Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Samme tid neste år (1978)
03:05 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 5. november

Lori Singer
Sam Shepard
Tilda Swinton
Vivien Leigh
Jessie Ralph
Joan Barry
Joel McCrea
John McGiver

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Four Lions
Film generelt
Av: Montecristo, 2. november 23:12

Gazas tårer
Norsk film
Av: Montecristo, 1. november 07:56

Trolljegeren
Norsk film
Av: Montecristo, 27. oktober 07:49

Saw 7 - 3D
Film generelt
Av: Montecristo, 25. oktober 22:02

The Social Network
Film generelt
Av: Montecristo, 20. oktober 17:50

Four Lions


Publisert: 2010-11-02

Produsent: Mark Herbert og Rebekah Wray Rogers
Regi: Chris Morris
Manus: Chris Morris
Sjanger: komedie, svart komedie
Nasjonalitet: GBR
Spilletid: 1 time, 42 minutter

Rollebesetning

Riz Ahmed
Uspesifisert rolle
Arsher Ali
Uspesifisert rolle
Nigel Lindsay
Uspesifisert rolle
Kayvan Novak
Uspesifisert rolle
Adeel Akhtar
Uspesifisert rolle

England 2010: Fire unge menn er lei av å måtte ta ansvar for all verdens lidelse bare fordi de er muslimer. For de tre med innvandrerbakgrunn er storsamfunnets beskyldninger noe de har vokst opp med, men for konvertitten Nigel er hver eneste muslimvits et nytt slag i ansiktet. De fire har forskjellige utgangspunkt, men deler troen på at en eksplosjon vil gi resultater. Dessverre er det ikke alltid nok å være sterk i troen. Four Lions er filmen om historiens mest klønete terrorister.

Premieredato: 05.11.10.

De fire terroristene bestemmer seg for å planlegge og utføre et bombeattentat. Om de ikke vinner verdens respekt med handlingen, vil de i hvert fall få stoppet munnen på dem som står nærmest smellet. Dermed går de i gang med treningsleir, bombeverksted og det hele.

Men ingen har sagt det er lett å være hellig kriger. Det er vanskelig å lage bomber, og enda vanskeligere å plassere dem. Ikke minst er det nesten umulig å utrettte noe som helst når du har ti tommeltotter og knapt greier å tenne en fyrstikk uten å slå deg selv i ansiktet.

Om filmen Terrorisme handler om ideologi, sier regissør Christopher Morris, men det handler også om idioter. Det er kanskje vanskelig se at det er noe morsomt med terror, men denne filmen viser at vitsene ligger oppe i dagen.

Ideen kom fra en nyhetssak. En terrorcelle skulle styre en båt full av sprengstoff inn i siden på et amerikansk krigsskip. Midt på natta satte de båten på vannet og fylte den med eksplosiver. Så gikk båten rett til bunns.

Tre år med research bekreftet inntrykket: Det er heller flere kløner i terroristenes rekker enn blant normalbefolkningen. En sannferdig og fulllstendig skildring av terrorismens vesen kan ikke utelate folk som snubler i sine egne bein.

Regi: Chris Morris Filmens medforfatter og regissør har vært en av Storbritannias skarpeste satirikere gjennom tjue år. Nyhets- og magasinprogrammer blir aldri det samme for den som har sett The Day Today og Brass Eye. Kilde: Euforia.

  • Les mer på filmens offisielle nettside.

Trailer til Four Lions (2010)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon