Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Honey (2003)
12:20 - TV3
Nacho Libre (2006)
16:10 - TV4
Billy Madison (1995)
19:45 - TV3
Paranoia (2003)
21:00 - FEM
Rocky Balboa (2006)
21:25 - TV4
Livet med Helen (2004)
21:30 - TVN

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 16. januar

Mona Seilitz
Jesse Dizon
Jim Stafford
Joan Maude
John Carpenter
John Hamilton
Josh Evans
Juliet Berto

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Til Huttetuenes land
Film generelt
Av: Montecristo, 14. januar 06:48

Casanegra
Film generelt
Av: Montecristo, 11. januar 08:17

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

En shopoholikers bekjennelser


Publisert: 2009-03-13

Confession of a shopaholic er en ny Disney film som omhandler Rebecca Bloomwood (Isla Fisher), en sjarmerende men uansvarlig ung kvinne som er hektet på moter og kjøper alt hun ønsker seg selv om hun ikke har penger. Se video og intervju med Isla Fisher og Jerry Bruckheimer. Premieredato: 27.03.09

Denne romantiske komedien som er ressigert av PJ Hogan (”Muriles bryllup” og ”My best friends wedding) er basert på Sophie Kinsellas bestselgende romaner, med over 10 millioner solgte eksemplarer verden over.

Kort tid før filmen hadde premiere ble den legendariske produsenten Jerry Bruckheimer intervjuet. Dette er hva han selv har å si om filmen.

"Rebecca Bloomwood finner konstant ting hun ønsker å kjøpe seg”, sier Bruckheimer, - Hun elsker å ha på seg vakre klær, og hver gang hun finner noe hun vil ha, må hun tenke hvordan hun skal skaffe seg det. Hun har dessverre pådratt seg mye gjeld og hennes personlige økonomi er katastrofal".

Om romanforfatteren Sophie Kinsella sier Bruckheimer: ”Hennes historier er fengende og danner kjernen i en morsom, oppløftende og hærlig vittig komedie". Han hadde stor glede av å lese romanene og poengterer at Kinsella selv er svært fornøyd med filmen. Hun jobbet med oss hele veien, så hun er absolutt 100 % bak den. "Filmen var en glede fra start til slutt, - sier Kinsella ”-den er morsom, kvikk, fargerik og lys. Den inneholder shopping, og at handlingen utspiller seg i New York gjør dette til en godbit”.

Den uforbederelige Rebecca Bloomwood er vakker, varmhjertet og livsglad, men når det kommer til shopping har hun ingen kontroll overhodet. Selv om hennes personlige økonomi er en katastrofe hindrer ikke det henne i å bruke kredittkortet i ekslusive butikker som Barneys i New York, Henri Bendel og Prada. Når regningen kommer er hun alltid i fullstendig vantro. Dette gjør henne sjarmerende og er en av grunnene til at man får empati for hennes karakter.

Ironien i historien er at denne uansvarlige unge kvinnen får jobb som finansjournalist som tilbyr gode råd om økonomi til sine lesere. "Hun skriver en spalte hvor hun forteller folk hvordan de skal organisere sin personlige økonomi", sier Bruckheimer, "samtidig som hun holder sin egen problematiske økonomi en hemmelighet”. Hennes råd er faktisk helt motsatt av slik hun lever sitt eget liv. Hugh Dancy (”King Arthur” og ”Jane Austen book club”) innehar rollen som hennes ambisiøse sjef. Han er den perfekte motpolen til Beckys frivole og ganske kaotiske personlighet.

Kjemien mellom de to karakterene er påtagelig. "Isla er en herlig, dyktig komiker, hun er en person som vi føler kommer til å bli den neste superstjernen, hun minner meg om en nåtidens Lucille Ball", sier Bruckheimer, som er kjent for å caste unge skuespillere i sine filmer, (inkludert Keira Knightley, Tom Cruise, Clive Owen og Orlando Bloom).

Etter å ha castet Hugh Dancy i sine to foregående filmer (”Black Hawk Down” og ”King Arthur”) var Bruckheimer overbevist om at han kom til å passe perfekt som Luke Brandon, finansjournalisten som forelsker seg i Becky på tross av (eller kanskje på grunn av) hennes mangler. "Man trenger noen for å balansere Isla", forklarer han, "fordi hun er så sprø i den måten hun portretterer karakteren sin. Derfor trenger man en ordentlig mann. Hvis de begge var gale, ville det ikke gi noen mening. Og Hugh balanserte Isla perfekt".

Ressigørens tallrike kassasuksesser inkluderer: Pirates of the Caribbean (alle tre), National Treasure, Armageddon, Flashdance, Top Gun og Days of Thunder. " Du vet, det er ikke vanskelig å plukke ut en fremtidig stjerne" sier han og trekker på skuldrene. "Når man ser så mange skuespillere som kommer for å lese for en, så skiller de beste seg ut. Alt handler om hvordan man tolker manuskriptet, dialogen og hvordan det blir presentert".

Visuelt er filmen praktfull. Dette skyldes delvis den prisbelønte kostymedesigneren Patricia Field sin teft og oppfinnsomhet. Field var den kreative kraften bak kostymene i ”Sex and The City” så vel som ”The Devil wears Prada”. Hun tilfører" Confessions of a Shopaholic" sin unike sans for farger og ren glede. Rebeccas garderobe er en eklektisk miks av designer antrekk, fargerike japanske 'Harajuku' klær, vintage klær og tilbehør, alt satt i sammen av Field som samarbeidet med designere fra Todd Oldham til Pucci til Gucci til Versace - til Prada til Dolce & Gabbana.

"Rebecca Bloomwood er så besatt av mote at vi trengte noen med fantasi for å skape den looken", sier Bruckheimer. "Patricia Field er bare fantastisk. Hun gir filmen en helt unik look og hun har en veldig distinkt stil", - han ler.

Alle karakterene i filmen har sine mangler, men de er morsomme og inntagende. Det er lett å relatere seg til dem, spesielt temaet i seg selv er facsinerende. ”Jeg elsker konseptet i denne filmen” sier Jerry Bruckheimer. ”Vi har alle kredittkort og noen ganger kjøper vi ting vi egentlig ikke har råd til”. Bruckheimer avslører imidlertid at han personlig ikke sløser penger. Men han har en svakhet for vakre klokker og penner. ”Jeg har ingen ide hvor mange jeg har” smiler han.

Selvfølgelig sammenfaller premieren på filmen med den internasjonale finanskrisen, som faktisk gjør temaet enda mer overbevisende og aktuelt. I en scene i filmen deltar Rebecca på et anonyme shopaholikere-møte, hvor alle etter tur innrømmer deres personlige avhengigheter. Så vi har altså noe å lære av Rebeccas ansvarsløshet? Er det en moral i filmen i tillegg til god underholdning? ”Det er det, tror jeg” sier Bruckheimer. ”Det er interessant at den boken ble skrevet for fire eller fem år siden, og se hva vi går igjennom akkurat nå, denne krisen er så passende fordi det er en læringskurve for Rebecca i filmen og hun får som fortjent”.

Selv om regissøren innrømmer at hans team ikke lager ”filmer med budskap” men for underholdning. Men han innrømmer at den måten Rebecca løser problemene sine gir et veldig positivt budskap. ”Jeg liker det faktum at denne filmen taler til unge kvinner, og du kommer til å gå fra denne filmen og føle deg ganske bra. Det er det vi prøver å gjøre, å gi publikum en hyggelig opplevelse for et par timer. Det er en fantastisk romantisk komedie for alle. Kvinner vil åpenbart elske filmen, men det er en type ”datemovie” som menn også vil ha glede av. Alle kan få seg en god latter av denne filmen”.

Klipp med intervju med Isla Fisher og Jerry Bruckheimer

  • Skriv filmomtaler og vi linker tilbake til blogg . Ta kontakt

Trailer til En shopoholikers bekjennelser (2009)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon