Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28

Vals med Bashir

Råsterkt om krigens meningsløshet. Oscarnominert for beste fremmedspråkelige film.

Hele saken (734 ord)

Appelsinpiken

Appelsinpiken av Jostein Gaarder er en varm og vakker historie om å leve og om å våge å elske.

Hele saken (372 ord)

TV-oversikt for lørdag 14. februar og søndag. 15 februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen

Hele saken (2194 ord)

TV-oversikt for fredag den 13. februar

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i kveld.

Hele saken (1472 ord)

Milk

Oscar-vinner Sean Penn spiller Harvey Milk, i en film av Gus Van Sant (Good Will Hunting).

Hele saken (237 ord)

Appelsinpiken

Publisert 2009-02-16

Appelsinpiken handler om en ung mann, Jan Olav, som en dag møter en helt spesiell pike på trikken. Hun har rød kåpe og bærer en stor pose appelsiner i armene. Han blir stupforelsket, men hun forsvinner med ordene "vi ses". Premieredato: 27.02.09

Georg bor alene med sin mor Veronika i Oslo. På attenårsdagen får han et tykt brev fra sin far, Jan Olav, som faren skrev like før han døde da Georg var bare seks år gammel. Samme dag skal Georg reise på fjellet med ski og teleskop for å observere et sjeldent himmelfenomen. Han er svært ambivalent til farens brev, og har fortrengt minnene om ham. Han tar likevel brevet med seg til fjellet. På toget på vei til fjellet treffer han den jevnaldrende Stella.

I brevet stiller faren Georg et grunnleggende eksistensielt spørsmål: Hva er vitsen med å leve når vi likevel skal dø, kanskje til og med mens livet er som best? Ville du valgt å bli født hvis du hadde et valg? Men før Georg får lov til å svare, vil faren fortelle ham en historie.

Historien handler om Jan Olavs jakt på den mystiske Appelsinpiken, som han første gang så på en trikk i Oslo da han var ung student i 1982. Hun holder en pose med appelsiner i armene, som hun mister idet Jan Olav støter borti henne. Så forsvinner hun sporløst. Jan Olav, dypt fascinert, begynner å lete etter henne, og finner henne, bare for å se henne forsvinne igjen. Og igjen. Det blir etter hvert uklart hvem som jakter på hvem, helt til jakten ender i Sevilla, under appelsintrærne.

Appelsinpiken er en film om å satse på kjærligheten, selv om risikoen for tap og sorg er stor. Den handler om kjærlighet på mange plan, og spenner over 25 år og to generasjoner. Som de fleste av Jostein Gaarders historier er Appelsinpiken både emosjonelt medrivende og intellektuelt utfordrende, og appellerer til mennesker i alle land og flere aldersgrupper, sier Axel Helgeland i Helgeland Film AS.

Filmen er en samproduksjon mellom Helgeland Film, Sandrew Metronome Norge (som også er distributør for filmen), Tradewind Pictures i Tyskland og spanske Jaleo Films. Offentlig støtte fra Tyskland forventes avklart i løpet av kort tid. TV2 har norske TV-rettigheter.

Kilde: SMN

Trailer til Appelsinpiken (2009)

Lou Diamond Phillips
Lou Diamond Phillips
Paris Hilton
Paris Hilton
Hal Holbrook
Hal Holbrook
Jim Brown
Jim Brown
André Dussollier
André Dussollier
Josef Sjøgren
Josef Sjøgren
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid