Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Dragonheart (1996)
19:55 - NRK3
Vanilla Sky (2001)
21:00 - TV2 Zebra
Bringing Down the House (2003)
21:00 - FEM
Talladega Nights (2006)
21:30 - TV3
Den store Lebowski (1998)
21:35 - NRK3
Suspect Zero (2004)
21:35 - Viasat 4

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 15. januar

Lloyd Bridges
Regina King
Reine Brynolfsson
Chad Lowe
Ane Hoel
Joseph Henabery
Ken Lynch
Marcel Vallée

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Til Huttetuenes land
Film generelt
Av: Montecristo, 14. januar 06:48

Casanegra
Film generelt
Av: Montecristo, 11. januar 08:17

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Transformers: De beseirede slår tilbake


Publisert: 2009-06-23

Produsent: Don Murphy
Regi: Michael Bay
Manus: Ehren Kruger
Sjanger: action, eventyr, sci-fi
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 29 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 3
Dagsavisen: Terningkast 3
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 4

Rollebesetning

Peter Cullen
Voice of Optimus Prime
Mark Ryan
Voice of Bumblebee
Robert Foxworth
Voice of Ratchet
Anthony Anderson
Voice of Jolt
Tony Todd
Voice of the Fallen
Shia LaBeouf
Sam Witwicky
Megan Fox
Mikaela Banes
Josh Duhamel
Capt. Lennox
Tyrese Gibson
USAF Tech Sgt. Epps
John Turturro
Agent Simmons/Voice of Jetfire
Vis alle roller

Det har nå gått to år siden den unge Sam Witwicky (Shia LaBeouf) reddet universet fra det avgjørende slaget i krigen mellom de to ulike robotrasene. Til tross for hans ekstreme heltegjerning er Sam en helt gjennomsnittlig tenåring. Premieredato: 24.06.09.

En tenåring som sliter med hverdagslige bekymringer i det han skal starte på college og forlate sin kjæreste Mikaela (Megan Fox) og sine foreldre (Kevin Dunn og Julie White) for første gang. I tillegg har han en vanskelig jobb med å forklare til sin nye venn og beskyttende robot, Bumblebee, at han skal dra vekk. Sam har som mål å leve et helt normalt liv på universitetet, men for å klare dette må han ignorere sin skjebne.

Sam har gjort sitt beste for å legge konflikten i Mission City bak seg og gjenoppta sine daglige rutiner. I mellomtiden har kampen mellom Autobotsene og Decepticons, ført til en rekke endringer. Sector 7 er oppløst og dens mest lojale soldat, Agent Simmons (John Turturro), har blitt avskjediget. Et nytt organ, NEST, er opprettet for å ta dens plass. Ved å bruke erfarne feltkommandører som Lennox (Josh Duhamel) og Epps (Tyrese Gibson) forsøker NEST å arbeide side ved side av Auto

Dessverre evner ikke den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Theodore Galloway (John Benjamin Hickey) å forutse den ubønnhørlige faren som finnes overalt. Han motiveres av å få kontroll over alle forsvarsorganisasjoner og deres potensielle makt, samtidig som han blir kvitt alt han ser som tullete myndighetsbyråkrati. Galloway forsøker å legge ned NEST i den tro at all fare for krig er nøytralisert. Han er overbevist om at menneskene ikke har noen interesse i Autobot'enes konflikt med Decepticons.

Sam har nesten vent seg til livet på en ny skole, en ny og innpåsliten romkamerat som heter Leo (Ramon Rodriguez) og et like innpåslitent, men mye mer attraktivt, nytt bekjentskap som heter Alice (Isabel Lucas). Da alt begynner å falle på plass blir han plutselig distrahert av bilder som flimrer over netthinnen som hammerslag. I frykt for at han også lider av demens som hans bestefar, forsøker Sam å holde dette hemmelig helt til han ikke kan ignorere beskjedene og symbolene som flimrer foran øynene.

Sam blir motvillig dratt inn i en drakamp mellom Autobot'ene og Decepticons, hvor hele universets skjebne er i spill. Uten at han er klar over det besitter Sam, og Sam alene, nøkkelen til utfallet av kampen om den ultimate makten mellom de gode og onde. Med hjelp av sine venner, hans kamerater i NEST og til og med sine egne foreldre klarer Sam til slutt å omfavne fødselsretten til Witwicky'ene og slutter å gjemme seg fra familiearven: intet offer, ingen seier!

Om skuespillerne

Shia LaBeouf (Sam Witwicky) stormet inn på lerretet og har raskt blitt en av de mest ettertraktede skuespillerne i Hollywood.

2008 var et meget godt år for LaBeouf. Han hadde hovedrollen i den fjerde, og meget etterlengtede, Steven Spielberg filmen "Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike" hvor han spilte mot Harrison Ford. Han jobbet også sammen med regissør D.J. Caruso for andre gang i thrilleren "Eagle Eye". I tillegg spilte han med Julie Christie og John Hurt i Anthony Minghella-delen av "New York, I Love You", en samling av romantiske historier.

I fjor vant LaBeouf en BAFTA for Rising Star og sin andre Teen Choice Award samtidig som han fikk nominasjoner til en Empire Award og flere MTV Movie Awards.

I 2007 gjorde LaBeouf seg bemerket som en tungvekter innen box office filmer da han spilte hovedrollen i thrilleren "Disturbia" (hans første samarbeid med Caruso). Her spilte han en tenåring som har husarrest og blir overbevist om at hans nabo, spilt av David Morse, er en seriemorder. Han fulgte opp denne filmen med nok en stor suksess i filmen "Transformers" som helten Sam Witwicky.

Samme år hadde LaBeouf stemmen til hovedkarakteren Cody Maverick i den animerte filmen "Surf's Up".

I 2006 ble denne unge skuespilleren sett i "A Guide to Recognizing Your Saints" som er et ungdomsdrama satt til 80-tallet. I tillegg spilte han i den kritikerroste filmen "Bobby" for regissør Emilio Estevez. Denne filmen ble nominert til flere priser, inkludert en Golden Globe, i tillegg til blant annet nominasjoner til Screen Actors Guild.

I 2005 fikk Labeouf hovedrollen som Francis Ouimet i "The Greatest Game Ever Played". Tidligere dette året spilte LaBeouf også i "Constantine" mot Keanu Reeves.

Andre filmer han har spilt i er "I, Robot" og action suksessen "Charlie's Angles: Full Throttle". I 2003 hadde LeBeouf sin debut på filmlerretet hvor han spilte hovedrollen i familiefilmen "Holes" mot Sigourney Weaver og Jon Voight, en film basert på Louis Sachars populære roman.

Født og oppvokst i Los Angeles gikk LaBeouf på Magnet School of Performing Arts på USC og startet sin karriere med stand-up på de lokale kaffehusene. Han bor fortsatt i det sydlige California.

Megan Fox (Mikaela Banes) er en av Hollywoods mest ettertraktede unge skuespillerinner, og er mest kjent for sin gjennombruddsrolle hvor hun spilte mot Shia LaBeouf i "Transformers".

Senere i år vil Fox ha hovedrollen i den overnaturlige thrilleren "Jennifer's Body". Hun ble sist sett i komedien "How to Lose Friends and Alienate People".

Neste film hun er med i er "Jonah Hex", en western live-action tilpasning av DC tegneserien. Senere i år starter hun innspillingen av live-action filmen "Fathom".

Hun er født i Memphis, Tennessee, og startet å ta dansetimer i en alder av fem. Hun fortsatte dansetreningen da hennes familie flyttet til Florida da hun var ti. I en alder av femten flyttet hun til Los Angeles og startet å jobbe i spillefilmer og tv-produksjoner. Fox hadde sin filmdebut i "Holiday in the Sun" og fulgte opp med komedien "Confessions of a Teenage Drama Queen". På tv har hun spilt en av hovedrollene i ABC komedien "Hope and Faith". Hun bor for tiden i Los Angeles.

Kilde: UIP

Trailer til Transformers 2 (2009)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon