Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 15. august

Ben Affleck
Anders Nilsson
Jill Haworth
Jim Dale
Joaquin Roa
Abby Dalton
Jonathan Prince
Lori Nelson

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

G.I. Joe: The Rise of Cobra
Film generelt
Av: Montecristo, 12. august 07:38

The proposal
Film generelt
Av: Montecristo, 10. august 07:53

L.A. Gigolo
Film generelt
Av: Montecristo, 6. august 07:53

Den niende himmel
Film generelt
Av: Montecristo, 5. august 23:06

Metro 123 kapret
Film generelt
Av: Montecristo, 4. august 23:10

Velkommen til Shti'ene


Publisert: 2009-06-25

Filmen som knuste "Titanic"! Sett av over 20 millioner mennesker i Frankrike, også en stor suksess i Spania, Tyskland, Italia, og mange andre land! Inntekter på over en milliard kroner i Europa så langt! Kommer til Norge den 3. juli!

Philippe Abrams, postsjefen i landsbyen Salon-de-Provence i fylket Bouches-du-Rhône, gjør alt han kan for å få seg en stilling helt syd ved Middelhavet, inkludert å spille handicappet.. Men han blir gjennomskuet, og deretter sendt til det nordlige Frankrike, til Bergues nær Dunkirk, for 2 år. Selvfølgelig er dette en straff, hans kone tror Bergues ligger på Nordpolen, og pakker ham inn i boblejakke og pelslue.

For folk som bor i det sørlige Frankrike, er nord-Frankrike som et kaldt helvete, hvor ingen skulle tro at det kunne bo folk. Etterhvert oppdager Abrams at Shti'ene ikke bare trykker ham til sine bryst, men til og med innvier ham inn i sine særegenheter, som å dyppe smørbrød med stinkende ost i morgenkaffen, spille orgel i byens klokketårn og ta imot et eller helst flere glass genever når man distribuerer posten...

Sh'ti er navnet som brukes på de som bor i denne regionen, fordi de har en spesiell måte å snakke på, som resten av franskmennene har stor moro med å gjøre narr av.. Litt på samme måte som danskene har molboer, britene forlyster seg på walisernes bekostning, eller at mange tror at det eneste som kommer fra Sveits er gjøkur og fondue.

Filmen har slått alle salgsrekorder, og er blitt Frankrikes mest sette film gjennom tidene. Filmen har også stor suksess i andre land, som Sveits, Belgia, Marokko, Italia, Spania og Tyskland. Filmens store suksess har også medført en valfart av turister til den lille landsbyen Bergues. Alle vil nå drikke Shti-øl, spise pommes frites foran postkontoret eller smake på den stinkende osten, "maroilles".

Sjekk også filmen sin offisielle nettside.

Kilde: Fidalgo

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon