Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Final Destination (2000)
04:00 - TV3

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 4. januar

Julia Ormond
Julian Sands
John Warwick
Ann Magnuson
Lee Curreri
Leonid Tráuberg
Liane Linden
Lionel Newman

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Forførelsens kunst
Film generelt
Av: Montecristo, 23. desember 09:34

Det hvite båndet
Film generelt
Av: Montecristo, 18. desember 08:40

Det hvite båndet
Film generelt
Av: Montecristo, 18. desember 08:39

Departures
Film generelt
Av: Montecristo, 15. desember 07:24

New York, I Love You
Film generelt
Av: Montecristo, 12. desember 11:33

ORPS


Publisert: 2009-02-23

Orps-gjengen har samlet over en halv million hver lørdag på NRK. Nå kommer det en helt ny historie om den samme gjengen på kino, gjør klar for ORPS -The Movie. Premieredato: 06.03.09

- Orps har morsomme karakterer, et morsomt konsept og akkurat så mye alvor at det blir meningsfull underholdning for både barn og voksne. Jeg synes også det er svært positivt at Monster Film fortsetter å satse på barnedrama etter suksessen med Emmy-nominerte Gutta boys, og at de denne gangen samarbeider med opphavsmennene Kjetil Indregard og Atle Knudsen som har bred erfaring og har vist genuin interesse for å gjøre drama for barn, sier langfilm- og dramakonsulent Ivar Køhn i Norsk filmfond.

Spennende og komiske paradokser Orps handler om vennegjengen Ikko, Analie, Babb, Murmel og Chang som spiller i Gamle Tomter musikkorps. Korpset dirigeres av den eksentriske korpsentusiasten Morris som er mer opptatt av korpsånd og samhold enn å være best og spille korrekt. På selveste 17.mai får Morris sparken av styret og den kjente kornettisten Elsebeth Bull får jobben hans.

Våre helter finner raskt ut at hun har en helt annen lederstil enn Morris. Elsebeth kjører dem hardt for å vise at de kan være de beste. Som hun sier til korpset: ”Hvis vi skal være det beste korpset, må vi være nådeløse, ikke bare mot oss selv, men også mot hverandre”. Ganske raskt kommer hun i konflikt med våre venner, og det blir en tøff kamp om å beholde sjelen til Gamle Tomter musikkorps.

Kjetil Indregaard og Atle Knudsen står for manus og regi. Kjetil Indregard må vel regnes som en av våre mest produktive unge dramatikere. Han har skrevet for teater, radio, film og tv (blant annet 1732 Høtten og Lille frøken Norge), og han har vært hovedforfatter for Hotell Cæsar gjennom to sesonger.

Atle Knudsen er utdannet fra Høyskolen for figurteater i Fredrikstad, og har tatt tvfaget ved Universitetet i Bergen. Han har arbeidet i NRK Barne-og ungdomsavdeling siden 1995, blant annet med UHU, Grrr! og Midt i Smørøyet. Atle Knudsen og Kjetil Indregard har samarbeidet tidligere som regi og forfatter med Linus i Svingen og Jul i Svingen for NRK.

- Jeg ønsker å skape en serie som formmessig skal få frem det komiske i det dagligdagse. Vi vil ikke komme til å velge de heldigste vinklene, men derimot de rareste som er med på å bygge opp karakterenes personlighet. Korps er gøy, og det er en arena med rom for mange rare karakterer som er nødt til å forholde seg til hverandre på godt og vondt. Her er det mulighet for mange dramatiske, morsommer og pinlige situasjoner, sier regissør Atle Knudsen.

Produsent Olav Øen startet sin karriere i NRK TV og jobbet hovedsaklig i Fjernsynsteatret og BUA. I 1997 produserte han sin første spillefilm Weekend med Erik Gustavson som regissør. Var produsent og eier av reklamefilmselskapet TinMen som han senere solgte til Nordisk Film. I november 2001 startet han Monster sammen med Trond Kvernstrøm og er i dag Monstersjef og produsent. Selskapet har blant annet produsert seriene Kalle og Molo, Gutta Boys, Etaten for NRK, TVprogrammene Idol og Senkveld med Thomas og Harald for TV2 og spillefilmen Tatt av kvinnen (premiere høsten 2007).

Kilde: Norsk Filmfond

Trailer til Orps - The Movie (2009)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon