Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Fallen - The Journey (2006)
23:55 - TV2 Zebra
Bats: Human Harvest (2007)
01:50 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 8. desember

Kim Basinger
Maximilian Schell
Rick Baker
Teri Hatcher
David Carradine
John Qualen
John Rubinstein
Kai Møller

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Elias og jakten på havets gull
Norsk film
Av: Montecristo, 6. desember 10:24

Skyline
Film generelt
Av: Montecristo, 4. desember 09:02

Pinnsvinets hemmelighet
Film generelt
Av: Montecristo, 1. desember 15:48

Due Date (2010)
Film generelt
Av: Montecristo, 29. november 08:09

Elias og jakten på havets gull


Publisert: 2010-12-06

Produsent: John M. Jacobsen
Regi: Lise I. Osvoll
Manus: Anne Elvedal
Sjanger: animasjon, barnefilm
Nasjonalitet: NOR
Spilletid: 1 time, 17 minutter

Informasjon om rollebesetning mangler.

Elias og fiskebåtene i Lunvik har gledet seg lenge til det årlige vinterfisket, men et nytt, moderne fiskevær med store trålere tar fisken fra dem og truer Lunvik med nedleggelse. Elias hører om en sagnomsust skatt og mener denne skatten kan redde Lunvik! Han begir seg ut på en skattejakt, men møter motstand i nærmest hver bølge. Vil han finne skatten? Eller vil Lunvik ende som en spøkelseshavn?

Premieredato: 10.12.10.

Lunvik får besøk av Kystvakten som opplyser om at det lille fiskeværet har hatt svært dårlig avkastning de siste årene. Sørger ikke årets vinterfiske for god inntjening blir Kystvakten dessverre nødt til å stenge havna.

Lunvik og Elias blir forferdet, men Elias åpner vinterfisket i god tro på at fiskebåtene i år vil få masse fisk. Ikke lenge etter at startskuddet går, blir Elias overrasket av tre trålbåter, store som fy, som kjører over feltet og tar med seg all fisken fra Lunviks fiskebåter! Elias oppdager snart at det er bygd et nytt og moderne fiskevær et stykke nord for Lunvik; Polarhavna.

Havna styres hardt av den kjølige businessbåten sørfra; Polardronninga. Hun mener at ALT i havet tilhører henne! Polardronningas assistent, mini-ubåten Duppe, blir motvillig beordret til å spionere på Elias.

Polardronninga har nemlig hørt om et gammelt forlis med en stor gullskatt som skal befinne seg i området... Kanskje Elias vet noe om det? Polardronninga nøyer seg nemlig ikke bare med fisk i sin plan om å bli den mektigste langs hele kysten!

Elias får kjennskap til skatten og påstår at den vil sikre Lunviks framtid. Med skatten kan de ruste opp og konkurrere med den mye mer moderne Polarhavna! Duppe finner sin første ordentlige venn i Elias og tilbyr seg derfor å hjelpe han med å finne skatten. På den måten kan hun kanskje slippe unna den onde Polardronningas klør.

Polardronninga kvitter seg med sine konkurrenter i Lunvik ved å lure fiskebåtene til Polarhavna. Hun lover å gi dem nytt og moderne fiskeutstyr, men straks de er fremme i Polarhavna stenger hun båtene inn i en container som skal fraktes til Kina! Elias skjønner etterhvert at han har gjort en fatal feil.

Istedenfor å gjøre jobben sin med å passe på fiskebåtene har han lett etter en skatt, og nå er alle fiskebåtene borte! Det ser mørkt ut for Lunviks fremtid. For Elias blir det en kamp om vennskap og havets gull.

Klarer han å stoppe den grådige Polardronninga i tide, eller mister han alt han har kjempet for...?

Bak kamera

Regissør og produsent Regissør og manusforfatter Lise I. Osvoll har arbeidet som designer, skuespiller, illustratør, regissør og animatør.

De siste årene har hun vært hos Filmkameratene, der hun har vært grafisk designer på tv-filmene om Elias, på 37 ½ og Izzat. Osvoll har regissert 13 tv-episoder med Elias og var medregissør på spillefilmen Elias og Kongeskipet.

John M. Jacobsen er en av Norges mest produktive filmprodusenter, og står bak suksesser som Veiviseren, Håkon Håkonson, Karlsson på taket, Gurin med reverompa og Elias og kongeskipet. Han er også den som har produsert flest animasjonsfilmer i stort format.

Sveinung Golimo er utdannet fra filmskolen på Lillehammer, og har vært produsent i Filmkameratene de siste årene. Sammen har Jacobsen og Golimo produsert Max Manus. Kilde: SF Norge AS.

Trailer til Elias og kampen om havets gull (2010)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon