Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Dragejegerne

Et lovende fransk, tysk og luxemburgsk animasjonsprosjekt.

Hele saken (343 ord)

Patrik 1,5

Mange utfordringer møter et homofilt par som plutselig får omsorgen for en foreldreløs og kriminelt belastet tenåring.

Hele saken (120 ord)

Menn som hater kvinner

Den danske regissøren Niels Arden Oplev har regi på den første filmen av Stieg Larssons suksess trilogo , Menn som hater kvinner.

Hele saken (282 ord)

The Reader

Hvor langt vil du gå for å bevare en hemmelighet?

Hele saken (629 ord)

The Unborn

Overnaturlig thriller med Odette Yustman og Gary Oldman, Premieredato: 13.03.09

Hele saken (847 ord)

Menn som hater kvinner

Publisert 2009-03-04

Nå kommer filmen en hel krimelskende verden har ventet på - filmatiseringen av Stieg Larssons suksessroman Menn som hater kvinner, den første av de fenomenalt populære bøkene i Millennium-trilogien som gjorde Larsson til et verdensnavn etter hans død. Premieredato: 13.03.09.

Lisbeth Salander er en ung og egenrådig jente med en mørk fortid. Hun er en enestående researcher og en av landets fremste hackere. Den gravende journalisten Mikael Blomkvist er nettopp idømt en fengselsstraff for ærekrenkelse når Henrik Vanger, tidligere blant landets fremste industriherrer, vil gi ham et annerledes oppdrag.

Lisbeth og Mikaels veier krysses, og sammen graver de dypt i familien Vangers fortid der de støter på en mørkere og blodigere historie enn noen av dem hadde kunnet ane.

Niels Arden Oplev er blant Danmarks fremste regissører. Han debuterte som spillefilmregissør med Portland og har siden laget blant annet Fukssvansen, Drømmen, To verdener, ni episoder av TV-serien Taxa og flere episoder av Mordkommisjonen.

Mikael Blomkvist(Mikal Blomkvist) er kjent fra Tilsammans, Pål Sletaunes Naboer, Grabben i graven bredvid, Så som i himmelen, Kautekeino-opprøret, Arn - Tempelridderen, Jerusalem og mange andre filmer.

Noomi Rapace (Lisbeth Salander) har spilt blant annet i Daisy Diamond, Du & Jag, Blodsbröder og Capricciosa.

Lena Endre (Erika Berger) har spilt i Jerusalem, Lad de små børn, Trolösa, Spring for livet, Musikk for bryllup og begravelser, Gossip, Kristin Lavransdatter, Den gode viljen og mange andre filmer.

Peter Haber (Martin Vanger) er kjent fra to Jönssonligaen-filmer, Hvite løgner, Juleoratoriet, Gossip, Hotet og mange andre filmer.

Sven-Bertil Taube (Henrik Vanger), sønn av Evert, er blant Sveriges mest kjente sangere og skuespillere. Blant filmene hans kan vi nevne Arn - Tempelridderen, Størst av alt, Sånn er livet, Jerusalem og Ørnen har landet.

Kilde: NFD

Trailer til Menn som hater kvinner (2009)

Rob Reiner
Rob Reiner
Andrzej Wajda
Andrzej Wajda
Joanna Miles
Joanna Miles
Kenneth Peach
Kenneth Peach
Kiri Te Kanawa
Kiri Te Kanawa
Lewis Gilbert
Lewis Gilbert
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid