Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 4. januar

Julia Ormond
Julian Sands
John Warwick
Ann Magnuson
Lee Curreri
Leonid Tráuberg
Liane Linden
Lionel Newman

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Det hvite båndet
Film generelt
Av: Montecristo, 18. desember 08:40

Det hvite båndet
Film generelt
Av: Montecristo, 18. desember 08:39

Departures
Film generelt
Av: Montecristo, 15. desember 07:24

New York, I Love You
Film generelt
Av: Montecristo, 12. desember 11:33

Red Cliff


Publisert: 2009-04-17

Produsent: Terence Chang
Regi: John Woo
Manus: John Woo
Sjanger: drama
Nasjonalitet: CHN, JPN, TWN, KOR, USA
Spilletid: 2 timer, 11 minutter

Kritikk

Aftenposten: Terningkast 5
Dagsavisen: Terningkast 5
Dagbladet: Terningkast 3

Rollebesetning

Tony Leung Chiu Wai
Zhou Yu
Takeshi Kaneshiro
Zhuge Liang
Zhang Fengyi
Cao Cao
Chang Chen
Sun Quan
Vicki Zhao
Sun Shangxiang
Hu Jun
Zhao Yun
Shido Nakamura
Gan Xing
Lin Chi-ling
Xiao Qiao
You Yong
Liu Bei
Hou Yong
Lu Su
Vis alle roller

Dette berømte slaget er udødeliggjort i den berømte romanen Romance of the Three Kingdoms for mer enn 700 år siden, og den er stadig lest over hele Asia. Regissøren John Woo har vært tiltrukket av historien i mer enn 20 år, men da han første gang ble interessert fantes hverken teknologien til å lage en slik film eller markedet som kunne bære en film av denne størrelsen. Premieredato: 24.04.09.

<p style='clear: both'><a class="article" href="/movie/148698/Red+Cliff"><img style='float: left; margin: 0 10px 10px 0' src='/images/38ac143442aa58f1d56dd023b7e89026?width=150' alt='' /></a></p>

Red Cliff finner sted i år 208 e.Kr. i Kina, under Han-dynastiet. Til tross for keiser Han Xiandis tilstedeværelse, var Kina den gang delt i mange forskjellige stater som sto i krig med hverandre.

Den ambisiøse statsministeren Cao Cao erklærer krig mot kongedømmet Xu mot vest, med keiseren som en marionette. Xu blir regjert av keiserens onkel Liu Bei, og Cao Caos endelige mål er å utslette alle de mindre kongedømmene og utrope seg selv til keiser over et samlet Kina.

Liu Bei sender sin militære rådgiver Zhuge Liang som sendebud til kongedømmet Wu i sør, der han prøver å overtale herskeren Sun Quan til å slå sammen de to kongedømmenes hærstyrker. Her møter han Wus visekonge Zhou Yu, og de to blir venner midt i en utrygg allianse.

Cao Cao blir rasende over å høre at de to kongedømmene er blitt allierte og sender en armé med 800.000 soldater og 2000 krigsskip mot sør, i håp om å drepe to fugler med en stein. Cao Caos styrker slår leir ved Kråkeskogen, på den andre siden av Yangtze-elven for Den røde klippe, der de allierte er stasjonert.

Med minkende matreserver og en voldsom overmakt i Cao Coas styrker ser de allierte kongedømmene ut til å være fortapt. Zhou Yu og Zhuge Liang må stole på sin samlede visdom for å snu utviklingen i riktig retning.

Utallige slag der kløkt og makt støtte sammen, på land og på vann, ble til slutt det mest berømte slaget i hele den lange kinesiske historien, der 2000 skip ble brent og Kinas historie ble endret for alltid. Det var slaget om Den røde klippe.

Tony Leung er kjent fra en lang rekke asiatiske filmsuksesser, blant annet Lust Caution, Infernal Affairs, In The Mood For Love, Happy Together, Hero, Chungking Express, 2046 og John Woo-filmene Hard-Boiled og A Bullet In The Head.

Takeshi Kaneshiro har spilt blant annet i Chungking Express, House Of Flying Daggers, Tempting Heart, The Executioners, Hero, Fallen Angels og The Warlords.

Zhang Fengyi er best kjent for hovedrollen i Farewell My Concubine, og har dessuten spilt blant annet i The Emperor And The Assassin, Temptation Of A Monk og Rickshaw Boy.

Chang Chen har blant annet spilt i Crouching Tiger Hidden Dragon, Happy Together, A Brighter Summer Day, 2046 og Eros.

Chiling Lin er Taiwans mest berømte modell og generelt anerkjent som Taiwans vakreste kvinne. Red Cliff er hennes debutfilm.

Zhao Wei har spilt i Shaolin Soccer, So Close, The Duel og flere andre filmer.

John Woo er Hong Kongs mest kjente actionfilmregissør. Han har laget filmer som A Better Tomorrow og A Better Tomorrow II, The Killer, Hard-Boiled og A Bullet In The Head, og amerikanske produksjoner som Hard Target, Broken Arrow, Face/Off, Mission: Impossible II og Windtalkers.

Kilde: NFD

Trailer til Red Cliff (2008)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon