Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Sleepers (1996)
21:35 - Viasat 4
Där regnbågen slutar (1999)
23:15 - NRK1
Alfie (1966)
00:00 - TV2 Zebra
With Honors (1994)
01:10 - TV3
Murder in Greenwich (2002)
03:00 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 23. juni

Bryan Brown
Frances McDormand
Joachim Calmeyer
John F. Seitz
Keve Hjelm
Lee Moran
Leigh Snowden
Leo Hurwitz

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Transformers: De beseirede slår tilbake
Film generelt
Av: Montecristo, 23. juni 00:13

Istid 3: Dinosaurene kommer
Film generelt
Av: Montecristo, 21. juni 23:29

The Haunting in Connecticut
Film generelt
Av: Montecristo, 18. juni 23:32

Last Chance Harvey
Film generelt
Av: Montecristo, 18. juni 01:30

17 Again
Film generelt
Av: Montecristo, 17. juni 00:55

Uten dekning


Publisert: 2009-02-26

Den unge gutten Kalli er oppvokst i Reykjavik med moren sin. Han elsker filmer og dataspill, en verden full av imaginære karakterer. Når han skal tilbringe julen hos faren og hans nye familie på en gård langt fra folk møter han sin stesøster, som han ikke kommer over ens med. Når Kalli forsøker å rømme må Ellen ut i snøstormen for å redde ham og de to barna møter farer og utfordringer både fra den virkelige og den overnaturlige verden. Premieredato: 27.02.09.

Når Kalli blir utvist fra skolen etter å ha hacket seg inn på en nettside blir det bestemt at han skal feire julen hos sin far og hans nye samboer. De bor på en gård langt ute i ødemarken. Kalli er ikke fornøyd med denne avgjørelsen. Farens nye samboer har en datter, Ellen, og Kalli og Ellen kommer ikke overens. I tillegg er farens samboer gravid, noe som ikke gjør saken særlig bedre.

Når Kalli kommer frem til faren oppdager han til sin skrekk at det er så øde der ute at det ikke engang er mobildekning! Ellen begynner å fortelle spøkelseshistorier og påstår til og med at det bor et spøkelse i huset deres. Ellens far var kjent som synsk, og Ellen forsøker stadig å komme i kontakt med åndene slik som faren. Dette får bare Kalli til å synes hun er enda mer håpløs.

Det blåser opp til storm ute, men den ventede babyen er klar til å komme ut og Kallis far og Ellens mor er nødt til å reise til sykehuset. På grunn av været kommer de seg ikke tilbake med en gang. Veiene er sperret og Kalli og Ellen er forlatt alene i huset.

Kalli holder ikke ut med Ellen og bestemmer seg for å rømme hjem til Reykjavik, men det viser seg å være en dårlig idè. Ute i ødemarken møter han mange utfordringer, ikke alle med opprinnelse i den virkelige verden. Ellen skjønner at hun må gå etter Kalli. Bygutten er ikke vant til å klare seg i naturen, og er avhengig av hennes hjelp ute i snøstormen. De to barna er nødt til å lære seg å samarbeide, på tross av alle sine uenigheter.

"Uten Dekning" er en spennende film for barn, men det er også en film om samhold, usikkerhet og vennskap og om å bli godtatt for den man er. Filmen har allerede vunnet en rekke priser på internasjonale barnefilmfestivaler.

Kilde: SEG

Trailer til Uten dekning (2007)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon