Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Mistanken (2001)
21:35 - Viasat 4
The Machinist (2004)
22:30 - SVT2
Fröken Sverige (2004)
00:15 - TV Zebra
Blodrød sol (1993)
01:25 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 14. januar

Lawrence Kasdan
Steven Soderbergh
Carl Weathers
Emily Watson
Faye Dunaway
Jason Bateman

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Til Huttetuenes land
Film generelt
Av: Montecristo, 14. januar 06:48

Casanegra
Film generelt
Av: Montecristo, 11. januar 08:17

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Casanegra


Publisert: 2010-01-11

Produsent: Ali Kettani
Regi: Nour-Eddine Lakhmari
Manus: Nour-Eddine Lakhmari
Sjanger: drama
Nasjonalitet: MAR
Spilletid: 2 timer, 12 minutter

Rollebesetning

Anas Elbaz
Uspesifisert rolle
Omar Lotfi
Uspesifisert rolle
Mohamed Benbrahim
Uspesifisert rolle
Ghita Tazi
Uspesifisert rolle
Driss Roukhe
Uspesifisert rolle
Hassan Skalli
Uspesifisert rolle
Raouia
Uspesifisert rolle
Haitham Idrissi
Uspesifisert rolle

Norsk-marokkanske Nour-Eddine Lakhmari har i fødelandet gjort braksuksess på kino med filmen CasaNegra og den settes nå opp på kinoer over hele Europa. Filmen gir oss et spennende og eksotisk innblikk i Casablancas og Marokkos mørke sider med gategutter og gangstere.

Premieredato: 15.01.10.

Den viser også et samfunn på vei mot det moderne på godt og ondt, fjernt fra det Marokko turistene møter. Filmen har vunnet en rekke priser på internasjonale filmfestivaler og er nå Marokkos kandidat til Oscar for beste utenlandske film. Filmen har både blitt kalt både en marokkansk "Mean Street" (Martin Scorsese) og en marokkansk "City of God".

De to barndomsvennene Adil og Karim forsøker å livnære seg i vakre, men kaotiske Casablanca. For dem er byen mer et Casa Negra - sort hus - enn det hvite huset byens navn gir løfter om. Begge drømmer om et bedre liv, men har allikevel forskjellige mål. Karim drømmer om suksess og respekt, han er hemmelig forelsket i overklassekvinnen Nabia samtidig som han og familien tynges av bekymringene for hans syke far.

Adils drømmer har manifestert seg i en mer konkret plan; han må få moren og seg selv vekk fra den voldelige stefaren og er desperat etter penger for å kjøpe visum og arbeidstillatelse i Sverige. Han er ivrig på å få med kameraten, men i jakten på penger drives de lengre og lengre inn i kriminalitet.

Adil er oppfarende og havner ofte i bråk, både med stefaren og andre. Karim er mer gatesmart, men det forhindrer ikke at også han kommer opp i flere risikofylte situasjoner. Hverdagen deres er preget av vold og et tøft liv i Casablancas mørkere områder.

Adil forsøker å få Karim med på å gjøre en enkel jobb for pengeinnkrever og gangster Zrirek, men Karim stoler ikke på Zrirek og vegrer seg mot å være med. Da arbeidet som fiskesløyer på farens gamle arbeidsplass viser seg å være milevis fra det livet han ønsker seg, bestemmer han seg allikevel for å bli med Adil. Men enkle jobber som lover store penger betyr ofte trøbbel?

CasaNegra er en ode til vennskap og en generasjons håp til sitt liv og sin by. Fotograf Luca Coassin og regissør Nour-Eddine Lakhmari fanger både den vakre byen og dens mørke sider gjennom duse farger og mørke bilder i film noir-stil.

Norsk-marokkanske Nour-Eddine Lakhmari debuterte som spillefilmregissør i 2005 med den norsk-marokkanske coproduksjonen "Blikket"/"Le Regard", som vant Don Quijote prisen under Tromsø Internasjonale Filmfestival og senere ble vist på en rekke internasjonale filmfestivaler. Lakhmari er født i Marokko, har bodd i Norge i over 20 år og er norsk statsborger. CasaNegra er hans andre spillefilm. Kilde: Europafilm.

Trailer til Casanegra (2009)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon