Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Monsters vs. Aliens

Monstrene som holdes i skjul må hjelpe til når aliens truer med å overta verden.

Hele saken (717 ord)

Fast & Furious

Fast & Furious er tilbake med den orginale besetningen med Vin Diesel og Michelle Rodriguez.

Hele saken (1002 ord)

Lett på tråden

Romantisk, engelsk-amerikansk komedie, fra Stephan Elliott, regissøren av Pricilla - ørkendronningen

Hele saken (110 ord)

Håkon Bleken, maler

Dokumentarfilm om kunstneren Håkon Bleken

Hele saken (48 ord)

Briller

Dette er virkeligheten. Sett gjennom andre briller.

Hele saken (173 ord)

Fast & Furious

Publisert 2009-03-26

Det er mer enn åtte år siden den tidligere forbryteren Dominic Toretto (Diesel) kjørte over den meksikanske grensen og begynte et liv som flyktning. Nå lever han på rømmen i et lite hus på stranden i Den dominikanske republikk hvor han prøver å starte et nytt liv sammen med den eneste rest av sin fortid, Letty (Rodriguez). Men han vet at myndighetene til en hver tid kun er noen skritt bak ham. Premieredato: 03.04.09.

Da en han elsker tragisk dør, fører det ham tilbake til LA og Dom gjenopptar sin strid med agent Brian O'Conner (Walker). Men så blir de tvunget til å konfrontere en felles fiende, en sosiopatisk narkotikaboss som oversvømmer USA med sitt dødelige produkt. Dom og Brian må begi seg inn på en ny usikker allianse med hverandre hvis de skal klare å utmanøvrere ham samt hevne tragedien han påførte Dom's lille familien av venner.

For å infiltrere de lysskye nettverkene må de gjøre seg fortjent til en plass på et forbryterlag som smugler heroin av høy kvalitet over grensen fra Mexico gjennom et virrvarr av tunneler skåret inn i noen grotter. To løytnanter i kartellet, Campos (John Ortiz,) og Fénix (Laz Alonso), er de eneste som kan gi Dom og Brian den tilgangen de trenger og svarene de leter etter.

I likhet med Dom, gjenoppdager også hans søster Mia (Brewster) og Brian familiebåndene som ble revet fra hverandre for så lenge siden. De usannsynlige allierte befinner seg i nok en konflikt som virkelig dytter dem til kanten av stupet. Fra angrep på konvoier i fjell-landskap i Den dominikanske republikk til presisjons-krabbing under den meksikanske ørkenen prøver to menn å finne den beste måten å få hevn: å strekke grensene for hva som er mulig bak rattet.

Vin Diesel (Dominic Toretto) har blitt en av Hollywoods mest ettertraktede actionfilmskuespiller og har i tillegg etablert seg som produsent og filmmaker. Diesel kom stormende inn på scenen i kassasuksessen fra 2001, The Fast and the Furious, en film som gav han status som en virkelig stjerne.

Gjennom sitt produksjonsselskap, One Race Films, har Diesel spilt hovedrollen i, samt hatt produsentrollen i science-fiction filmen The Chronicles of Riddick og spiller hovedrollen i oppfølgeren til kultfavoritten Pitch Black.

Diesel ble oppdaget av Steven Spielberg som så ham i Multi-Facial fra 1999 og senere gav ham en rolle i Saving Private Ryan. Andre filmer han har vært med i er blant annet Boiler Room og Knockaround Guys, samt at han har hatt stemmen til hovedrollen i The Iron Giant. Han ble sist sett i thrilleren Babylon A.D.Andre prosjekter han har på gang inkluderer en etterlengtet oppfølger til xXx i tillegg til Hannibal the Conqueror som er en film Diesel både skal produsere og ha hovedrollen i. Diesel skal også spille hovedrollen i den romantiske komedien Player's Rules i tillegg til The Wheelman.

Gjennom Diesels prisvinnende produksjonsselskap for videospill, Tigon Studios, har han gått nye veier innen interaktiv underholdning og slått sammen både film- og spillmedia. Dette er det eneste produsentselskapet som er stiftet av en av de store spillefilmstjernene for kun å jobbe med spill.

Etter å ha fanget oppmerksomheten til både publikum og bransjens toppsjefer med sin ufornektelige tilstedeværelse på skjermen i en rekke biroller, fikk Paul Walker (Brian O'Conner) sitt gjennombrudd som politimannen på spaningsoppdrag i suksessfilmen fra 2001, The Fast and the Furious. Siden den gang har han klart å balansere kassasuksessfilmer med dramatiske roller for å befeste sin posisjon som en ettertraktet mannlig skuespillerne.

Walker ble nettopp ferdig med innspillingen av thrilleren Bone Deep. I 2006 fikk han en rolle av Clint Eastwood i dramaet satt til andre verdenskrig, Flag of Our Fathers. Samme år hadde han hovedrollen i Eight Below hvor han spilte Jerry Shepard, en ledende forsker som ble tvunget til å etterlate sitt team av sledehunder. I Running Scared spilte Walker hovedrollen med Vera Farmiga, som en desperat far som fortvilet prøver å hjelpe sin sønn etter at han har rotet seg inn i en gjeng som skyter en politimann.

Walker spilte mot Jessica Alba i action thrilleren Into the Blue som en dykker og aspirerende skattejeger. Han hadde hovedrollen i Chazz Palminteris regissørdebut i 2004, Noel, en film om en gruppe mennesker fra New York som kommer sammen på Juleaften.

Han spilte også en av hovedrollene i 2 Fast 2 Furious, en oppfølger til The Fast and the Furious. Walker spilte også i den kritikerroste thrilleren Joy Ride. Walkers andre filmer inkluderer kassasuksessene The Skulls, Varsity Blues og Pleasantville I tillegg har han vært med i She's All That, Brokedown Palace, The Death and Life of Bobby Z og The Lazarus Project.

Justin Lin (Regissert av) startet å skrive, regissere og produsere flere prisbelønte kortfilmer på UCLA School of Theater, Film and Television. På denne skolen fikk han sin BA og MFA i regi av film. Hans solo regissør debut kom med den kritikerroste filmen Better Luck Tomorrow, en film som hadde premiere på Sundance Film Festival i 2002 og fikk en nominasjon til Grand Jury Prize. Better Luck Tomorrow ble historisk da den ble den filmen med høyest gjennomsnittsantall publikummere pr visning i åpningshelgen for MTV Films/Paramount Pictures da den ble lansert i april 2003.

I 2006 regisserte Lin Annapolis og The Fast and the Furious: Tokyo Drift. Han bega seg etter dette tilbake til verden av uavhengige filmer og laget en komedie satt til 70-årene, Finishing the Game: The Search for a New Bruce Lee.

Tidlig i sin karriere var Lin produksjonskoordinator for Media Arts Centre på Japanese American National Museum i Los Angeles. Mens han var ansatt der laget han flere piloter for undervisningsprogram for tv og dokumentarer.

Lin startet også Trailing Johnson Productions som er hans eget produksjonsselskap. Her har han laget dokumentaren Spotlighting i tillegg til den anerkjente Better Luck Tomorrow og Finishing the Game. Lin jobber for øyeblikket med utvikling og produksjon av flere nye filmer og prosjekter for tv.

Kilde: SF Norge

  • Les mer på filmens Offisielle nettside.
  • Skriv filmomtaler og vi linker tilbake til blogg . Ta kontakt

Trailer til Fast and Furious (2009)

Mike Newell
Mike Newell
Dianne Wiest
Dianne Wiest
Joseph McGrath
Joseph McGrath
Ken Howard
Ken Howard
Lola Braccini
Lola Braccini
Louis Wolheim
Louis Wolheim
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid