Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Role Models

Hva gjør man ikke for å unngå å havne i fengsel? Role Models har premiere 20.03.09.

Hele saken (895 ord)

Izzat (2005)

Oslo fikk på åtti- og nittitallet en ny bølge kriminelle. De var internasjonale og mer voldelige enn vi tidligere hadde sett. Det handler om izzat: ære.

Hele saken (419 ord)

Dragejegerne

Et lovende fransk, tysk og luxemburgsk animasjonsprosjekt.

Hele saken (343 ord)

Patrik 1,5

Mange utfordringer møter et homofilt par som plutselig får omsorgen for en foreldreløs og kriminelt belastet tenåring.

Hele saken (120 ord)

Menn som hater kvinner

Den danske regissøren Niels Arden Oplev har regi på den første filmen av Stieg Larssons suksess trilogo , Menn som hater kvinner.

Hele saken (282 ord)

Izzat (2005)

Publisert 2009-03-08

Oslo på 1980-tallet. En ny generasjon kriminelle var mer voldelige, mer internasjonale og langt farligere enn hovedstaden tidligere hadde sett. De tre vennene Wasim, Riaz og Munawar er alle barn av pakistanske innvandrere. De føler seg norske og forventer den samme respekt som nordmenn får. Men med en resurssvak bakgrunn er det langt fram til en akseptabel jobb og god lønn. De velger heller snarveien til status via gjengen East Side Crew.

Søndag 8. Mars 2009 klokken 21:20 på NRK1

Oslo fostret, på åtti og nittitallet, en ny bølge kriminelle. De var mer voldelige, mer internasjonale og langt farligere enn hovedstaden tidligere hadde sett. Norske heroinbaroner fløy i tottene på innvandrergjenger som ønsket en større del av kaka. En kamp der det skulle flyte mye blod før forholdene stabiliserte seg. Midt oppi dette vokser de tre vennene Wasim, Riaz og Munawar opp. De er alle barn av pakistanske innvandrere. De føler seg norske og forventer den samme respekt som nordmenn får. Men med deres resurssvake bakgrunn er det langt fram til en akseptabel jobb og god lønn. De velger heller snarveien til status via gjengen East Side Crew som er ledet av den skruppelløse Sadiq og broren hans Khalid.

Statusen til den unge Wasim og hans venner øker i takt med pengene som gjengtilværelsen gir dem, men da Wasims far endelig blir oppmerksom på hva som skjer, sender han sønnen til en fjern tante i Pakistan for å gå på koranskole. Etter to år kommer Wasim tilbake til Norge. Den materielle situasjonen til familien har bedret seg, men middelklasselivet på Stovner kjeder Wasim. Han glir rett tilbake i gjenglivet med Riaz og Munawar og resten av East Side Crew.

Som voksen har Wasim blitt et hardbarka gjengmedlem og heroinlanger i stor stil. Gjengens egenimport av stoffet skaper turbulens og gir dem mange fiender. Da Wasims venn Riaz tyster på Khalid og flykter, må de to gjenværende vennene Wasim og Munawar være med i jakten på Riaz, noe som setter Wasim på en enorm lojalitetsprøve. Konsekvensene blir en spiral av brutalitet der Wasim til slutt forsøker å legge opp til den ultimale hevn uten selv å bli tatt.

Det er produksjonsselskapet Filmkameratene AS v/ John M. Jacobsen som produserer Izzat. De har tidligere stått bak publikumssuksesser som Veiviseren, Jakten på nyresteinen, Solan, Ludvig og Gurin med reverompa, Kvinnen i mitt liv, og 37 1/2.

Regissør og manusforfatter (sammen med Leon Bashir) Ulrik Imtiaz Rolfsen debuterer som spillefilmregissør og har tidligere laget en rekke reklamefilmer og musikkvideoer. Ulrik har også vært B-regissør på spillefilmen Import/Eksport.

Kilde: CTN

Trailer til Izzat (2005)

Shannon Tweed
Shannon Tweed
Sharon Stone
Sharon Stone
Chuck Norris
Chuck Norris
Joe Viterelli
Joe Viterelli
Angelique Pettyjohn
Angelique Pettyjohn
Juliusz Machulski
Juliusz Machulski
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid