Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

En shopoholikers bekjennelser

Rebecca Bloomwood er en livsglad jente som er veldig god til å shoppe - litt for god kanskje.

Hele saken (1067 ord)

Yatzy

Yatzy er en norsk ungdomsfilm om å være 15 år og tåle alt - unntatt seg selv.

Hele saken (437 ord)

Che - Argentineren

Første filmen av to frittstående deler om Che Guevara. Premieredato: 20.03.09

Hele saken (159 ord)

Sannhetsjegeren - Historien om Tore Sandberg og Fritz Moen (2009)

Dokumentar om av justismordet av Fritz Moen og medias forhåndsdømming av saken.

Hele saken (2134 ord)

Role Models

Hva gjør man ikke for å unngå å havne i fengsel? Role Models har premiere 20.03.09.

Hele saken (895 ord)

Yatzy

Publisert 2009-03-12

Ny på verdens minste sted. Forelsket i feil dame. Forfulgt av en fortid som beviser at uansett hvor fort du løper, klarer du aldri å løpe fra deg selv. Premieredato: 20.03.09

Ungdomsboka Yatzy av Harald Rosenløw Eeg blir spillefilm. Det er en film om skyld og den store kjærligheten. Katja Eyde Jacobsen debuterer som regissør og Karin Julsrud i Spillefilmkompaniet 4 ½ er produsent for filmen.

Harald Rosenløw Eeg, Katja Eyde Jakobsen og Karin Julsrud er et drømmeteam når det handler om film for tenåringer. Samtliger er levende opptatt av hverdagen til de yngste tenåringene og har erfaring som tilsier at de kommuniserer godt med dette publikummet, sier langfilmkonsulent Vera Micaelsen i Norsk filmfond.

Harald Rosenløw Eeg vant Brageprisen for boka i 2004. Den handler om Daggi, en ung gutt på 15 år som flytter til en fosterfamilie på landet. Han begynner på ny skole og må på kort tid etablere et følelsesforhold til mennesker han overhode ikke ønsker å bli kjent med. På grunn av fortiden sin opplever Daggi at livet for hans del er tapt. Han virker tilsynelatende fryktløs og fullstendig likegyldig til hva omgivelsene måtte tenke om ham. Og han fører seg selv opp i pinlige, farlige og ubehagelige situasjoner. Daggi utfordres hele tiden på at livet ikke vil ham så vondt som han tror.

Om regissøren: Katja Eyde Jacobsen debuterer med dette prosjektet som langfilmregissør. Hun er utdannet ved Filmskolen på Lillehammer og har tidligere gjort seg bemerket innenfor kortfilm. Herfra til Månen har vunnet en rekke internasjonale priser og Interlude ble nominert til Amanda. Begge filmene tar for seg tidlig ungdom.

Yatzy er en historie som tar opp store spørsmål. Den gjør det med en letthet og en annerleds vinkling som jeg tror jeg hadde likt selv da jeg var 15. Og som jeg fremdeles liker, sier Katja Eyde Jacobsen.

Valget av Katja som regissør ligger blant annet i hennes evne til å instruere og forstå unge mennesker, og måten hun tilnærmer seg et stoff på. Jeg fikk gleden av å se dette på nært hold da vi sammen gjorde kortfilmen Interlude for snart ett år siden, sier produsent Karin Julsrud.

Om forfatteren: Harald Rosenløw Eeg er en av landets mest etablerte manusforfattere. Yatzy er hans egen bok, og omhandler et tema han stadig vender tilbake til i bøkene sine. Han har tidligere skrevet manus til Hawaii Oslo og Glasskår, og i samarbeid med andre har han skrevet Anolitt, Uro og Folk flest bor i Kina.

Produsenten Karin Julsrud i Spillefimkompaniet 4 ½ står bak flere kjente filmer, bla den prisbelønte filmen Reprise. Yatzy er støttet med til sammen 9,5 millioner fra Norsk filmfond (produsentstøtte, utviklingstilskudd, produksjonstilskudd).

Kilde: Norsk Filmfond

Trailer til Yatzy (2009)

Annabeth Gish
Annabeth Gish
William H. Macy
William H. Macy
Dana Delany
Dana Delany
André Téchiné
André Téchiné
Lloyd Nosler
Lloyd Nosler
Michael Walker
Michael Walker
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid