Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 11. januar

Sven Wollter
Amanda Peet
Jesse Hibbs
Kathleen Byron
Anna Calder-Marshall
Lionel Stander
Lotte Lang
Mariko Okada

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Polytechnique
Film generelt
Av: Montecristo, 4. januar 10:25

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Up in the Air


Publisert: 2010-01-06

Produsent: Daniel Dubiecki
Regi: Jason Reitman
Manus: Jason Reitman
Sjanger: komedie, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 1 time, 49 minutter

Rollebesetning

George Clooney
Ryan Bingham
Vera Farmiga
Alex Goran
Anna Kendrick
Natalie Keener
Jason Bateman
Craig Gregory
Danny McBride
Jim Miller
Melanie Lynskey
Julie Bingham
Amy Morton
Kara Bingham
Sam Elliott
Maynard Finch
J.K. Simmons
Bob
Zach Galifianakis
Steve

Fra den Oscar-nominerte regissøren Jason Reitman kommer Up in the Air, et tidløst odyssé om Ryan Bingham (George Clooney). Bingham er en nedbemaningsekspert og en erfaren forretningsreiser som etter mange lykkelige år på vingene plutselig merker at han er klar for å skape en ekte relasjon.

Premieredato: 15.01.10.

Ryan har lenge vært fornøyd med å leve ut sitt liv på flyplasser, hoteller og leiebiler over hele Amerika uten unødvendige belastninger som holder ham igjen, og han har alt han trenger pakket i én trillekoffert. Ryan er et bortskjemt elitemedlem i alle reiselojalitetsprogram som finnes og er svært nær og nå sitt livsmål - 10 millioner bonuspoeng. Til tross for dette har Ryan ikke noe virkelig å holde seg fast i.

Inspirert av en ung oppadstormende nedbemaningsekspert (Anna Kendrick) truer Ryans sjef (Jason Bateman) med å ta fra ham reisene for godt, akkurat i det han faller for den likesinnede reisende Alex (Vera Farmiga). Møtt av den skremmende, og samtidig forfriskende, muligheten til å bli satt på bakken begynner Ryan å fundere på hva det virkelig vil si å ha et hjem.

Oscar-vinner George Clooney (Ryan Bingham) har gått fra å være skuespiller til produsent til ansvarlig produsent til manusforfatter til regissør. Som sønn av et nyhetsanker har Clooney blitt en sterk tilhenger av religions- og ytringsfriheten (First Amendment) og han er sterkt engasjert i humanitære saker. I 2006 fikk Clooney tre Oscar-nominasjoner: en for Best Director og en for Best Original Screenplay i filmen Good Night, and Good Luck. Han fikk også en nominasjon for Best Supporting Actor for sin rolle i Syriana. Dette var den første gangen i historien at en person har blitt nominert til en Oscar både som skuespiller og som regissør for to forskjellige filmer. Clooney vant Oscar-statuetten for Best Supporting Actor for sin rolle i Syriana, en film han også var ansvarlig produsent.

En av de mest kritikerroste filmene i 2007 var Michael Clayton, en film som gav ham en Golden Globe og en Oscar-nominasjon for Best Actor. Clooneys siste film var Coen brødrenes Burn After Reading hvor han jobbet for tredje gang med disse filmskaperne. En av de kommende filmene han er med i er animasjonsfilmen Fantastic Mr. Fox hvor han har stemmen til hovedkarakteren. Clooney gjorde sin regissør debut i 2002 med Confessions of a Dangerous Mind. For hans andre regissørprosjekt Good Night, and Good Luck i 2995 fikk han en Oscar-nominasjon både for manusarbeid og regi.

Han fikk også mye ros fra filmkritikerne for det prisbelønnede dramaet Three Kings og den Oscar-nominerte filmen Out of Sight. Andre filmer inkluderer Solaris, The Peacemaker, Batman & Robin, One Fine Day og From Dusk Till Dawn. Han har også spilt i flere tv-serier, men er mest kjent for sine fem år i NBCs suksesserie ER. Her spilte han Dr. Douglas Ross som gav han nominasjoner til Golden Globe, Screen Actors Guild, People's Choice og Emmy.

I 2006 dro Clooney sammen med sin far, Nick, til Darfur for å filme dokumentaren Journey to Darfur. Denne filmen ble en viktig faktor for at han fikk tale til FNs sikkerhetsråd om Darfursaken.

I 2007 stiftet Clooney sammen med Brad Pitt, Matt Damon, Don Cheadle og Jerry Weintraub organisasjonen Not On Our Watch som jobber for å få global fokus og midler til å hindre den humanitere katastofen i Darfur.

Blant de mange prisene som er gitt til hans humanitære innsats for Darfur er blant annet 2007 Peace Summit Award av det åttende World Summit of Nobel Peace Leureates på deres årlige møte i Roma. Blant støttespillerne til denne prisen finner vi blant annet ordføreren i Roma Walter Veltroni, Lech Walesa, Mikhail Gorbachev og hans eksellense Dalai Lama. I 2008 ble Clooney utnevnt til FNs sendebud for fred. Han er en av åtte mennesker som representerer FN og deres arbeid for fred.

Vera Farmiga (Alex) er en prisvinnende skuespillerinne som trollbinder publikum med hver enkelt av rollene hun spiller. Nylig har hun spilt hovedrollen i den mørke thrilleren Orphan sammen med Peter Sarsgaard. Denne filmen er en fortelling som kretser rundt et par som adopterer en 9 år gammel jente som ikke er så uskyldig som førsteinntrykket tilsier.

Farmiga avsluttet nylig produksjonen av The Vintner's Luck som er regissert av Niki Caro. Filmen er basert på Elizabeths Knoxs roman med samme navn og forteller historien om en fransk vindyrker på 1800-tallet som strever etter å lage den perfekte årgangen.

Hun spilte nylig hovedrollen i Quid Pro Quo, Holocaus-dramaet The Boy in the Striped Pajamas og det politiske dramaet Nothing But he Truth. Farmiga fikk prisen for Best Actress av Los Angeles Film Critics Association for hennes opptreden i den uavhengige filmen Down to the Bone. Dette var et avslørende drama om en sliten mor fra arbeiderklassen som er fanget av avhengigheten til narkotika.

Andre filmer hun har hatt en rolle i er blant annet Joshua, Never Forever, The Departed, Breaking and Entering og The Manchurian Candidate.

Jason Reitman (regissør/manus/produsent) er en Oscar-nominert regissør som har etablert seg som en original, smart og morsom historieforteller som er kjent for sine helt perfekte reportasjer om samfunnet.

Reitman produserte nylig horror komedien Jennifer's Body. I tillegg har Reitman vært ansvarlig produsent på Atom Egoyans Chloe med Liam Neeson og Julianne Moore i hovedrollene. Begge disse filmene skal ha premiere i 2009. Reitman skal også være ansvarlig produsent for Max Winklers regissør debut Ceremony. Gjennom sitt eget selskap, Right of Way Films, skal Reitman utvikle nye manus fra Jenny Lumet og Duplass brødrene. Han jobber også med en spillefilm basert på barneprogrammet med kultstatus Yo Gabba Gabba.

Han gjorde sin debut som regissør av spillefilmer i 2006 med suksessen Thank You for Smoking. Denne filmen er basert på en anerkjent roman av Christopher Buckley og filmmanuset ble skrevet av Reitman. Thank You for Smoking fikk blant annet en Golden Globe-nominasjon. I 2006 ble Reitman utnevnt til Best Debut Director av National Board of Review.

I desember 2007 ble hans andre spillefilm Juno lansert av Fox Searchlight. Filmen følger historien til en gravid tenåring. Juno fikk bred anerkjennelse og har tjent over 230 millioner dollar på verdensbasis. Reitman fikk en Oscar-nominasjon for innsatsen som regissør på Juno.

Reitman er født i Montreal 19. oktober 1977. Da han var 19 år hadde hans første kortfilm, Operation, premiere på 1998 Sundance Film Festival. Hans kortfilmer har spilt på mer enn hundre filmfestivaler rundt om i verden. Reitman står også bak mash-up vinyl bandet Bad Meaning Bad. Kilde: UIP

Les mer på filmens offisielle nettside.

Trailer til Up in the Air (2009)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon