Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 30. desember

Johanna Sällström
Eliza Dushku
Fred Ward
John Litel
Joseph Bologna
Lawrence Weingarten
Letizia Quaranta
Lise Bourdin

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Det hvite båndet
Film generelt
Av: Montecristo, 18. desember 08:40

Det hvite båndet
Film generelt
Av: Montecristo, 18. desember 08:39

Departures
Film generelt
Av: Montecristo, 15. desember 07:24

New York, I Love You
Film generelt
Av: Montecristo, 12. desember 11:33

Knowing


Publisert: 2009-04-16

Produsent: Todd Black
Regi: Alex Proyas
Manus: Ryne Douglas Pearson
Sjanger: thriller, drama
Nasjonalitet: USA
Spilletid: 2 timer, 1 minutter

Kritikk

Dagsavisen: Terningkast 4
Dagbladet: Terningkast 2
VG: Terningkast 2

Rollebesetning

Nicolas Cage
John Koestler
Rose Byrne
Diana
Chandler Canterbury
Caleb Koestler
Ben Mendelsohn
Phil Beckman
Lara Robinson
Abby/Lucinda
Nadia Townsend
Grace
Danielle Carter
Miss Taylor (1959)
Alethea cq McGrath
Miss Taylor (2009)
Alan Hopgood
Reverend Koestler
D.G. Maloney
The Stranger

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller av globale proporsjoner om en professor som snubler over fryktelige spådommer om fremtiden og forsøker å hindre at de blir virkelighet. Regissør Alex Proyas har laget en hesblesende film om et fars desperate kamp for å redde sitt barn - og verden! Premieredato: 24.04.09

I 1959 blir en gruppe studenter spurt om å tegne sin visjon av hvordan verden vil se ut i fremtiden. Tegningene skal forsegles i en tidskapsel og lagres i 50 år. Alt vel og bra, men en gåtefull jente fyller arket med tilsynelatende tilfeldige tall, som hun hevder blir visket til henne av usynlige mennesker.

Et halvt århundre senere, undersøker en ny gruppe studenter innholdet i kapselen, og jentas kryptiske beskjed faller i hendene på den unge Caleb Koestler. Men det er Calebs far, John Koestler, professor i astrofysikk, som gjør en oppsiktsvekkende oppdagelse: Den kodede beskjeden forutser datoene og dødstallene fra alle store katastrofer de siste 50 årene. Ikke nok med det, den forutser ytterligere tre katastrofer, hvorav den siste hinter om ødeleggelser av et verdensomspennende format.

Johns forsøk på å varsle myndighetene om de forestående katastrofer møtes med skuldertrekk, og hans bange anelser øker når han innser at sønnen Caleb på et eller annet vis er knyttet til mysteriet. Med hjelp fra Diana og Abby Wayland, datteren og barnebarnet til forfatteren av profetien, legger han ut på et kappløp med tiden i et forsøk på å forhindre den store ulykken.

Nicolas Cage er blant Hollywoods mest populære mannlige skuespillere, kjent fra blant annet National Treasure og National Treasure: Book of Secrets, The Rock, Con Air, Gone in 60 Seconds, Leaving Las Vegas, Adaptation, Ghost Rider, Bangkok Dangerous, The Wicker Man, World Trade Center, The Weather Man, Lord of War, Fast Times at Ridgemont High, Birdy, Moonstruck, Wild at Heart, Matchstick Men, Windtalkers, Captain Corelli's Mandolin, The Family Man, Bringing Out the Dead, 8MM, Snake Eyes, City of Angels, Face/Off, Guarding Tess, Red Rock West, It Could Happen to You, Kiss of Death, Honeymoon in Vegas, The Cotton Club, Peggy Sue Got Married, Rumble Fish og Raising Arizona.

Australske Rose Byrne er kjent fra TV-serien Damages der hun spiller mot Glenn Close og Ted Danson. Hun har også spilt i flere filmer, blant dem Sunshine, Marie Antoinette, Star Wars: Episode II - Attack of the Clones, Wicker Park og Troja.

9 år gamle Chandler Cantebury var nylig å se i The Curious Case of Benjamin Button

10 år gamle Lara Robinson er i ferd med å markere seg som en av Australias mest lovende skuespillere med en lang rekke roller på gang.

Kilde: NFD

Les mer på filmens offisielle hjemmeside.

Trailer til Knowing (2009)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon