Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

På TV i kveld: Confessions Of A Dangerous Mind

TV-produsent om dagen, snikmorder for CIA om natten!

Hele saken (927 ord)

På TV i kveld: Troja (2004)

En sivilisasjon skal gå til grunne for kjærlighet. Sendes i kveld 21:45 på SVT1.

Hele saken (746 ord)

Pride and Glory

Edward Norton og Colin Farrell spiller hovedrollene i "Pride and Glory". Premieredato: 17.04.09

Hele saken (151 ord)

Mammut

Alle ønsker et bedre liv, men er de villig til å betale prisen for å få det? Regi av Lukas Moodysson

Hele saken (550 ord)

Vin i vrangstrupen

Basert på en inspirerende historie fra 1976 og med stjerner som Alan Rickman og Bill Pullman.

Hele saken (172 ord)

TV-oversikt for lørdag 14. februar og søndag 15. februar

Publisert 2009-02-14

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i helgen. I kveld sendes blant annet 50 First Dates (2004), Bruce Almighty (2003) The Matrix 3: The Matrix Revolutions (2003). Siste kapittel i triologien til Wachowski brødrene.

Alle filmene som sendes i helgen ligger under TV-oversikt

Adresse: Barcelona (2002)

Lørdag 14. Februar 2009 klokken 23:25 på TV3

Xavier rømmer fra Paris og familiens og vennenes forventninger og tilbringer sitt siste år som økonomistudent i Barcelona, der han benytter mesteparten av tiden til heller å studere livet. Han slynges ut i en kulturell smeltedigel, fylt av studenter fra alle verdenshjørner, like unike som språkene de snakker. De bringes sammen av det faktum at de alle er fremmede i et fremmed land, og bor i et herberge der de alle lærer hverandres uskrevne språk klart og tydelig, der ordbøker er overflødige. Sammen søker de en innfallsport til livet som for alltid vil forandre dem og det de en dag skal bli.

Adresse: Barcelona er skrevet og regissert av den prisbelønnete franskmannen CÉDRIC KLAPISCH og fikk en César-pris (franskmennenes svar på Oscar) for mest lovende skuespillerinne (Cécile de France), og ytterligere fem nominasjoner, deriblant beste regi, beste manus og beste film. Blant Klapisch' tidligere filmer kan nevnes Lumiere et compagnie, Peut-être, Chacun cherche son chat og Un air de famille.

Romain Duris spiller Xavier. Han har spilt i en lang rekke filmer de siste åtte-ni årene, nå senest Fox-aktuelle Le Divorce. Blant hans andre filmer kan vi nevne Dobermann, Peut-être, Being Light, Déjà mort, Chacun cherche son chat, Les kidnappeurs og CQ.

Navnet Audrey Tautou er for mange synonymt med Amélie, tittelfiguren hun spilte i Jean Pierre Jeunets enestående suksessfilm, Den fabelaktige Amélie fra Montmartre. Hun har selvsagt også spilt i andre filmer, deriblant À la folie pas du tout, Dieu est grand, je suis toute petite, Le libertin, Épouse-moi og Dirty Pretty Things.

Judith Godrèches skuespillerkarriere startet alt da hun var 12 år gammel og debuterte i filmen L'été prochain. Siden den gang har hun spilt i mer enn 20 spillefilmer, blant dem La désenchantée, Une nouvelle vie, Ridicule, Mannen i jernmasken og South Kensington.

Cécile de France fikk en César-statuett for innsatsen i Adresse: Barcelona i kategorien mest lovende skuespillerinne. Fra før hadde hun spilt i en håndfull filmer, blant dem Toutes les nuits og Loup!

50 First Dates (2004)

Lørdag 14. Februar 2009 klokken 21:30 på TV3

50 First Dates er en uforglemmelig romantisk komedie med Adam Sandler som kvinnebedåreren Henry, og Drew Barrymore som kunstlæreren Lucy. Hun har en helt spesiell nevrologisk feilkobling som forårsaker at hukommelsen hennes viskes ut over natten - hver natt!

Havdyrveterinæren Henry Roth har fremtidskursen staket ut. Når han ikke tar seg av sjødyr ved en underholdningspark på Hawaii, benytter han tiden til å knuse hjertene til de mange turistene som er på leting etter en ferieromanse. Et langvarig forhold er helt uaktuelt for Henry. Noe slikt vil torpedere hans ti år gamle drøm om å seile til Alaska for å studere sjøløvenes tilværelse under havoverflaten.

Henry er ikke langt unna å få drømmen oppfylt når skonnerten hans, The Sea Serpent, er ute for et mindre uhell under et treningstokt og han ender opp på Hukilau Kafé der stamgjestene skuler misbilligende på ham når han får øye på den unge og vakre Lucy Whitmore.

Henry blir hodestups forelsket i Lucy som sitter for seg selv og spiser frokost. Han fascineres av den målbevisste og konsentrerte måten hun dissekerer vaflene sine og bygger en perfekt tipi av de ulike delene, og han vender tilbake til kafeen neste dag. Igjen sitter Lucy alene med vaflene sine, men denne gangen lager hun en perfekt laftet hytte. Når døren til hytta ikke vil forbli lukket, ser Henry sitt snitt til å komme over og lukke døren med en tannpirker som dørhengsel.

Praten går om vafler og havdyr, og Henry blir bare mer og mer interessert i Lucy. Han lar sin egen regel om ikke å date lokale jenter gå i glemmeboken og gjør en avtale om å møte henne til frokost neste dag. Men når han kommer og refererer til deres forrige samtale, tror Lucy at han er en gærning og roper på hjelp.

Lucy aner ikke hvem han er, og Henry innser at om han vil vinne hennes gunst, må han starte fra bunnen av hver eneste dag, resten av livet. Det er andre gang Adam Sandler og Drew Barrymore spiller mot hverandre. Første gang var i gigantsuksessen The Wedding Singer i 1998.

Adam Sandler har bakgrunn fra det kjente TV-showet Saturday Night Live. Filmdebuten skjedde i Coneheads, og med årene har han, ved siden av The Wedding Singer, spilt i en rekke store suksesser som Anger Management, Punch-Drunk Love, Happy Gilmore, Big Daddy, Billy Madison, The Waterboy og Ikke krøll med Zohan.

Drew Barrymore filmdebuterte som de fleste vet i E.T., en suksess som var usunn for et lite barn, noe som ble veldokumentert av tabloidpressen i årevis etterpå. Men etter år med problemer har Drew Barrymore kjempet seg opp til å bli en både dyktig og svært anerkjent og ettertraktet skuespiller, og vi har sett henne i en lang rekke filmer. Blant disse er Charlie's Angels 1 og 2, Confessions Of A Dangerous Mind, Riding In Cars With Boys, Donnie Darko, Never Been Kissed, Ever After, Home Fries, Everyone Says I Love You, Scream, Bad Girls, Gun Crazy, Boys On The Side, Mad Love , Batman Forever og Music and lyrics.

Rob Schneider møtte Adam Sandler under Saturday Night Live-tiden og har spilt med ham i The Waterboy, Big Daddy, Little Nicky og Mr. Deeds. Blant hans øvrige filmer kan vi nevne Deuce Bigalow: Male Gigolo som han også var med på å skrive manus til, ditto The Animal, og han har også spilt i filmer som The Hot Chick, Muppets From Space, Home Alone 2, Down Persicope, Judge Dredd, Demolition Man, The Beverly Hillbillies og The Adventures Of Pinocchio.

Sean Astin har sikret sitt ettermæle med rollen som hobitten Sam Gamgee i de tre Ringenes herre-filmene. Han har spilt i en lang rekke filmer siden han debuterte i 1981, blant annet i The Goonies, Memphis Belle, Like Father Like Son, The War Of The Roses, Where The Day Takes You, Encino Man, Courage Under Fire og Bulworth.

Regissør Peter Segal instruerte Adam Sandler for første gang i Anger Management, da mot Jack Nicholson og Marisa Tomei. Segal debuterte som regissør i 1994 med Naked Gun 33 1/3: The Final Insult. Hans øvrige filmer er Tommy Boy, My Fellow Americans og Nutty Professor II: The Klumps.

The Matrix 3: The Matrix Revolutions (2003)

Lørdag 14. Februar 2009 klokken 00:00 på TVN

The Matrix er en dataillusjon av verden slik vi kjenner den. Den brutale virkeligheten er at menneskene er blitt slaver og energikilder for dette maskinelle nettverket kontrollert av kunstig intelligens. Krigen mellom maskiner og mennesker finner sted i den virkelige verden som altså maskinene har kontroll over. Og i spissen for menneskenes revolt står frihetskjemperen Neo, sammen med sine nærmeste, Trinity og Morpheus.

Mange tror Neo er “Den Ene”, men er han av det stoffet som behøves i forhold til hva The Matrix har å stille opp med? De regjerende maskinene er fast bestemt på å bevare kontrollen, men en revolusjon er i gjære og planeten er på kanten av å eksplodere.

Imens blir menneskenes siste skanse, den underjordiske byen Zion, forsøkt ødelagt av fienden. Det er bare et tidsspørsmål om hvor lenge byen kan holdes. Agent Smith, som opprinnelig er en virtuell del av maskinenes utspekulerte politistyrke, blir en stadig sterkere trussel mot Neo med sin stadig hyppigere virtuelle kloning av seg selv. I tillegg begynner Orakelet å tvile på Neos egenskaper, mens sekundene tikker stadig nærmere mot en endelig utslettelse av menneskeheten slik vi kjenner den. Og er egentlig dette Orakelet et dataprogram, i likhet med den plagsomme Smith? Den samme Smith finner en vei inn til den virkelige verden, og fortsetter kloningen av seg selv i epidemisk fart.

Den revlusjonære krigen foregår for det meste i den virkelige verden, på en svidd jordoverflate herjet av kjernefysisk aktivitet, og i himmelen over den. Det er duket for det endelige slaget mellom maskin og menneske. Neo står foran sin endelige oppgave - er han den virkelige frelseren? Troende Morpheus er i alle fall fortsatt like fast i sin støtte.

Take the Lead (2006)

Lørdag 14. Februar 2009 klokken 22:15 på TV2

Antonio Banderas spiller den klassiske danseren som lærer en gjeng skoleelever og hip-hop'ere fra New York helt nye takter på dansegulvet. En tidligere proffesjonell danser, Pierre Dulaine (Antonio Banderas), begynner å lære bort sine kunnskaper til en gruppe elever på en skole i New York. De blir først skeptiske til lærerens dans, men til slutt smitter hans engasjement over på elevene. I fellesskap kommer de og Dulaine frem til en helt ny dansestil, hvor de blander moderne hip-hop med klassisk dansk.

Mange av elevene har tidligere ikke hatt så mye å kjempe for, men gjennom den nye lærerens engasjement inspireres de til å delta i en danskekonkurranse. På veien dit lærer de seg å se en større verdi i seg selv enn de har gjort tidligere, og erfarer også hvor viktig det er å vise respekt for andre. Filmen er basert på en sann historie.

Antonio Banderas, f. 1960, Spania Den spanske skuespillerens siste film før "Take the Lead" var "The Legend of Zorro", og hans prestasjon i "The Mask of Zorro" hvor han spilte mot Catherine Zeta Jones og Anthony Hopkins førte til en Golden Globe-nominasjon i 1999. Banderas avla eksamen ved skolen for drama i hjembyen Malaga, begynte deretter skuespillerkarrieren ved et mindre teater i samme by, før han fikk jobb ved det prestisjefylte National Theater of Spain i Madrid. Banderas ble en stor nasjonal stjerne med roller i filmene til blant annet Pedro Almodovar, før han slo gjennom internasjonalt med storfilmer som "Åndenes hus" (1993) og "Desperado" (1995).

Kodenavn: Mercury (1998)

Lørdag 14. Februar 2009 klokken 22:15 på TV2

FBI agenten Art Jeffries (Bruce Willis) er på randen av nervøst sammenbrudd. Etter at en undercover aksjon gikk galt, fikk han skylden og sitt har han blitt satt til å gjøre rutinearbeid. Han ble lurt og bedratt av det føderale byrået som han hadde ofret sitt liv til. Så får i oppdraget å etterforske forsvinningen av en liten gutt, hvis foreldre er blitt myrdet. Art Jeffries oppdager snart at dette ikke er snakk om et rutineoppdrag. Under undersøkelser av mordstedet oppdager Jeffries en liten gutt som har gjemt seg. Gutten Simon, som er autistisk, er i sjokk og ute av stand til å fortelle hva som har skjedd. Jeffrey føler intuitivt at gutten er i fare, og han krever politiovervåkning av sykehuset hvor han legges inn.

Overvåkningen blir uforklarlig avblåst og Jeffrey flykter med Simon i et forsøk på å beskytte han. Simon blir utsatt for et drapforsøk og det viser at FBI står bak. Årsaken er at Simon har klart å bryte et hemmelig militær kode som beskytter amerikanske spionasjeoperasjoner omkring i verden. Den koden er designet av sikkerhetsrådets løytnant Nicholas Kudrow (Alec Baldwin) og skulle være umulig å bryte. Både FBI og sikkerhetsrådet er villige til å bruke alle makt for å få tak i gutten og sørge for at han aldri røper koden.

Jeffrey blir ansett av FBI som en forræder da han rømmer med guttungen og de to er alene, uten mulighet for å søke hjelp fra politiet.

Tolken (2005)

Søndag 15. Februar 2009 klokken 21:15 på NRK1

I denne spennende thrilleren om internasjonale intriger som utspiller seg i korridorene i FN-bygget, på gatene i New York og i Sør-Afrika, spiller Nicole Kidman den afrikansk-fødte tolken Silvia Broome.

Uforvarende overhører hun en dødstrussel mot en afrikansk statssjef. Ordene "læreren vil aldri forlate dette rommet i live", sies på en dialekt få andre enn Silvia forstår, og med dette forandres livet hennes totalt. Hun blir selv skyteskive for snikmorderne.

Sean Penn spiller Tobin Keller, en FBI-agent med oppdrag å beskytte tolken, men som tviler på at hun forteller hele sannheten. Dess bedre kjent han blir med Silvia, dess mer mistenker han at hun kan være involvert i sammensvergelsen. Han finner flere og flere grunner til å mistro henne.

Er Silvia et offer? En mistenkt? Eller noe helt annet? Og kan Tobin, som sliter med sin egen hjertesorg, beskytte Silvia? Silvia og Tobin kunne ikke vært mer forskjellige. Silvias styrke er ordene og diplomati, mens for Tobin handler det om instinkt, handling og tolkning av grunnleggende menneskelig oppførsel. Faren for et alvorlig attentat på amerikansk jord vokser og Silvias liv står på spill. Silvia prøver desperat å motarbeide planene. Om hun bare kan overleve lenge nok til at noen tror på henne.

I den riktige korridoren på rett tid skal det ikke mer til enn et hviskende ord for at maktbalansen skal tippe.

Tolken (The Interpreter) er regissert av Oscarvinneren Sydney Pollack, og produsert av Tim Bevan, Eric Fellner og Kevin Misher. Det er første gang et filmselskap har fått tillatelse til å filme inne i FN-bygningen.

Beck 19 - Gribben (2006)

Søndag 15. Februar 2009 klokken 21:00 på TV4

Den tidligere idrettsministeren John Vedén forsvinner sporløst etter et sent møte i det sosialdemokratiske kanselliet.. Siden Margareta Oberg er en nær venn av Vedén gir hun Martin Beck og hans kolleger i oppdrag å undersøke forsvinningen. Beck-gruppen kartlegger Vedéns siste døgn som fører dem inn i Stockholms illegale spillverden, der de støter på navnet Gribben. Hvem er Gribben? Har Vedéns forsvinning med spill å gjøre eller finnes det en politisk kobling?

Gregory Peck
Gregory Peck
John Le Mesurier
John Le Mesurier
Kurt Neumann
Kurt Neumann
Lars Erik Liedholm
Lars Erik Liedholm
Lester James Peries
Lester James Peries
Max Gail
Max Gail
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid