Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

The Boat That Rocked

Piratradioen spilte rock og pop fra havet 24 timer i døgnet, og 25 millioner lyttet til piratene hver eneste dag.

Hele saken (1321 ord)

På TV i kveld: Dark Horse (2005)

Off-beat komedie om døgenikten Daniel.

Hele saken (226 ord)

På TV i kveld: Confessions Of A Dangerous Mind

TV-produsent om dagen, snikmorder for CIA om natten!

Hele saken (927 ord)

På TV i kveld: Troja (2004)

En sivilisasjon skal gå til grunne for kjærlighet. Sendes i kveld 21:45 på SVT1.

Hele saken (746 ord)

Pride and Glory

Edward Norton og Colin Farrell spiller hovedrollene i "Pride and Glory". Premieredato: 17.04.09

Hele saken (151 ord)

På TV i kveld: Confessions Of A Dangerous Mind

Publisert 2009-04-04

Fjernsynet gjorde ham berømt, men hans største hits var utenfor rampelyset. Confessions Of A Dangerous Mind er historien om en legendarisk showmann og hans dobbeltliv - TVprodusent om dagen, snikmorder for CIA om natten!

Sendes i kveld 23:15 på NRK1 . Alle filmene som sendes i helgen ligger under TV-oversikt

"Mitt navn er Charles Hirsch Barris. Jeg har skrevet poplåter, jeg har vært TV-produsent. Jeg er ansvarlig for å forurense eteren med hjernedød, barnslig underholdning. I tillegg har jeg myrdet 33 mennesker."

Slik starter den "sanne" historien om Chuck Barris - basert på hans selvbiografi, men kraftig bearbeidet av manusforfatter Charlie Kaufmann. Ifølge Barris selv var han TV-produsent om dagen, drapsmann for CIA om natten.

Fjernsynet gjorde ham berømt, men hans største hits var utenfor rampelyset. Confessions Of A Dangerous Mind er historien om en legendarisk showmann og hans dobbeltliv - TV-produsent om dagen, snikmorder for CIA om natten! Ung, energisk og fokusert på en karriere innen fjernsynsindustrien oppdager Chuck Barris at han blir forfulgt av en mystisk utseende person som kjapt lokker ham inn i en hemmelighetsomsluttet og farlig verden: Den som tilhører det amerikanske etterretningsvesenet, CIA.

Barris skaffer seg et navn innen TV-industrien med sin strålende idé The Dating Game som tilsvarer det vi her hjemme kjenner som Reisesjekken, et perfekt skalkeskjul for en ekstrajobb som snikmorder for CIA. Han følger vinnerparene fra TV-showet på reisene rundt i verden, og mens han er der utfører han sine lyssky oppgaver.

Barris gjør stor suksess i begge sine jobber, og som TV-produsent kommer han stadig opp med nye ideer, blant annet The Gong Show der gjestene med åpne øyne gjør alt de kan for å blamere seg selv med sang, dans eller andre ablegøyer, for så å bli slått ut av gongongen når dommerpanelet ikke orker mer. Men etter hvert begynner Barris' tilværelse å spinne ut av kontroll. Han slites mellom den kvinnen som elsker ham og står ham last og brast år etter år, og den mystiske kvinnen som er hans kontakt i CIA.

Kritikken mot TV-programmene hans er massiv, og han oppdager også at han er neste mål for en annen hemmelig agent. Barris har med andre ord to karrierer å få på rett kjøl, og sitt eget liv å redde i samme slengen.

Hvorvidt historien til Chuck Barris virkelig er sann eller ikke, vites ikke. Barris som stadig lever i beste velgående skrev selvbiografien Confessions Of A Dangerous Mind i 1980 (den ble først utgitt i 1982), og i årene som er gått siden den gang har ingen offisielle kilder stått opp og motsagt ham. Dermed har verden bare Barris' ord å forholde seg til, men selv om historien virker ekstrem og ytterst uvanlig er den heller ikke 100% usannsynlig. Barris kan gjerne ha levd et dobbeltliv der han snikmyrdet fiender av den amerikanske staten. Eller...?

Førstegangsregissør George Clooney har dette å si: "Jeg har spurt Chuck om detaljene i historien, og han så meg i øynene uten å svare. Jeg tror det er Chucks historie. Jeg tror det var viktig for ham å fortelle den og at det er morsomt for oss andre fordi den er så vanvittig. Det er noe sjokkerende fascinerende at noen av hans kaliber, rik og berømt, vil "innrømme" slike ting. Om det er sant eller ikke, er det iallfall i Chucks hode."

Sam Rockwell er en kjent størrelse fra sine mange roller i den mer uavhengige delen av filmbransjen, og med rollen som Chuck Barris er han sannsynligvis i ferd med å gjøre brak-karriere på et litt annet plan. Han ble sist sett i Heist, der han blant annet spilte mot Gene Hackman og Danny DeVito og har nylig fullført Welcome To Colinwood med George Clooney.

Blant hans mange andre filmer kan vi nevne Charlie's Angels, The Green Mile, Galaxy Quest, Lawn Dogs, Safe Men, Førsteklasses svindlere og Haikerens guide til Galaksen. 2009 blir et travelt år for Sam Rockwell med minst fire nye filmer.

filmdebuterte som de fleste vet i E.T., en suksess som var usunn for et lite barn, noe som ble veldokumentert av tabloidpressen i årevis etterpå. Men etter år med problemer har Drew Barrymore kjempet seg opp til å bli en både dyktig og svært anerkjent og ettertraktet skuespiller, og vi har sett henne i en lang rekke filmer.

Blant disse er Charlie's Angels og dennes kommende oppfølger, Riding In Cars With Boys, Donnie Darko, The Wedding Singer, Never Been Kissed, Ever After, Home Fries, Everyone Says I Love You, Scream, Bad Girls, Gun Crazy, Boys On The Side, Mad Love og Batman Forever. Er aktuel nå med filmen Han er faktisk ikke interessert (2009)

Julia Roberts, også kjent som universets største kvinnelige filmstjerne, er kjent fra Full Frontal, Ocean's Eleven, Notting Hill, Pretty Woman, Runaway Bride, America's Sweethearts, The Mexican, Erin Brockovich, Steel Magnolias, Stepmom. Flatliners, Sleeping With The Enemy, Dying Young, The Pelican Brief, My Best Friend's Wedding, Everyone Says I Love You, Michael Collins og en lang rekke andre filmer. Hun er også å se i Duplicity (2009) sammen med Clive Owen.

George Clooney regisserer sin første film med Confessions Of A Dangerous Mind, men som vi vet har han en lang og suksessrik karriere bak seg som skuespiller. Blant hans mange filmer er Ocean's Eleven, Solaris, The Perfect Storm, O Brother, Where Art Thou?, The Peacemaker, Out Of Sight, Three Kings, Batman & Robin, One Fine Day, Michael Clayton og Leatherheads.

Manusforfatter Charlie Kaufmaner mest kjent for sitt helt spesielle manus til Being John Malkovich, som han fulgte opp med Human Nature. I tillegg kan man nevne Evig solskinn i et plettfritt sinn. Og hans siste film New york i et nøtteskal som på kort tid omtales som ren kunst.

Trailer til Confessions of a Dangerous Mind (2002)

Patricia Arquette
Patricia Arquette
Robin Wright Penn
Robin Wright Penn
Jo Swerling
Jo Swerling
Joan Tewkesbury
Joan Tewkesbury
John Gavin
John Gavin
John Schneider
John Schneider
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid