Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 30. januar

Vanessa Redgrave
Christian Bale
Gene Hackman
André Bjerke
John Ireland
Julie McCullough
Knut Gløersen
Leonid Iovitsj Gajdaj

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Daybreakers
Film generelt
Av: Montecristo, 29. januar 08:44

Cold Souls
Film generelt
Av: Montecristo, 28. januar 07:34

Moderne slaveri
Dokumentarer og kortfilmer
Av: Montecristo, 26. januar 22:36

Did you hear about the Morgans?
Film generelt
Av: Montecristo, 25. januar 22:43

Alle Andre
Film generelt
Av: Montecristo, 25. januar 00:11

Moderne slaveri


Publisert: 2010-01-26

Produsent: Thomas Robsahm
Regi: Thomas Robsahm
Manus: Thomas Robsahm
Sjanger: tv-serie, dokumentar
Nasjonalitet: NOR

Kritikk

Dagsavisen: Terningkast 6

Rollebesetning

Noam Chomsky
Uspesifisert rolle
Bob Geldof
Uspesifisert rolle
Joseph Stiglitz
Uspesifisert rolle
Somaly Mam
Uspesifisert rolle
Supriyah Awasthi
Uspesifisert rolle

Dr Kevin Bales, som er blant verdens fremste eksperter på moderne slaveri, stiller til samtale med regissørene Thomas Robsahm og Tina Davis. Haddy N’jie spiller før visningen. Slaveri eksisterer i dag på tross av at det er forbudt i alle land hvor det praktiseres. Det er også forbudt som følge av FN's menneskerettighetsdeklarasjon av 1948. Det fins i dag flere slaver enn noen gang tidligere i historien.

Premieredato: 28.01.10.

Trafficking, barnearbeid, sexslaveri, gjeldsslaveri, tvangsarbeid er de mest utbredte formene for moderne slaveri. I "Moderne slaveri" møter vi mennesker fra Uganda, Kambodsja, India, Moldova og Frankrike som alle lever som slaver. Hvorfor eksisterer slaveri fortsatt i dag og hvordan kan vi bli kvitt det?

Dr Kevin Bales er blant verdens fremste eksperter på moderne slaveri. Han er president av Free The Slaves, den amerikanske søster organisasjonen til Anti-Slaveri International (verdens første menneskerettighetsorganisasjon). Dr Bales har skrevet en rekke bøker om moderne slaveri, blant annet 'Disposable People' og 'Ending Slavery'. Han er også konsulent for FNs Globale Program for Menneskehandel.

Moderne Slaveri er Thomas Robsahms første film som regissør på en stund. De siste årene har han prioritert rollen som produsent for bl.a. Margreth Olin og NRK-serien De som bygger landet. Tidligere har han regissert bl.a. Svarte Pantere, Amandavinneren S.O.S. og Det største i verden med Herborg Kråkevik. Han har også laget dokumentarer om fotballspilleren Erik Myggen Mykland, dramatikeren Henrik Ibsen og rockebandet Clawfinger.

Tina Davis har jobbet med TV produksjon siden 1996, og har blant annet regissert filmene Snapshots og Bigger than Barbie. Hun har filmet i over 20 land rundt om i verden, og var med å opprette dokumentarlinjen ved den Internasjonale Filmskolen på Cuba. Tina jobber for tiden med en global dokumentar om gatebarn.

Haddy N’jie er soloartist med tre plateutgivelser; White Lies (2005) Welcome Home (2007) og World of the Free (2010) Hun er medlem av humor- og teatergruppa Queendom og var aktuell med to bøker høsten 2008; Queendomboka "Oppdrag Norge" og ungdomsboka "Dans, dans!" Haddy reiser jevnlig på turneer med Rikskonsertene og har i 2008/2009 vært å se i både Beat for Beat og Nytt på Nytt. Haddy er også utdannet journalist og er fast lørdagsspaltist i Dagbladet.

Detaljer om Moderne slaveri

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon