand.

I filmen følger vi en nomadefamilie hvor lille Ugda (8) er sentral. Han bor sammen med en eldre bror, en lillesøster, foreldrene og alle besteforeldrene. Ugda får mye ansvar til å være så liten, men takler det med glans. Han må blant annet være med sin eldre bror inn til et tettsted for å hente felespilleren. En kamel har gjennomført en vanskelig fødsel og kamelkalven viser seg å være hvit, noe som gjør at moren støter føllet fra seg. For å binde sammen kamelmor og barn er det nødvendig med et eldgammelt musikalsk ritual som felespilleren skal gjennomføre.

Filmen dreier seg mye om kamelmoren og det hvite føllet. Vil moren ta føllet til seg? Hjelper det med felemusikken? Og er det sant at kameler gråter?

The Sweetest Thing (2002)

Lørdag 24. Januar 2009 klokken 21:30 på NRK3.

Sex og shopping Cameron Diaz og Christina Applegate spiller hovedrollene som venninnene Christina og Courtney i denne romantiske komedien fra 2002. Filmen handler om tre venninner som er mest interessert i shopping, tilfeldig sex og natteliv på diskoteker. Men så dukker de perfekte mennene opp.

Christina (Cameron Diaz), Courtney (Christina Applegate) og Jane (Selma Blair) er tre venninner i slutten av tjueårene som bruker mesteparten av tiden sin på et spill, nemlig å jakte på menn. Christina har en gyllen regel og det er å ikke jakte på Mr. Right men å jakte på Mr. Right Now. Men en kveld på byen møter hun Peter (Thomas Jane), tar ham med seg og så forsvinner han. Han skulle i et bryllup og Christina lurer på hvem sitt. For første gang bryter hun regelen sin og prøver å finne ham. Sammen med venninnen Courtney begir hun seg ut på letetokt for så å oppdage at Peter skulle i sitt eget bryllup.

Cameron Diaz er en av Hollywoods mest kjente skuespillerinner, fra filmer som "Alle elsker Mary", "Being John Malkovich" og "Charlie’s Angels". Christina Applegate er mest kjent som Kelly Bundy i TV-serien "Våre verste år".

U.S. Marshals (1998)

Lørdag 24. Januar 2009 klokken 21:30 på TVN

I 1993 holdt publikum pusten da U.S. Marshal Sam Gerard ubønnhørlig nærmet seg den "enarmede mannen". "Jaget" trollbandt tilskuerne med en blanding av spenning, action og sterke karaktertegninger. Filmen ble en suksess over hele verden og ble nominert til hele syv Oscar-priser. Tommy lee Jones fikk til slutt en pris for beste birolle. Nå er Tommy Lee Jones tilbake som U.S. Marshal Sam Gerard. En ny jakt er i gang, denne gang på en hensynsløs og mystisk morder spilt av Wesley Snipes.

Under den rutinemessige etterforskningen av en trafikkulykke i Chicago, viser det seg at sjåføren er ettersøkt for to mord. Den mistenkte, Mark Roberts, blir i all hast hentet på sykehuset og satt på flyet til New York. Fangetransportflyet har med seg over et dusin andre fanger.

To av dem blir eskortert av U.S. Marshal Sam Gerard. Etter at flyet har lettet, forsøker en av de andre fangene å drepe Mark Roberts. Kulen bommer på målet, men forårsaker at flyet styrter i elven Ohio. Opptellingen av de døde og de levende viser at én fange mangler: Roberts.

Gerard får i oppdrag å lede menneskenjakten. Den bringer ham tilbake til Chicago og New York, der han avslører at Roberts i virkeligheten heter Sheridan og har utført hemmelige oppdrag for staten. Den bråkjekke regjeringsagenten John Royce blir plasser i Gerards sammensveisede gruppe. Gerard er lite begeistret for dette, men han antar at Royce´s evne til å navigere i intrikate regjeringsoperasjoner kan være nyttige i jakten på Sheridan.

Det viser seg at Sheridan ikke bare har den uforsonlige Gerard i hælene, men at han også blir jaget av krefter som foretrekker at han ikke blir fanget levende. Gerard står nå overfor en av de største utfordringene i sin karriere, en jakt på liv og død som dreier i retninger ikke engang han kan forutse...

"US Marshals" er regissert av Stuart Baird. Dette er hans andre film som regissør, den første var "Ordre fra høyeste hold." Baird har fra før en karriere som filmklipper, som begynte med Ken Russels "Tommy." Siden har han blant annet klippet "Dødelig våpen," "Demolition Man" og "Supermann." Baird har blitt nominert til Oscar to ganger.

R.V. (2006)

Søndag 25. Januar 2009 klokken 21:00 på TV3

Familiefaren Bob Munro jobber for mye og er aldri hjemme. Familien trenger kvalitetstid sammen og det litt fort. Bob lover dem en fin ferie på Hawaii, men uten å si noen ting ombestemmer han seg i siste liten og endrer på ferieplanene.

Robin Williams er i toppform som overarbeidet ektemann og far som prøver å holde tingene gående i RV, en morsom familiekomedie som alle kan kjenne seg igjen i. Munro-familien ser virkelig fram til ferien på Hawaii, så når farens sjef sier han må delta på et møte i Colorado eller miste jobben, prøver han desperat å finne en alternativ plan. Han drar med seg den motvillige familien ut på landeveien med løfte om at de vil komme nærmere hverandre i løpet av den kvalitetstiden de vil få sammen. Helt fra starten av er det helt klart at dette kommer til å bli en meget problemfyllt og utrolig reise! Med Jeff Daniels, Cheryl Hines, Kristin Chenoweth og Joanna JoJo Levesque.

X-Men 2 (2003)

Søndag 25. Januar 2009 klokken 21:00 på TV4

Oppfølgeren til den suksessrike filmatiseringen av tegneserieheftet ved samme navn. Mutantene er en utstøtt gruppe, og bedre blir det ikke når en av dem har til hensikt å ta livet av den amerikanske presidenten.

Menneskeheten frykter det den ikke forstår, og noen ganger også hva den skaper. Mutantene er neste skritt i menneskenes utvikling. De er født / skapt med en genetisk mutasjon som gir dem helt spesielle evner og krefter. Mutantene nyter imidlertid ingen tillit fra samfunnet rundt dem, og diskrimineringen tiltar i styrke når nyheten om en ny uforutsett fiende kommer på banen. Vedkommende mistenkes for å være mutant, og har planer om et svært destruktivt angrep som vil ramme nasjonen hardt.

Det må settes en stopper for disse mutantene en gang for alle! Den velstående militære lederen William Stryker er en av dem som skriker høyest opp om ro og orden. Samme mann ryktes selv å ha eksperimentert med mutanter, muligens Logan / Wolverine. Nå vi han utrydde mutantene, og starter sin offensiv mot Xaviers skole og herskapshus. Men til tross for store motsetninger samler flere viktige elementer seg mot Strykers militære galskap. Magneto har rømt fra sitt fangenskap i fengselet for å inngå en allianse med Xavier.

I mellomtiden er Logan / Wolverine i gang med å granske sin fortid, og dermed kanskje i ferd med å avsløre den samme Stryker. Det er med andre ord kritiske tider for The X-Men!

Thank You for Smoking (2006)

Søndag 25. Januar 2009 klokken 21:35 på NRK1

Filmen Thank You for Smoking fra 2006 handler om Nick Naylor (Aaron Eckhart) som er Big Tobaccos fremste talsmann og forkjemper for røykerne. Han kan omvende den mest ihuga antirøyker til å bli en storrøyker av dimensjoner. Andre stjerneskuespillere som er med i filmen er Katie Holmes, Robert Duvall, Rob Lowe, Sam Elliott, Adam Brody med flere.

Nick er visepresident og talsmann for Academy of Tobacco Studies, som blant annet har som oppgave å undersøke forbindelsen mellom røyking og lungekreft. Gruppen er finansiert av tobakksindustrien og "merkelig" nok finner man ingen sammenheng mellom røyking og lungekreft.

Mod Squad Nicks nettverk av venner består i all hovedsak av Polly (Maria Bello) og Bobby (David Koechner), som er henholdsvis lobbyister for alkohol og skytevåpen. De møtes for å gi hverandre gjensidig støtte og kaller seg spøkefullt for The Mod Squad hvor Mod står for Merchants Of Death. Nick får den "glimrende" idé å få filmindustrien til å ta inn røyking i Hollywood-produksjonene. Hvis skuespillere røyker på film, så vil det føre til flere røykere. Akkurat slik som på 1920 og 1930-tallet, tenker Nick. Nick drar til superagent Jeff (Rob Lowe) for samtaler om dette.

Nick er meget aktiv i TV-debatter og under en av disse får han en trussel fra en innringer. Midt oppi alle problemene sine møter han journalisten Heather (Katie Holmes). De innleder et forhold og Nick betror seg til henne. Men Heather er journalist og aner en god historie?

Infernal Affairs 3 (2003)

Søndag 25. Januar 2009 klokken 22:55 på NRK2

Infernal Affairs 3 er den eksplosive fi nalen til den genredefinerende, høyoktane actiontrilogien om Chan Wing Yan og Lau Kin Ming, to menn på hver sin side av loven, bundet sammen av skjebnen og den underverdenen som styrer deres liv.

Gangsteren og politimorderen Ming forsøker å bli lovlydig, glemme sine groteske gjerninger og leve et alminnelig liv som politibetjent. Men når den kriminelle underverden én gang har fått tak i deg, er det vanskelig å komme seg ut av det igjen. Så for å nå sitt mål må Ming først renske opp blant gangstere og forbrytere.

Infernal Affairs 3 er voldsom action og intense forviklinger, og før vi er ved veis ende, er ditt adrenalinnivå med garanti nådd opp til det røde feltet. Trilogien ble oppdaget av Hollywood og ble en kjempesuksess med Matt Damon og Leonardo DiCaprio i rollene som hhv. politifullmektig og mafiaens håndlange

Melvil Poupaud
Melvil Poupaud
Paul Newman
Paul Newman
Scott Glenn
Scott Glenn
Jill Esmond
Jill Esmond
Joan Leslie
Joan Leslie
Jules Feiffer
Jules Feiffer