Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Defiance - Den ukjente kampen

Defiance er en episk fortelling om familie, ære, motstand, hevn og frelse under den andre verdenskrig

Hele saken (315 ord)

Blekkhjerte

Blekkhjerte er en eventyr- og fantasyfilm basert på den bestselgende boka av Cornelia Funke.

Hele saken (144 ord)

Taken

Liam Neeson spiller en tidligere agent som gjør alt for å finne den kidnappede datteren sin.

Hele saken (203 ord)

Gran Torino

Clint Eastwood ordner opp – igjen. Premieredato: 27.03.09

Hele saken (405 ord)

Hunger

En rekke IRA-fanger sultestreiker i protest mot den britiske regjeringen og de innsattes forhold.

Hele saken (447 ord)

Gran Torino

Publisert 2009-03-17

Flere ganger Oscar-vinner Clint Eastwood spiller i dramaet "Gran Torino", hans første rolle siden Oscar-vinneren "Million Dollar Baby". Eastwood spiller en viljesterk og sta veteran fra Koreakrigen som lever i en verden som forandrer seg fort. På grunn av innvandrernaboer må han ta et oppgjør med sine gamle fordommer. Premieredato: 27.03.09

Walt Kowalski er pensjonert fra bilindustrien og fyller dagene med oppussing, øl og månedlige besøk hos frisøren. Hans avdøde kones ønske var at han skulle skrifte, men for Walt, en innbitt veteran fra Koreakrigen som fortsatt har M-1-rifla liggende klar, er det ingenting å bekjenne. Og det er ingen han stoler nok på til å gjøre det - andre enn hunden Daisy.

Folk han en gang kalte for naboer har flyttet eller gått bort, og de er erstattet av Hmong-innvandrerne han forakter. Han er skeptisk til nesten alt han ser - hengende takskjegg, overvokste plener og fremmede fjes overalt; de retningsløse gjengene bestående av tenåringer med Hmong-, latino- og afroamerikansk bakgrunn som tror de eier hele nabolaget; de kyniske fremmede som barna hans er vokst opp til å bli. Walt venter bare på at resten av livet skal være omme. Helt til den kvelden noen prøver å stjele Gran Torino-en hans.

Den er like blank som den dagen for flere tiår siden da Walt personlig tok den ned fra samlebåndet. Gran Torino-en introduserer Walt for den sjenerte tenåringsnaboen Thao (Bee Vang) når Hmong-gjengmedlemmer presser gutten til å stjele bilen.

Men Walt står i veien for både tyveriet og gjengen, noe som gjør ham til en motvillig helt i nabolaget - særlig for Thaos mor og eldre søster (Ahney Her), som insisterer på at Thao må arbeide for Walt som takk for innsatsen. Selv om han først ikke vil ha noe med disse menneskene å gjøre, gir Walt etter og setter gutten i sving med å rydde opp i nabolaget. Det utløser et uventet vennskap som vil forandre begges liv.

Gjennom den betingelsesløse vennligheten fra Thao og familien hans, forstår Walt etter hvert noen sannheter om menneskene i nabohuset. Og om seg selv. Disse menneskene - landsens folk som har flyktet fra en grusom fortid - har mer til felles med Walt enn han har med sin egen familie. De viser også vei til deler av sjelslivet hans som har vært avstengt siden krigen akkurat som Gran Torino-en oppbevart i skyggen av garasjen.

Kilde: SMN

  • Skriv filmomtaler og vi linker tilbake til blogg . Ta kontakt

Trailer til Gran Torino (2008)

Keira Knightley
Keira Knightley
Lena Olin
Lena Olin
M. Emmet Walsh
M. Emmet Walsh
Marcel Marceau
Marcel Marceau
Matthew Modine
Matthew Modine
William Shatner
William Shatner
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid