Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 29. oktober

Kate Jackson
Richard Dreyfuss
Rufus Sewell
Winona Ryder
Jon Abrahams
Karel Stepanek
Lorens Marmstedt
Margaret Sheridan

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Trolljegeren
Norsk film
Av: Montecristo, 27. oktober 07:49

Saw 7 - 3D
Film generelt
Av: Montecristo, 25. oktober 22:02

The Social Network
Film generelt
Av: Montecristo, 20. oktober 17:50

Keeper'n til Liverpool
Norsk film
Av: Montecristo, 18. oktober 12:56

Going The Distance
Film generelt
Av: Montecristo, 15. oktober 08:34

Trolljegeren


Publisert: 2010-10-27

Produsent: John M. Jacobsen
Regi: André Øvredal
Manus: André Øvredal
Sjanger: pseudo-dokumentar
Nasjonalitet: NOR
Spilletid: 1 time, 43 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Otto Jespersen
Uspesifisert rolle
Glenn Erland Tosterud
Uspesifisert rolle
Hans Morten Hansen
Uspesifisert rolle
Knut Nærum
Uspesifisert rolle
Robert Stoltenberg
Uspesifisert rolle

Tre studenter på høyskolen i Volda vil lage en dokumentarfilm om en lokal personlighet. De velger å fokusere på en folkesky mann som kommer til bygda med jevne mellomrom. Til å begynne med vet de bare at han skal hete Hans og de mistenker ham for å være ulovlig bjørnejeger. Det viser seg imidlertid at mannen langtfra er krypskytter. Han har et langt farligere og mer fantastisk yrke.

Premieredato: 29.10.10.

Etter hvert som Hans åpner seg for ungdommene avdekkes sider ved det norske samfunnet som får de siste dagers mediasensasjoner om politisk korrupsjon, bevisplanting og landssvik til å blekne. Her dreier det seg om myndighetenes bevisste handlinger for å føre det norske folk bak lyset over mange generasjoner.

De tre ungdommene nekter til å begynne med å tro på Hans. Men i løpet av filmen står de overfor situasjoner som på utrolig vis fjerner all tvil om hva som er sant og ikke sant. Dessverre betyr det samtidig at ungdommene plutselig sitter på farlig viten og det skal få dramatiske konsekvenser.

"Trolljegeren" er virkelig en norsk film du aldri har sett maken til! Den har vekket stor internasjonal oppmerksomhet og kan bli den største norske filmeksport-sukessen noensinne.

Regissør André Øvredal har filmutdannelse fra Brooks Institute of Photography i California, og har siden 1998 regissert over 100 reklamefilmer i en rekke land. Trolljegeren blir hans langfilmdebut.

John M. Jacobsen er en av Norges mest produktive filmprodusenter, og står bak suksesser som Veiviseren, Håkon Håkonson, Karlsson på taket, Gurin med reverompa og Elias og kongeskipet. Han er også den som har produsert flest animasjonsfilmer i stort format.

Sveinung Golimo er utdannet fra filmskolen på Lillehammer, og har vært produsent i Filmkameratene de siste årene. Sammen har Jacobsen og Golimo produsert Max Manus. Kilde: SF Norge/ NFI.

Trailer til Trolljegeren (2010)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon