Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

The Uninvited

Basert på den koreanske horror-filmen "A Tale of Two Sisters". Premieredato: 24.04.09.

Hele saken (364 ord)

Red Cliff

John Woo får etter 20 år endelig realisert sin drøm og får filmatisert det berømte slaget. Premieredato: 24.04.09

Hele saken (529 ord)

Knowing

Nicolas Cage spiller hovedrollen i Knowing, en actionthriller om en professor som snubler over fryktelige spådommer.

Hele saken (444 ord)

Georgias dagbok - Bekjennelser om gutter, katter og klining

Georgia Nicolson er 14 år og strever med gutter, kyssing, venner og familie.

Hele saken (394 ord)

Iron Maiden: Flight 666

Filmen om Iron Maidens verdensturné i 2008 skal vises én kveld på kinoer over hele verden

Hele saken (292 ord)

TV-oversikt for fredag den 13. februar

Publisert 2009-02-13

TV-oversikt med info og trailere for filmene som sendes på TV i keld. I kveld sendes blant annet The Punisher (2004). Nyinnspillingen med Thomas Jane og John Trovolta i hovedrollene. Og hva hadde fredag den 13 vært uten et par grøssere. Psycho (1998) og Final Destination 2 (2003) er også noen av filmene som sendes i kveld.

Alle filmene som sendes i helgen ligger under TV-oversikt

The Punisher (2004)

Fredag 13. Februar 2009 klokken 21:30 på TV3

Dette er andre gang denne suksessrike tegneserien blir filmatisert. Første gang var i 1989 da Dolph Lundgren spilte den nådeløse hevneren The Punisher. Spesialagent Frank Castles familie blir myrdet, og Castle bestemmer seg for å fjerne kriminaliteten fra Amerikas gater ved selv å opptre som dommer, jury og bøddel.

Denne gangen er det Thomas Jane som har iført seg Punisher-drakten. Frank Castle er en mann som har sett mer enn nok død og lidelse i løpet av sitt liv, først som profesjonell soldat og siden som FBI-agent. Han har klart seg gjennom alle bruduljer, mot alle odds, og har omsider bestemt seg for å trekke seg tilbake og leve et normalt liv med sin kone og sønn.

Under sitt siste oppdrag spiller Castle sin undercover-rolle perfekt, men operasjonen går skeis. Dette plasserer FBI på feil side av forretningsmannen Howard Saint og hans glamorøse kone Livia. De har nok en glossy sosial profil, men ekteparet Saint er alt annet enn helgener i det virkelige liv. Bak den enorme rikdommen finner vi vold og kriminalitet, en direktelinje til Floridas underverden, og en sjokkerende brutalitet.

Frank Castles største mareritt blir til virkelighet når Howard Saint og hans undersåtter angriper Castles familiegjenforening. Castle overlever angrepet, men det gjør hverken hans kone eller barn.

Frank drar veksler på alt han har lært gjennom tyve år i felten, og iverksetter en genial plan for å straffe morderne. Han flytter inn i en falleferdig boligblokk i et av Tampas mest nedkjørte industriområder der han deler losji med blant annet Joan, en ung servitrise som jobber på en kafé i nærheten og prøver å komme på rett kjøl i livet. Castles naboer blir nå hans siste forbindelse til en slags menneskelighet og varme. Blant disse glemte menn og kvinner på samfunnets absolutte slagside finner han den ene tingen han aldri hadde ventet seg - frelse. Men den kommer ikke uten en høy pris

Thomas Jane har spilt i et tyvetall filmer og er i ferd med å bli et svært hett navn i Hollywood. Blant filmene han har spilt i kan vi nevne Buffy The Vampire Slayer, Face/Off, The Crow: City Of Angels, Boogie Nights, The Thin Red Line, Deep Blue Sea, Magnolia, Under Suspicion, Original Sin, The Sweetest Thing, Dreamcatcher, The Mist og The Mutant Chronicles.

John Travolta er absolutt ingen hvem som helst. Blant hans mange filmer kan vi nevne Carrie, Saturday Night Fever, Grease, Urban Cowboy, Blow Out, Staying Alive, Perfect, Look Who's Talking (tre filmer), Pulp Fiction, White Man's Burden, Get Shorty, Broken Arrow, Phenomenon, Michael, She's So Lovely, Face/Off, Primary Colors, The Thin Red Line, A Civil Action, The General's Daughter, Swordfish, Domestic Disturbance og Basic.

Laura Harring har vært Miss USA, og er etter hvert blitt kjent fra en rekke filmroller. Hun har blant annet spilt i Mulholland Drive, John Q, Little Nicky og Exit To Eden Rebecca Romijn-Stamos er definitivt mest kjent for sin rolle som Mystique i X-Men-filmene, men den tidligere modellen har også spilt i blant annet Femme Fatale og nyinnspillingen av 70-tallsklassikeren Rollerball.

The Punisher er Jonathan Hensleighs første film som regissør, men han er ingen nykommer i filmbransjen av den grunn. Han er en kjent manusforfatter som blant annet har levert manus til Die Hard: With A Vengeance, Jumanji, The Saint og Armageddon, og han har produsert storfilmer som sistnevnte, Con Air og Gone In Sixty Seconds.

Psycho (1998)

Fredag 13. Februar 2009 klokken 21:35 på Viasat 4

"We all go a little mad sometimes. Haven't you?" "Yes...and sometimes one time can be enough." Da Alfred Hitchcock laget den originale Psycho i 1960 var det den mest voldelige og seksuelle filmen som noen sinne hadde blitt laget i Hollywood.

Publikum var rystet over portrettet av den gale morderen og tusenvis tenkte seg om før de gikk i dusjen etter å ha sett filmen. Siden har Hichcocks teknikker blitt imitert ved flere anledninger, men ingen ting kan måle seg med den første opplevelsen av Psycho.

Regissør Gus Van Sant trosset et av filmverdenens største tabuer - å gjenskape Psycho. Van Sant var fascinert av tanken på å se hva som ville skje hvis han gjenskapte en slik glimrende klassiker med nåtidens tekniske muligheter. Joseph Stefanos originale manus var basert på en roman av Robert Bloch. Historien er den definitive fortellingen om et særdeles uheldig valg av overnattingssted og en original tankevekker i forhold til vår uforutsigelige og voldelige verden hvor de gode ikke alltid seirer og ondskapen noen ganger råder i det skjulte.

I historiens sentrum står Marion Crane (Anne Heche), en ung kvinne som robber sin arbeidsgiver, desperat etter å gjøre forandringer i livet sitt. Med baggene pakket og de stjålne pengene i håndvesken forlater hun byen med håp om en ny start.

Vince Vaughn (Norman Bates) suksess i rollen som Trent i "Swingers" regissert av Doug Liman gjorde at Steven Spielberg fikk øynene opp for talentet og ga ham en rolle i "The Lost World: Jurassic Park". Spilte også i "Return to Paradise" mot Psycho motspiller Anne Heche, David Dobkins "Clay Pigeons".

Anne Heche har blitt en av Hollywoods mest etterspurte unge skuespillere og har spilt i "Six Days, Seven Nights" og "Return to Paradise". Hun høstet også stor anerkjennelse samt en kritikerpris for sin birolle i Barry Levinsons "Wag The Dog" mot Robert De Niro og Dustin Hoffman. I 1997 spilte hun i suksessen "Volcano" mot Tommy Lee Jones samt" Donnie Brasco" mot Johnny Depp og Al Pacino. Andre av hennes filmer inkluderer blant andre "The Juror", "Walking and Talking", "If These Walls Could Talk, "The Wild Side", "Pie in the Sky", "Twist of Fate" og "Milk Money". ER aktuell med filmen Spread som kommer snart.

Julianne Moore, skuespiller med stor spennvidde, spilte i "Den store Lebowski" og ble nominert til Oscar både for sin rolle i den kritikerroste filmen "Boogie Nights" og for "Myth of Fingerprints". I 1997 spilte hun mot Jeff Goldblum i Steven Spielbergs kassasuksess "The Lost World: Jurassic Park". Moore ble nominert til Independent Spirit Award både for Robert Altmans "Short Cuts" og Todd Haynes "Safe". Noen andre av hennes filmer inkluderer "Vanya on 42nd Street", "Surviving Picasso", "The Hand That Rocks the Cradle", "Benny & June", "The Fugitive", "Nine Months" og "Assassins", «Hannibal» og «The Forgotten».

Gus Van Sant (regissør) ble nominert til Oscar for beste regissør for "Den enestående Will Hunting", filmen som vant Oscar for beste mannlige birolle (Robin Williams) og beste manus (Matt Damon og Ben Affleck) og i tillegg ble nominert i flere andre kategorier. Van Sant har vunnet en rekke priser for filmene sine som blant inkluderer "Mala Noche", "Drugstore Cowboy", "My Own Private Idaho", "Even Cowgirls Get the Blues" og "To Die For".

Van Sant ble født i Loisville, Kentucky i 1952 og flyttet til Hollywood etter å ha fullført utdannelsen ved Rhode Island School of Design. Her begynte han å jobbe med Ken Shapiro, skaperen av kult klassikeren "The Groove Tube". Helt siden begynnelsen av 80-tallet har Van Sants filmer, både kortfilmer og spillefilmer, vunnet priser på filmfestivaler over hele verden.

Final Destination 2 (2003)

Fredag 13. Februar 2009 klokken 00:30 på TV2

I ”Final Destination 2”, oppfølgeren til thrillersuksessen fra år 2000, møter vi igjen Clear Rivers (Ali Larter), den eneste overlevende etter flyulykken hvor Flight 180 styrtet. For sin egen sikkerhets skyld har hun valgt å låse seg inn på et mentalsykehus, hvor hun lever i konstant frykt for at døden skal komme å gjøre det samme mot henne som den gjorde mot hennes venner.

Clear kan oppfattes som gal, men hun har ikke tatt feil. Døden beveger seg mot Route 23 og er på vei sørover. Kimberly Corman (A.J. Cook), har lagt ut på en helgetur med bilen full av venner når hun hjelpeløst blir vitne til en ulykke. En lastebilsjåfør mister kontroll over lasten, og når tømmeret raser ut på motorveien blir dette raskt en dødelig felle for bilene som kommer mot ham.

Kimberly er selv ett av ofrene. Men ett øyeblikk senere oppdager hun at hun fortsatt sitter i bilen, sammene med vennene og i den samme køen av medtrafikantener, de hun nettopp hadde sett omkomme i den grusomme ulykken. Det hun opplever må ha vært innbilning. Eller var det et tegn, en advarsel?

"Final Destination 2" er produsert av de samme to som stod bak "Final Destination", Warren Zide og Craig Perry (American Pie 1-3). Den velkjente second unit-regissøren David R. Ellis (som blant annet har jobbet med "Harry Potter og de vises stein", "The Perfect Storm" og den kommende "Matrix Reloaded") har regissert sin andre spillefilm etter debuten med "Homeward Bound 2".

Jessica Lange
Jessica Lange
Ryan O
Ryan O'Neal
Crispin Glover
Crispin Glover
Joe Camp
Joe Camp
Joey Lawrence
Joey Lawrence
John Elfström
John Elfström
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid