Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 20. desember

John Hillerman
Karen Moncrieff
Ann Richards
Leny Marenbach
Lissy Arna
Lowell Gilmore
Mala Powers
Antoine Vitez

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Verre enn verst
Film generelt
Av: Montecristo, 17. desember 09:23

Tron: Legacy har premiere i hele Norge utenom Oslo
Videoklipp
Av: Montecristo, 15. desember 23:46

Kongen av Bastøy
Norsk film
Av: Montecristo, 13. desember 08:37

Teaser trailer til Transformers 3
Videoklipp
Av: Montecristo, 10. desember 21:31

Byen mellom liv og død
Film generelt
Av: Montecristo, 7. desember 08:47

Keeper'n til Liverpool


Publisert: 2010-10-18

Produsent: Karin Julsrud
Regi: Arild Andresen
Manus: Lars Gudmestad
Sjanger: komedie, ungdomsfilm
Nasjonalitet: NOR
Spilletid: 1 time, 21 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 4
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Ask van der Hagen
Jo Istad
Susanne Boucher
Mari
Mattis Asker
Einar
Jostein Skranes Brox
Tom Erik
Andrine Sæther
Else, moren til Jo
Kyrre Hellum
Steinar, naboen til Jo
Fridtjov Såheim
Iver, fotballtrener og far til Einar
Tore Sagen
Bror, klasseforstander
Kåre Conradi
Faren til Tom Erik

Møt Jo Idstad: 13 år, skolesmart og overbevist om at livet er livsfarlig. Skal du overleve ungdomsskolen gjelder det å unngå dødsfeller som bøllete medelever, helsefarlig sport og søte jenter.

Premieredato: 22.10.10.

Og heller satse på harmløse aktiviteter som ligninger og fotballkort. Alt går etter planen, helt til det begynner ei ny jente i klassen: Mari. Mari er god i fotball. Rå i matte. Og supersøt. Hun er rett og slett drømmedama hans. Men for å gjøre inntrykk må Jo ta sjanser. Og plutselig blir alt bare trøbbel. Så mye trøbbel at Jo frykter han ikke vil oppleve sin egen fjortenårsdag.

Hans eneste håp er fotballkortet som alle gutta har jaktet på hele sommeren. Keeper'n til Liverpool kan nemlig redde livet hans.

Hvis det finnes, da.

Foran kamera

Ask van der Hagen (f. 1996) Ask spiller hovedrollen som Jo Istad. Jo er smart i toppen, og veik i kroppen - og synes ofte enkleste utvei er beste utvei. Ask van der Hagen er opprinnelig oppvokst på Tjøme sammen med sin tvillingbror, hvor familien har et gammelt pensjonat som nå er konsert- og kulturhus.

I tredje klasse flyttet han til Oslo, hvor han nå går i 9. klasse på Marienlyst Ungdomsskole. Ask driver med sporten parkour, liker å stå på snowboard, har en stor lidenskap for slanger, og trives best utendørs i skog og mark. Han har tidligere vært statist i Max Manus, og har en liten rolle i TVNorge sin nye julekalender Den Unge Fleksnes (2010).

Susanne Boucher (f. 1997) Susanne spiller den nye, pene jenta i klassen, Mari. Mari er flink på skolen, flink til å spille fotball og tør stå opp for seg selv. Susanne Boucher er født og oppvokst i Oslo og går til daglig i 8. klasse på Abildsø skole. På fritiden er Mari glad i å ri, være med venner, stå på snowboard om vinteren og kjøre longboard om sommeren. Mari spiller også fiolin i et ungdomssymfoniorkester.

Mattis Asker (f. 1996) Mattis spiller Jo sin kamerat Einar, sønnen til fotballtreneren. Einar har en storebror som er fotballproff i England, - og en hemmelighet han går og bærer på.

Mattis er født og oppvokst i Bærum, og liker å spille fotball og være med venner når han ikke er på skolen. Han er dessuten en ivrig Tottenham og Stabæk supporter.

Jostein Skranes Brox (f. 1994) Jostein spiller rollen som skolens bølle, Tom Erik. Han går i 1. klasse på Foss Videregående, og er fra Kjelsås. Jostein liker å være med venner, og trener mye i tillegg til å spille fotball for Skeid. Favorittlaget hans er Manchester United.

Andrine Sæther (f. 1964) Andrine spiller Jo sin mor Else, som er engstelig for det meste her i verden.

Andrine Sæther har vært ansatt på Nationaltheateret siden 1996, hvor hun for tiden spiller i Strindbergs Faderen. Andrine fikk Gullruten 2008 som beste kvinnelige skuespiller for Berlinerpoplene.

Kyrre Hellum (f. 1973) Kyrre Hellum spiller psykologen Steinar, naboen til Jo, som ofte "fører regnskap" sammen med moren.

Kyrre gikk ut av Statens Teaterhøgskole i 1999, og har siden den tid vært med i flere spillefilmer, teaterstykker og kortfilmer. Han har spilt i tv-serier som Ran (Gullrutevinner 2005) og Himmelblå (sesong 3 2010), og har også spilt i filmer som Fatso (2008), Nord (2009) og Tomme Tønner (2010). Han ble nominert til prisen for beste mannlige birolle for sin rolle som Fido i Tomme Tønner under Amanda 2010.

Fridtjov Såheim (f. 1968) Fridtjov Såheim spiller den engasjerte fotballtreneren Iver, som også er faren til Einar og fotballproffen Anders.

Fridtjov er utdannet fra Statens Teaterhøgskole, og er ansatt ved Nationaltheateret. Han har også hatt regi på flere teaterstykker, og spilt i en rekke filmer som Kvinnen i mitt liv (2003), Hawaii, Oslo (2004), Vinterkyss (2004), Gymnaslærer Pedersen (2006), og En god nr to (2009).

Tore Sagen (f. 1980) Tore Sagen har rollen som Jo sin klasseforstander Bror, som stadig dukker opp når Jo sier eller gjør ting som kan misforståes.

Tore Sagen er mest kjent som radiopersonlighet, sist sammen med sin bror Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim i Radioresepsjonen (2006-2010), og tidligere Onkel Happy, Kyrre og Holger Nielsens Metode. Rollen som Bror i Keeper'n til Liverpool er hans spillefilmdebut.

Kåre Conradi (f. 1972) Kåre spiller faren til skollens bølle, Tom Erik. Han er passivt medlem av jakt- og fiskelaget, og er titulert som Caravan Kongen.

Bak kamera

Arild Andresen (f. 1967) / regi Arild fikk sitt gjennombrudd med barne- og ungdomsserien Gutta Boys, som gikk på NRK i 2006. Gutta Boys ble som første norske produksjon nominert til Emmy.

Serien vant også Gullruten og er solgt til TV-kanaler over hele verden. Han har regissert et knippe kort- pg novellefilmer som har fått oppmerksomhet i inn- og utland. Arild har hatt regi på ca. 100 reklamefilmer og har mottatt en rekke priser i Norge og internasjonalt.

Keeper’n til Liverpool er Arild sin spillefilmdebut.

Lars Gudmestad (f. 1969) / manusforfatter Lars Gudmestad er manusforfatter for film og tv. Han har skrevet manus til flere spillefilmer, blant annet Buddy (2003), Fatso (2008) og Hodejegerne, som er i produksjon denne høsten.

Han har tidligere jobbet som hotellresepsjonist, dokumentarfilmskaper og programleder i tv.

Håkon Øverås (f. 1962) / produsent Håkon startet sin filmkarriere på universitetet i New York, der han spesialiserte seg i å produsere og klippe. Før Håkon startet opp 4 ½ jobbet han i New York og Oslo, som klipper på flere spillefilmer, samtidig som han produserte dokumentarer, musikkvideoer og reklamefilmer.

Håkon produserer både spillefilm og reklamefilm, og har blant annet produsert United (2004), Radiopiratene (2007) og Lønsj (2008). Kilde: Euforia.

Trailer til Keeper’n til Liverpool (2010)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon