Logg inn | Opprett brukerkonto

Neste filmer på TV i dag

Dragonheart (1996)
19:55 - NRK3
Vanilla Sky (2001)
21:00 - TV2 Zebra
Bringing Down the House (2003)
21:00 - FEM
Talladega Nights (2006)
21:30 - TV3
Den store Lebowski (1998)
21:35 - NRK3
Suspect Zero (2004)
21:35 - Viasat 4

TV-program for de nærmeste dagene

Bursdager 15. januar

Lloyd Bridges
Regina King
Reine Brynolfsson
Chad Lowe
Ane Hoel
Joseph Henabery
Ken Lynch
Marcel Vallée

Forum

De 5 nyeste trådene (se alle)

Til Huttetuenes land
Film generelt
Av: Montecristo, 14. januar 06:48

Casanegra
Film generelt
Av: Montecristo, 11. januar 08:17

Up in the Air
Film generelt
Av: Montecristo, 6. januar 23:33

Menn som stirrer på geiter
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 22:54

Tomme tønner
Film generelt
Av: Montecristo, 5. januar 10:11

Friday the 13th


Publisert: 2009-02-05

Clay Miller (Jared Padalecki) går gjennom den uhyggelige skogen rundt den legendariske innsjøen Crystal Lake på leting etter sin savnede søster. Bak noen mosegrodde tær snubler han over de forfallende restene av noen gamle råtne hytter. Og det er mye mer som ligger på lur bak trærne. Premieren er selvsagt fredag den 13. (13.02.09).

Clay trosser advarslene fra politiet og lokalbefolkningen og forfølger de få ledetrådene han har etter sin savnede søster Whitney (Amanda Righetti). Med seg i letingen får han Jenna (Danielle Panabaker) en ung jente han har møtt blant en ungdomsgjeng på en adrenalinfylt helgetur. Men de finner så mye, mye mer enn de hadde forventet.

Uten å ane det har de beveget seg inn i domenet til den mest fryktinngytende skikkelsen i amerikansk filmhistorie - den beryktede drapsmannen som terroriserer Crystal Lake området med en sylskarp machete. Jason Voorhees.

== Jared Padalecki ==

(Clay )
Spiller for øyeblikket inn den fjerde sesongen av The CWs suksessrike thriller Supernational. Her har han rollen som Sam Winchester, den snille gutten som motvillig har blitt en helt og som sammen med sin bror redder deres far fra skjulte krefter. Tidligere var han mest kjent som Dean, kjæresten til Alexis Bledel's karakter Rory i Gilmore Girls

Padalecki spilte nylig hovedrollen som den berømte artisten Thomas Kinkade i den biografiske filmen Home for Christmas. Filmen er basert på livet til en av Amerikas mest populære artister og dramatiserer inspirasjonen bak Kinkades maleri The Christmas Cottage.

Hans andre spillefilmroller inkluderer grøsserne House of Wax, hvor han spilte den veslevoksne kostskolestudenten som blir dratt inn i en bløff i regi av en ?liar's club? som også involverer en seriemorder. Andre filmer han har spilt i er Flight of the Phoenix, New York Minute og Cheaper by the Dozen med Steve Martin.

Tidligere har Padalecki tilbrakt to måneder i Australia hvor han har spilt hovedrollen i tvfilmen A Ring of Endless Light basert på romanen av Madeline L'Engle og hadde også den ettertraktede hovedrollen i The WBs tvfilm Young MacGyver. I tillegg har han vært programleder for MTVs Room 401. Denne serien fra de ansvarlige produsentene Ashton Kutcher og Jason Goldberg tar seerne med inn i en ukentlig imponerende og uvirkelig ferd hvor man møter talentfulle og fremadstormende illusjonister som skremmer og lurer uskyldige forbipasserende.

I 2000 vant han Presidential Scholar Awar? fra National Foundation for Advancement of the Arts i en skuespillerkonkurranse med over 7,000 deltakere. Padelecki er født og oppvokst i San Antonio.

== Danielle Panabaker ==

(Jenna)
Fikk sin anerkjennelse fra kritikerne med gjennombruddsrollen i miniserien fra HBO Empire Falls hvor hun spilte hovedrollen mot Paul Newman og Ed Harris. Sist har vi sett henne som James Woods smarte og urokkelige datter i dramaet fra CBS Shark.

Panabakers andre roller på tv inkluderer også hovedrollen i Searching for David's Heart, filmene Mom at Sixteen og Sex & the Single Mom og Stuck in the Suburbs fra Disney Channel Original Movie. Hun har også hatt biroller i blant annet The Guardian, Summerland, Law and Order: SVU, CSI og Malcolm in the Middle. Panabaker hadde også en rolle sammen med sin søster Kay i filmen fra Disney Read It and Weep, hvor de spilte forskjellige versjoner av den samme karakteren.

Hennes spillefilmer inkluderer thrilleren Mr. Brooks hvor hun spiller mot Kevin Costner og Dane Cook, Yours, Mine and Ours med Renee Russo og Dennis Quaid samt Sky High med Kurt Russel og Kelly Preston. Panabaker er født i Georgia og var ferdig på videregående skole i en alder av 14. Hun har nå nettopp gjennomført en Bachelor i engelsk fra UCLA.

== Danielle Panabaker ==

(Whitney)
Ser man for øyeblikket i den nye dramaserien fra CBS The Mentalist sammen med Simon Baker. På filmlerretet så vi henne sist sammen med Seann William Scott og Paul Rudd i komediesuksessen Role Models.

Tidligere i sin karriere klarte hun å få hovedrollen i en pilot fra FOX No Place Like Home produsert av Chris Keyser og Amy Lippman. Denne piloten førte til at hun fikk en rollen som Hailey Nichol i den populære serien The O.C.. I tillegg har hun spilt hovedrolle i to andre FOX serier, i North Shore hvor hun spilte Tessa Lewis og Reunion hvor hun spilte Jenna Moretti. Andre tvroller inkluderer en gjesterolle i CBS dramaet CSI og birolle i filmen?Romy & Michele: In the Beginning.

== Christian Nickel ==

(Regissør)
hadde sitt gjennombrudd som spillefilmregissør med nyinnspillingen av kultklassikeren The Texas Chainsaw Massacre produsert av Michael Bays selskap Platinum Dunes. Filmen hadde en inntjening på over 110 millioner dollar på verdensbasis, vant en Teen Choice Award og var nominert til en MTV Movie Award. Nispel fulgte opp suksessen med å produsere og regissere filmen frankenstein med basis i et konsept av Dean R. Koontz og med Martin Scorcese som ansvarlig produsent. Neste film Nispel produserte og regisserte var spillefilmen Pathfinder.

Den tyskfødte Nispel startet sin karriere innenfor reklame som Art Director for Young & Rubicam i Frankfurt. I en alder av 20 flyttet han til USA med hjelp av et Fulbright stipend i 1984. I 1989 hadde han sin regissørdebut med den første musikkvideoen for bandet hitbandet C&C Music Factory. Mens han fortsatt bodde i New York stiftet og jobbet Nispel i sitt eget produksjonsselskap, Portfolio Artists Network, før han slo seg sammen med Ridley og Tony Scott i deres selskap RSA-USA Inc.. I 2000 sluttet han seg til MJZ.

Nispel har mottatt en rekke internasjonale markedsføringspriser for sine prestasjoner inkludert Clio Awards, The Moebius Award og the Grand Prix på BDA Awards. Han har fått 12 nominasjoner til MTV Music Video Awards og vunnet fire av dem inkludert MTV Best European Video Award for Killer, Papa Was A Rolling Stone av George Michael i 1993.

I 1996 ble Nispel æret med Cross Cultural Dreams av Film Society of Lincoln Center på grunn av hans mange musikkvideoer. Han har fått et kapittel om seg i Armond White's book om pop-revolusjonen, en Nubian og en NAACP Image pris for sin positive fremstilling av Afroamerikanere i massemedia. I 1995 utnevnte Adweek Nispel til en av årets beste regissører. Til dags dato har han regissert over 1,000 musikkvideoer og reklamefilmer.

Les mer på filmens Offisielle nettside.

Kilde: UIP

Trailer til Friday the 13th (2009)

Kommentarer


Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid - Utviklingsversjon