Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

På TV i kveld: Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Vi avrunder påsken med litt god gammeldags Arnold.

Hele saken (68 ord)

På TV i kveld: Babel (2006)

Cate Blanchett og Brad Pitt har hovedrollene i det storslåtte dramaet Babel fra 2006.

Hele saken (53 ord)

På TV i kveld: Dark Water (2005)

Med Oscar-vinneren Jennifer Connelly i hovedrollen.

Hele saken (63 ord)

På TV i kveld: One Hour Photo (2002)

Robin Williams i en rolle du garantert ikke er vant å se ham i. På TV i kveld.

Hele saken (16 ord)

På TV i kveld: Million Dollar Baby (2004)

Nominert til fem Golden Globe-priser inkl. beste film i 2005.

Hele saken (294 ord)

På TV i kveld: One Hour Photo (2002)

Publisert 2009-04-10

Sendes i kveld 22:20 på TV4. Alle filmene som sendes de nærmeste dagene ligger under TV-oversikt

Robin Williams i en rolle du garantert ikke er vant å se ham i.

En ordinær kunde på det lokale supermarkedet legger kanskje ikke merke til mannen ved fotobutikken. Kan hende de t.o.m. ikke ser ham. Han er som en del av inventaret. Nina Yorkin (Connie Nielsen fra "Gladiatoren") legger derimot merke til ham. Hun hilser ham med et smil og legger - med tillitt - igjen filmruller med dyrebare minner til fremkalling hos mannen.

Sy Parrish (Robin Williams) har lenge vært vitne til kjærligheten Nina og hennes ektemann Will (Michael Vartan) deler. Han har vært vitne til hver eneste ferie og høytidsdag de har opplevd sammen. Han har fulgt med på at sønnen deres Jake har vokst seg fra spedbarn til en moden 9-åring.

Bildefremkalling er en oppgave Sy tar alvorlig. Han pleier hver fremkalling med stor omsorg og er forsiktig slik at hvert bilde nøyaktig gjengir det øyeblikk i livet man ønsker å forevige. Et menneskes liv er tross alt ikke mer enn en rekke øyeblikk fra fødsel til død. Disse øyeblikkene er det viktig å bevare - jo flere minner, desto bedre. Og her kommer Sy inn. Han er mannen som bevarer disse minnene for deg.

Enkelte ganger verdsetter ham dem mer enn den du kanskje selv gjør. Hvis noe eller noen skulle komme til å forstyrre eller ødelegge hans oppfatning av det "picture-perfect" familielivet som han føler seg en del av - gjør han hva som er i hans makt for å fjerne dette forstyrrende elementet. Like mye som han føler seg ansvarlig for å bevare de perfekte øyeblikk, føler han seg tvunget til å korrigere de mislykkede.

Regissør og manusforfatter Mark Romanek har tidligere regissert musikkvideoer for blant andre Madonna, Michael Jackson, Beck, Lenny Kravitz, David Bowie, m.fl. og har blitt hedret med en rekke priser for sitt arbeid. Han har blant annet mottatt et dusin MTV Awards, to Grammy og tre Billboard Music Awards. To av Romaneks musikkvideoer, madonnas "Bedtime Stories" og Nine Inch Nails "Closer" har blitt en del av den permanente utstillingen til New Yorks Museum of Modern Art. Romanek har også regissert reklamefilmer for Calvin Klein, Nike, Philips og Circque Du Soleil.

Trailer til One Hour Photo (2002)

Paul Sorvino
Paul Sorvino
Rick Schroder
Rick Schroder
Ron Perlman
Ron Perlman
Jessie Wessel
Jessie Wessel
Jonathan Brandis
Jonathan Brandis
Kai Rasch
Kai Rasch
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid