Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 31. januar

Kerry Washington
Anthony LaPaglia
Daniela Bianchi
Jessica Walter
Joanne Dru
John Agar
John O'Hara
Jonathan Banks

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Daybreakers
Film generelt
Av: Montecristo, 29. januar 08:44

Cold Souls
Film generelt
Av: Montecristo, 28. januar 07:34

Moderne slaveri
Dokumentarer og kortfilmer
Av: Montecristo, 26. januar 22:36

Did you hear about the Morgans?
Film generelt
Av: Montecristo, 25. januar 22:43

Alle Andre
Film generelt
Av: Montecristo, 25. januar 00:11

Cold Souls


Publisert: 2010-01-28

Produsent: Dan Carey og Natasha Smirnova
Regi: Sophie Barthes
Manus: Sophie Barthes
Sjanger: drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 41 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 5
VG: Terningkast 5

Rollebesetning

Paul Giamatti
Uspesifisert rolle
David Strathairn
Uspesifisert rolle
Dina Korzun
Uspesifisert rolle
Katheryn Winnick
Uspesifisert rolle
Lauren Ambrose
Uspesifisert rolle
Emily Watson
Uspesifisert rolle

Midt i en eksistensiell krise, snubler en kjent amerikansk skuespiller over fenomenet "Sjelelagring", et privat laboratorium tilbyr New Yorkere en frigjørelse fra byrdene av deres sjeler.

Premieredato: 29.01.10.

Etter intens øving av Tsjekhovs "Onkel Vanja" er Paul følelsesmessig drenert. Han snubler over fenomenet "Sjelelagring" , et privat laboratorium som tilbyr New Yorkere noe interessant: en lindring fra byrden av deres sjeler. Paul bestemmer seg for å ta ut sjelen sin, bare for å oppdage at den har form og størrelse som en kikert. Etter et mislykket forsøk på å leve og ta beslutninger uten sjel, leier han sjelen til en angivelig russisk poet, noe som leder ham til en underlig drømmeaktig verden.

Ting endrer seg da han bestemmer seg for å få sjelen sin tilbake og møter Nina, en russisk jente, som ulovlig transporterer sjeler fra Russland til Amerika (soul trafficking). "Cold Souls" blander elementer av humor og ironi inn i mørkere atmosfærer som utforsker de dype stemninger og indre stridighetene, hos en mann på jakt etter sin essens.

Cold Souls er en metafysisk tragikomedie hvor sjeler kan trekkes ut og inngå som handelsvare. Filmen balanserer på en knivsegg mellom humor og patos, mellom virkelighet og fantasi. Paul Giamatti briljerer i rollen som smått nevrotisk skuespiller, og spiller seg selv både med og uten sjel!

Skuespiller Paul Giamatti spiller seg selv som pines over sin egen tolkning av et gammelt russisk teaterstykke. Lammet av nervøsitet snubler han over et høyteknologisk selskap som hevder å kunne lindre lidelsen ved å trekke ut og dypfryse sjelen hans. Sophie Barthes debutfilm er påfallende original, ikke bare i sitt uforglemmelige konsept, men også for sin poetiske utførelse. Giamatti og et begavet skuespillerensemble manøvrerer sømløst gjennom skiftende virkeligheter.

REGISSØR Franskfødte Sophie Barthes flyttet til New York for å studere film. Hun har tidligere laget kortfilmene Snowblink (2004) og Happiness (2006). Cold Souls er hennes første spillefilm. Kilde: Orofilm

Detaljer om Cold Souls

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon