Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Valkyrie

Tom Cruise som oberst Claus von Stauffenberg i Valkyrie.

Hele saken (807 ord)

Traitor

FBI etterforsker en rekke terrorangrep mot amerikanske mål. Sporene peker i retning til den amerikanske soldaten Samir Horn.

Hele saken (464 ord)

Slumdog Millionaire

Basert på boka "Q&A" (Gutten som hadde svar på alt).

Hele saken (146 ord)

Den fantastiske historien om Benjamin Button

Benjamin Button blir født som en svak, eldre mann og "aldres baklengs". Se trailer og intervju.

Hele saken (321 ord)

TV-oversikt for lørdag 17. januar og søndag 18. januar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen.

Hele saken (2055 ord)

Valkyrie

Publisert 2009-01-22

Valkyrie er basert på en utrolig, men sann historie. Tom Cruise har rollen som oberst Claus von Stauffenberg i historien om en dristig og snedig sammensvergelse om å eliminere en av de verste tyrannene verden noen gang har sett. Premieredato: 30.01.09.

Førerens løfter om fred og rikdom har havnet i grøften, og etterlatt seg et spor av ødeleggelse. Uhyrlighetene utført av Hitlers SS er en skamplett på den tyske hærens ære.

Det er en utbredt vemmelse blant offiserkorpset når det gjelder nazistenes forbrytelser - mordene på sivile, torturen og sultingen av fanger, massemordet på jødene. Min plikt som offiser er ikke lenger å redde mitt land, men å redde menneskeliv.

Jeg kan ikke se at det er en eneste general som står Hitler nær nok med mot til å konfrontere ham. Jeg finner meg selv omgitt av menn uvillige - eller ute av stand til - å innse sannheten: Hitler er ikke bare hele verdens erkefiende, han er også Tysklands erkefiende. En forandring må finne sted?

Oberst Stauffenberg er en stolt mann av gammel offiserbyrd, en lojal soldat som elsker sitt land, men som med stigende skrekk er blitt tvunget til å se Hitlers vei til makten som fører til den andre verdenskrig. Han har fortsatt i den militære tjenesten, hele tiden med et håp om at noen kan stoppe Adolf Hitler før Europa og Tyskland blir helt ødelagt. Han innser at tiden er i ferd med å renne ut av timeglasset, og bestemmer seg selv å ta affære.

I 1942 prøver han på eget initiativ å overtale sentrale offiserer fra østfronten til å konfrontere og detronisere Hitler. Året etter, under rekonvalesens fra skader han har pådratt seg i kamp, slår han seg sammen med tyske motstandsfolk, som i mange år har eksistert som en anti-Hitler-bevegelse, bestående av en gruppe menn skjult i maktens innerste sirkler.

Med en utspekulert strategi om å benytte Hitlers egen kriseplan for å stabilisere regjeringen om han selv skulle falle fra - Operasjon Valkyrie - og snu den planen på hodet for å fjerne de som sitter ved makten og ødelegge Hitlers regime, planlegger disse mennene et attentat mot Hitler og således styrte naziregjeringen.

Med alt på plass, og med verdens fremtid, millioner av menneskers skjebne og ikke minst sine egne barn og kones liv som innsats, blir det Stauffenberg selv som tar på seg den skjebnesvangre oppgaven å bli mannen som skal drepe Adolf Hitler!

Tom Cruise har rollen som oberst Claus Schenk Graf von Stauffenberg, den karismatiske aristokraten som var villig til å risikere alt ved å bringe en bombe inn i Hitlers private konferanserom. Cruise er kanskje verdens aller mest berømte skuespiller, og er kjent fra blant annet fra tre Mission: Impossible-filmer, En vampyrs bekjennelser, Rain Man, Firmaets mann, War of the Worlds, Collateral, Top Gun, Days Of Thunder, Minority Report, Den siste samurai, Vanilla Sky, Eyes Wide Shut, Født 4. juli, A Few Good Men, The Color Of Money, Cocktail og mange andre filmer.

Carice van Houten spiller Stauffenbergs kone, Nina Schenk Gräfin von Stauffenberg. Nederlandske Van Houten er blant annet kjent fra Paul Verhoevens thriller Black Book, en prisvinnende rolle som var avgjørende for at hun fikk rollen i Valkyrie.

Kenneth Branagh er generalmajor Henning von Tresckow, en av Hitlers mest innbitte motstandere på innsiden av den tyske armeen. Branagh er kjent som både regissør og skuespiller, og har blant annet vært å se i Hamlet, Othello, Henrik V, Stor ståhei for ingenting, Frankenstein, Peters venner og Harry Potter og mysteriekammeret.

Bill Nighy spiller general Friedrich Olbricht som i en årrekke arbeidet i det stille for å styrte Hitler. Nighy er kjent fra blant annet Love Actually, The Constant Gardener, Notes On A Scandal, Still Crazy, Nålens øye, Curse of the Pink Panther, Lille Lord Fauntleroy, Shaun of the Dead, Hot Fuzz, Underworld, Underworld: Evolution og den kommende Underworld: Rise of the Lycans, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy og de to siste Pirates of the Caribbean-filmene.

Terence Stamp spiller general Ludwig Beck, en av generalene som mest uredd talte Hitler imot. Stamp er kjent fra Modesty Blaise, Poor Cow, Teorema, Superman I og II, The Hit, Wall Street, Young Guns, Alien Nation, The Limey, Star Wars Episode 1, Red Planet, Full Frontal og mange andre filmer.

Tom Wilkinson er general Friedrich Fromm, Stauffenbergs overordnede som etter alt å dømme kjente til konspirasjonen mot Hitler, men holdt inne med det han visste. Wilkinson er blant annet kjent fra I blanke messingen, Frøken Smillas fornemmelse for sne, Fornuft og følelser, Oscar og Lucinda, Wilde, Ride With The Devil, Rush Hour, Batman Begins, Michael Clayton, RocknRolla, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Girl With A Pearl Earring og mange andre filmer.

Regissør Bryan Singer er blant Hollywoods mest suksessrike de siste 15 årene, med blant annet The Usual Suspects, X-Men, X2 og Superman Returns under beltet. Hans neste film blir sannsynligvis Superman: Man Of Steel.

Les mer på filmens Offisielle nettside.

Kilde:FOX

Intervju med Tom Cruise som forteller litt om bakgrunnshistorien til filmen (3:23).

Trailer til Valkyrie (2008)

John Hurt
John Hurt
Olivia D
Olivia D'Abo
Balthazar Getty
Balthazar Getty
Seymour Cassel
Seymour Cassel
Diane Lane
Diane Lane
Jim Jarmusch
Jim Jarmusch