Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Guruen (2002)
21:35 - Viasat 4
Min natt hos Maud (1969)
22:30 - SVT2
Forhekset av månen (1987)
00:00 - TV2 Zebra
Garden State (2004)
01:15 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 13. august

Alfred Hitchcock
John Beal
Kevin Tighe
Kurt Kasznar
Mabel Todd
Mary Duncan
Melvin Frank
Neville Brand

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

G.I. Joe: The Rise of Cobra
Film generelt
Av: Montecristo, 12. august 07:38

The proposal
Film generelt
Av: Montecristo, 10. august 07:53

L.A. Gigolo
Film generelt
Av: Montecristo, 6. august 07:53

Den niende himmel
Film generelt
Av: Montecristo, 5. august 23:06

Metro 123 kapret
Film generelt
Av: Montecristo, 4. august 23:10

Mammut


Publisert: 2009-04-01

Det fremgangsrike ekteparet Leo og Ellen i New York arbeider og reiser mye, noe som gir dårlig samvittighet overfor datteren Jackie på åtte år. Så reiser Leo til Thailand, med uante konsekvenser. Premieredato: 03.04.09

Leo står bak en webportal i kraftig vekst, og han må forholde seg til en verden av store penger og viktige avgjørelser. Ellen er en kirurg som daglig tar avgjørelser om liv og død. Oppslukende karrierer har konsekvenser hjemme. Datteren Jackie på åtte år tilbringer det meste av fritiden med den filippinske guvernanten Gloria. Det gjør at Ellen har konstant dårlig samvittighet.

Gloria har kommet til USA for å tjene penger og gi de to små sønnene på Filippinene en tryggere start på livet. Ti år gamle Salvador lengter så mye etter mamma at han selv ser etter en jobb for å tjene penger og få Gloria hjem raskere. Hver og en i denne historien ønsker et bedre liv, men er de villig til å betale prisen for å få det?

Lukas Moodysson er utdannet ved Dramatiska Institutets regilinje. Braksuksessen "Fucking Åmål" skildret en uvanlig kjærlighetshistorie i en begivenhetsløs liten by. Filmen vant fire Guldbaggar i Sverige, og er distribuert til over 30 land.

Den "vanskelige" nummer to-filmen ble "Tillsammans" (2000), en sorgmunter skildring av et radikalt bofellesskap i 70-tallets Stockholm der beboerne sliter med å smelte sammen politiske teorier og hverdagslig praksis. Internasjonalt ble filmen enda større enn "Fucking Åmål". Hans neste spillefilm ble en sterk skildring av fenomenet "trafficking", menneskehandel. "Lilja 4-ever" (2002) fortalte historien om ei jente i en tidligere østblokkstat som drømmer om et bedre liv i Vesten. Filmen ble av mange kritikere kalt et mesterverk.

Moodysson skildret enda mer elendighet i "Ett hål i mitt hjärta" (2004), om en pornoinnspilling som går fra vondt til verst for de omtåkede skuespillerne. Filmen fikk en blandet mottakelse, og den smale "Container" (2006) fikk flere kritikere til å undre hvor Moodysson var på vei som regissør. Sammen med Stefan Jarl har Moodysson også regissert den politiske dokumentaren "Terrorister - en film om dom dömda" (2003). Den presenterer noen av de straffedømte demonstrantene som var med på opptøyene i Göteborg i 2001.

Gael García Bernal spillefilmdebuterte i "Elskede kjøtere", Alejandro González Iñárritus hardtslående, BAFTA-vinnende og Oscar-nominerte film om en brutal trafikkulykke som vever sammen menneskeskjebner i Mexico by. Bernal vant også flere priser for sitt portrett av unggutten Octavio. I Alfonso Cuaróns "Og mora di også" (2001) spilte Bernal en tenåring som sammen med kameraten legger ut på en erotisk reise med en moden kvinne. Filmen ble både BAFTA-, Golden Globe- og Oscar-nominert. Bernal hadde tittelrollen i "Pater Amaros forbrytelse" (2002), en Golden Globe- og Oscar-nominert film i regi av Carlos Carrera.

Han spilte flere roller i Oscar-vinner Pedro Almodóvars "Dårlig oppdragelse" (2004). I "Motorsykkeldagbøkene" (2004) var han en ung utgave av den senere verdensberømte opprørslederen Ernesto "Ché" Guevara. Han hadde også en større rolle i Alejandro González Iñárritus myldreportrett "Babel" (2006).

Michelle Williams ble kjent for sin mangeårige rolle som Jen Lindley i TV-serien "Dawson's Creek", og deretter havnet hun på filmlerretet via flere independent-filmer, deriblant Erik Skjoldbærgs "Prozac Nation" (2001). Hennes filmgjennombrudd kom med den Oscar-nominerte tolkningen av en forsmådd ektemake i Ang Lees "Brokeback Mountain" (2005).

Kilde: SMN

  • Skriv filmomtaler og vi linker tilbake til blogg . Ta kontakt

Trailer til Mammut (2009)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon