Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 10. desember

Kenneth Branagh
John Colicos
Jorge Semprun
Anne Gwynne
Mako
Michael Blankfort
Morton Gould
Nia Peeples

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Elias og jakten på havets gull
Norsk film
Av: Montecristo, 6. desember 10:24

Skyline
Film generelt
Av: Montecristo, 4. desember 09:02

Pinnsvinets hemmelighet
Film generelt
Av: Montecristo, 1. desember 15:48

Due Date (2010)
Film generelt
Av: Montecristo, 29. november 08:09

Sykt lykkelig


Publisert: 2010-11-05

Regi: Anne Sewitsky
Manus: Ragnhild Tronvoll
Sjanger: komedie, drama
Nasjonalitet: NOR
Spilletid: 1 time, 28 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 4
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Agnes Kittelsen
Kaja
Joachim Rafaelsen
Eirik
Maibritt Saerens
Elisabeth
Henrik Rafaelsen
Sigve
Oskar Hernæs Brandsø
Theodor
Ram Shihab Ebedy
Noa
Heine Totland
Dirigenten

For Kaja er familien det viktigste i verden. Hun er evig positiv til tross for at hun lever med en mann som helst vil jakte med gutta, og som nekter å ha sex med henne fordi hun "ikke er spesielt attraktiv" lenger. Pytt, pytt. Slik er det bare. Sykt lykkelig er en komedie om utroskap, elgkjøtt, hvite og kullsorte løgner, blowjobs og cottage cheese.

Premieredato: 05.11.10.

Når så "det perfekte paret" flytter inn i nabohuset, blir det likevel vanskelig å holde følelsene i sjakk. Ikke bare synger disse vellykkede, vakre, spennende menneskene i kor; de har adoptert også - fra Etiopia!

Det nye naboforholdet åpner en ny verden for Kaja, som får konsekvenser for dem alle. Og når julen ringes inn, er det klart at ingenting kan bli som før -selv om Kaja gjør sitt beste.

Agnes Kittelsen (Kaja): er utdannet ved Statens teaterhøgskole og er sist sett som Tikken Manus i Max Manus. For denne rollen vant hun Amanda-prisen for beste kvinnelige birolle (2009) og Kanonprisen for beste kvinnelige skuespiller. Agnes har også vært med i TV-seriene Skolen og Brødrene Dal og mysteriet om Karl XIIs gamasjer på NRK, samt i Unni Lindells Honningfellen.

Joachim Rafaelsen (Eirik): er utdannet ved Statens teaterhøgskole. Han spilte sin første filmrolle som 15-åring; Ole i Haakon Haakonsson og har siden spilt i Glasskår, Jeg er Dina, De gales hus, Kodenavn Hunter, En udødelig mann, Sønner, Hawaii, Oslo og Varg Veum - Falne engler. På TV har han spilt i Sejer - Elskede Poona og medvirket i Lekestue på NRK.

Maibritt Saerens (Elisabeth): er dansk skuespiller utdannet fra skuespillerskolen ved Aarhus Teater, og har siden opptrådt både der og ved Det Kongelige Teater i København. Maibritt har spilt i en rekke danske TV-serier, og er for nordmenn mest kjent som Søs i Krøniken som ble vist på NRK.

Henrik Rafaelsen (Sigve): er utdannet ved Teaterhögskolan i Stockholm og er i dag tilknyttet Nationaltheatret. Tidligere har han vært med i oppsetninger både på Det Norske Teatret og Stockholms Stadsteater.

I 2005 hadde han tittelrollen i Robert Wilsons oppsetning av Peer Gynt. Han har medvirket i filmene 5 løgner, Izzat, Tommys Inferno og Engelen. Henrik er også aktuell i Limbo som har premiere høsten 2010.

Anne Sewitsky (regi): er nyutdannet fra Den norske filmskolen i Lillehammer og debuterer som spillefilmregissør med Sykt Lykkelig. Hun har tidligere hatt regi på kortfilmen Oh my god! som hun mottok pris for i kategorien Generation Kplus ved Filmfestivalen i Berlin (2009).

Hun har også regissert episoder av Himmelblå (NRK) og var med-regissør på TV-serien Koselig med peis som kommer på NRK i 2011.

Trailer til Sykt lykkelig (2010)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon