Logg inn | Opprett brukerkonto

Bursdager 30. juni

Lena Horne
Rupert Graves
Vincent D'Onofrio
John P. Ryan
June Thorburn
Karl Holter
Léa Massari
Madge Bellamy

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Animerte sci-fi filmer
Filmplakater
Av: Montecristo, 30. juni 01:18

My Bloody Valentine
Film generelt
Av: Montecristo, 29. juni 01:02

I'm a Cyborg But That's OK (2006)
Filmtips
Av: Montecristo, 28. juni 01:25

Velkommen til Shti'ene
Film generelt
Av: Montecristo, 25. juni 22:59

Transformers - Klipp og intervjuer
Videoklipp
Av: Montecristo, 23. juni 23:34

Watchmen


Publisert: 2009-02-27

"Watchmen" er en kompleks historie med mange lag satt i et alternativt 1985-Amerika der utkledde superhelter er en dagligdags del av samfunnet og "Doomsday Clock", som viser graden av USA's spenning med Sovjetunionen, er satt til fem minutter før midnatt. Premieredato: 06.03.09

Når en av hans tidligere kolleger blir drept, setter den avdankede, men ikke mindre målbeviste og maskerte hevneren Rorschach ut for å avdekke et plott om å drepe og vannære alle tidligere og nåværende superhelter. Når han igjen slår seg sammen med sin tidligere kriminalitetskjempende gruppe - en sjuskete gruppe pensjonert superhelter hvor bare én av dem virkelig har superkrefter, øyner Rorschach en omfattende og urovekkende konspirasjon med røtter tilbake til deres felles fortid og med katastrofale konsekvenser for fremtiden. Deres oppgave er å passe på menneskeheten ... men hvem er det som passer på the Watchmen?

Gruppen av maskerte eventyrere som er sentrale i denne historien blir spilt av Malin Akerman som Laurie Juspeczyk alias Silk Spectre 2, Billy Crudup som Jon Osterman alias Dr. Manhattan, Matthew Goode som Adrian Veidt alias Ozymandias, Carla Gugino som Sally Jupiter alias Silk Spectre, Oscar nominerte Jackie Earle Haley som Walter Kovacs alias Rorschach, Stephen McHattie som Hollis Mason alias Nite Owl, Jeffrey Dean Morgan som Edward Blake alias the Comedian og Patrick Wilson som Dan Dreiberg alias Nite Owl 2.

Watchmen ble opprinnelig utgitt av DC Comics som en tegneserie i 12 deler mellom 1986 og 1987 før den ble samlet og gitt ut i bokform. Dette er den eneste grafiske romanen som har vunnet den prestisjefylte Hugo Award og som har blitt utnevnt til en av de 100 beste engelske romanene fra 1923 til nåtid av Times Magazine.

THE COMEDIAN
Alias Edward Blake
The Comedian er av de mest aktive hevnerne i Watchmen-universet. Edward Blake opptrådte som The Comedian i flere tiår i tillegg til å arbeide for den amerikanske regjeringen i Vietnam og andre steder. Opprinnelig hadde han en spøkefull fremtoning, men han tok senere på seg en mer militær bekledning som var mer i tråd med sine voldelige løsninger på de fleste problem. Han er etter alt og dømme en kynisk egotist som kun bruker rollen som hevner som et dekke for sine sadistiske tendenser.

DR. MANHATTAN
Alias Jon Osterman
På slutten av 1950-tallet ble den vanlige mannen Jon Osterman revet opp til bitte små partikler i et vitenskaplig eksperiment som gikk forferdelig galt. Men hans bevissthet overlevde ulykken og han klarte å sette seg sammen igjen til en virkelig superhelt. Jon ble en blå, glødende modell av fysisk perfeksjon som er i stand til å se fremtiden og forandre materie hele ned til det subatomære nivå. Med sin tilstedeværelse påvirker han ikke bare de andre superheltene, men også globale vitenskaplige og geopolitiske spørsmål. Men hans økende frigjøring fra menneskeheten gjør ham ofte likegyldig både til verden og menneskene rundt seg.

NITE OWL 2
Alias Dan Dreiberg
Inspirert av den opprinnelige Nite Owl fra teamet med helter kjent som the Minutemen bruker Dan Dreiberg sin oppfinnerkompetanse til å bli den andre, men mye mer teknisk inspirerte Nite Owl. Sammen med Rorschach slår de to seg sammen og bruker Nite Owls ugle-fly, et rundt fly med ugle-tema som heter Archie, for raskt å fly til åstedet for forbrytelser. Relativt balansert i forhold til hans med-helter pensjonerte Dreiberg seg da utkledde hevnere ble forbudt og i som årene som har gått har han kommet ut av form og vært plaget av en voksende usikkerhet.

RORSCHACH alias Joseph Walter Kovacs Motivert av en traumatisk barndom og en urokkelig sans for rett og galt ble Walter Kovacs den utkledde helten Rorschach. Han er kledd i ytterfrakk, fedora og en maske med et skiftende, speilet mønster av svarte figurer på en hvit bakgrunn. Meget dyktig i fysisk kamp og i stand til å gjøre nesten hva som helst om til et provisorisk våpen. Rorschach samarbeidet med den andre Nite Owl opptil utkledde hevnere ble forbudt. Nite Owl pensjonerte seg, men Rorschach nektet å følge etter. Han opererer illegalt og blir mer og mer paranoid. Hans journal inneholder de vanlige registreringene av alle hans aktiviteter samt hans stadig mer menneskehatende betraktninger.

SILK SPECTRE 2
alias Laurel Jane Juspeczyk
Laurie Juspeczyk ble skjøvet ut i eventyret av moren Sally Jupiter, den opprinnelige Silk Spekter. Hun er den yngste av alle the Watchmen og ble hjemsøkt av spøkelser fra sin mors fortid som kompliserte hennes egne små aktiviteter som en hevner. Hun ble kjæreste med Dr. Manhattan og pensjonerte så sin identitet som Silk Spekter da utkledde hevnere ble forbudt. Hun valgte så å leve med Dr. Manhattan på en hemmelig offentlig institusjon. Deres isolerte liv sammen gjør henne både til et vitne men også en fange av hans stadig mer umenneskelige eksentriske oppførsel.

OZYMANDIAS
alias Adrian Veidt
Adrian Veidt, kjent som "Verdens smarteste mann", var inspirert av livet til Alexander Den Store da han tok identiteten til den maskerte Ozymandias. Etter å ha trent opp sin kropp til atletisk perfeksjon opererte han kun i noen få år før han pensjonerte seg og avslørte sin hemmelige identitet til offentligheten. I etterkant har han bygget et økonomisk imperium basert på sin fortid som en maskert helt. Fast bestemt på å gjøre gode ting i verden er han en av de få hevnerne som tilsynelatende er uten psykologiske arr fra sine år med kamp mot kriminalitet.

MALIN AKERMAN (Laurie Juspeczyk alias Silk Spectre 2) ble født i Stockholm, Sverige. Da hun var to år gammel flyttet Malin til Toronto med sin familie og tilbrakte ungdomstiden både i Toronto og Sverige.

Som en lys og fengslende skjønnhet begynte Malin som modell og skuespillerinne i TV-reklamer i en alder av fem. Da hun var sytten vant Malin konkurransen "Ford Supermodel of Canada" og begynte å tilbringe sine somre i Europa hvor hun jobbet som modell. Selv om hun nøt en vellykket karriere som modell bestemte hun seg for å starte på universitetet å studere psykologi samt å fokusere på sin skuespiller karriere. Hun klarte raskt å få en rolle i en TV-serie av Steven Spielberg, og flere gjesteroller fulgte. Malin ble så sendt til Los Angeles for å prøvespille for en hovedrolle i en Disney-produksjon, men selv om hun til slutt ikke fikk rollen fikk hun både eksponering og oppmerksomhet i Hollywood.

Kort tid etter at hun ankom Los Angeles fikk Malin roller både på TV og i uavhengige filmer. Henne gjennombrudd kom da hun imponerte kritikere og publikum i HBO serien The Comeback hvor hun spilte Juna Millken og hvor Lisa Kudrow hadde hovedrollen. Hun hadde også en minneverdig rolle i den tredje sesongen av Entourage og fikk oppmerksomhet fra hele verden.

I 2007 spilte Malin i The Heartbreak Kid. Flere måneder senere hadde Malin en av hovedrollene i komedien 27 Dresses. 2008 har vært et travelt år for Malin, som i tillegg til Watchmen har spilt inn Proposal. Begge filmene har premiere i 2009. For øyeblikket jobber Malin på Couple's Retreat som kommer ut i 2009.

BILLY CRUDUP (Jon Osterman, aka Dr. Manhattan) ble sist sett i den romantiske komedien fra 2007 Dedication. I 2006 spilte han i The Good Shepherd. Han avsluttet nylig produksjonen av Public Enemies for produsent Michael Mann hvor han spiller J. Edgar Hoover.

Crudup kunne vi se i den tredje av Mission: Impossible filmene samt Trust the Man. Han har også spilt i Big Fish, Charlotte Gray og World Traveler med Julianne Moore. Før dette hadde han hovedrollen i den kritikerroste Jesus Son. Crudup har også spilt i Cameron Crowes Oscar-vinnende film Almost Famous og den anerkjente Walking the Dead.

Han hadde sin spillefilmdebut med Sleepers. Han har også hatt en rolle i Woddy Allans Everyone Says I Love You og hadde hovedrollen i Inventing the Abbotts. Han spilte også i den anerkjente Without Limits, en historie om den legendariske langdistanseløperen Steven Prefontaine. Crudup fikk sin Master of Fine Arts fra New York University og har også gått på University of North Carolina. Han bor nå i New York City.

ZACK SNYDER (Regissør/Manusforfatter) hadde sin debut som filregissør i 2004 med horror thrilleren Dawn of the Dead som umiddelbart kom på topp av bestselgerlistene og gav Snyder viden anerkjennelse for sin inspirerende nytolkning av George Romeros kultklassiker. Han ble så nominert til den prestisjefylte Camera dOr på Cannes Film Festival i 2004.

Sammen med sin produsentpartner og med-direktør, Deborah Snyder, startet Zack firmaet Cruel and Unusual Films som skrev en toårs produksjonskontrakt med Warner Bros. Pictures. Dette resulterte i Snyders høyt anerkjente blockbuster film 300. Etter Watchmen vil den neste Cruel and Unusual Films produksjonen være The Last Photograph, Guardians of GaHole og Sucker Punch. De to sistnevnte vil bli regissert av Snyder. Cruel and Unusual Films jobber også med å forberede en spillefilmversjon av Ray Bradburys klassiker The Illustrated Man som Snyder skal regissere. Snyders suksessfylte spillefilmdebut var et resultat av flere år hvor han regisserte reklamefilmer og musikkvideoer, noe som gav han en rekke priser.

Snyder mener at hans distinkte stil dels er et resultat av sin kunstneriske utdannelse i London hvor han studerte kunst på Heatherlies School. Han finslipte senere sin følsomhet på det prestisjefylte Art Center College of Design i Pasedena, California. Her utviklet han sin modige filmatiske stil som han nå er kjent for.

Les mer på filmens Offisielle nettside.

Kilde: UIP

Trailer til Watchmen (2009)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon