Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

You Don't Mess with the Zohan [Trailer]

Adam Sandler spiller Zohan, en israelsk kommandosoldat som bløffer sin egen død for å oppfylle sin største drøm: Å bli hårstylist i New York

Hele saken (76 ord)

Bangkok Dangerous [Trailer]

Livet til en anonym leiemorder tar en uventet vending når han reiser til Thailand.

Hele saken (415 ord)

The day the earth stood still (1951) - et tilbakeblikk

Vi ser på orginalen som det kommer snart en nyinspilling av.

Hele saken (650 ord)

Step Brothers [Trailer]

Will Ferrells Step Brothers går rett på DVD.

Hele saken (178 ord)

The Mutant Chronicles

En B-film i god Ron Perlman stil.

Hele saken (557 ord)

The Mutant Chronicles

Publisert 2008-07-25

En studentsuppe tynn film hvor Ron Perlman er munken som samler med seg en gjeng med tøffe folk. Her er det slemmer mutanter som skal settes på plass. Slagordet for filmen er "The darkest age is yet to come" og joda mørkt er det, men det fenger liksom ikke.

Handlingen er satt til en fjern fremtid hvor hele verden er styrt av store selskaper som har gått til krig mot hverandre over de siste naturressursene som finnes på planeten. Munken Samuel (Ron) og hans broderskap er i besittelse av en eldgammel bok med en spådom som viser til mutantene sin oppstandelse men også om en person som kan redde dem.

Det begynner bra med god gammeldags skyttergrav action, men allerede her er det noe som ikke stemmer. Alt skal liksom være highteck men de stakkars gutta i søla ligger å skyter med noe som minner mistenkelig på noen rifler. Og siden verden er tilfeldigvis delt ved øst og vest i hjertet av Tyskland så er det jo en selvfølge at gutta fra østkanten har hjelmer som minner mye om Nazistene sitt hodeplagg mens gutta fra vestkanten har hjelmer fra den 1. verdenskrig. Snedig. Midt i den obligatoriske skuddvekslingen dukker det opp noen mutanter fra noe som må være ett kumlokk og dem begynner å hugge vilt rundt seg. De er noen rakkere til å slakte folk og dermed så står verden sin frelse i hendene på en munk.

Her tror jeg manusforfatter Philip Eisner har satt seg ned og tenkt litt på hvilke dommedagsfilmer var i støtet for noen år tilbake og hva som kan være smart å hente derfra. uten å rødme har han forsynt seg grovt fra filmer som Ringenes herre og matrix. Dette er tross alt mannen som skrev manus til Event Horizon (1997), men det var dette med rutine da. Storyen er som sagt tynn og selv om filmen har noen karakterer som kunne bidratt så vil det seg ikke. Dialogen er langt i fra troverdig og det meste går for fort unna til at man blir engasjert. At filmen ikke er satt opp på kino forklarer det meste kanskje.

De dataanimerte bakgrunnen går Sky Captain and the World of Tomorrow (2004) en høy gang, men i den filmen var det jo med ei fin dame eller to. Det er spart litt på de fine damene i denne filmen, men vi må jo ikke glemme at Ron Perlman er med å dra lasset og det med en god posjon med blod.

For det er her hele filmen klarer å komme seg noenlunde greit ut av elendigheten. For å spare inn på kulissene ved å la dem bli laget av annen rangs dataanimatører så har regissør Simon Hunter litt penger til overs. Det er godt en pen slump til å rekvirere blod, masse blod. I tilegg kan jo nevne Thomas Jane (The Mist) er med i en av hovedrollene. Det hjelper jo litt. John Malkovich stikker også innom. Og jeg skal ikke glemme filmens pen-dame alibi. Også her er det valgt en kjapp løsning. Devon Aoki er hentet inn for å svinge sverd. Noe som hun også gjorde i Sin City som skikkelsen Miho. Og noe som jeg vedder husleia på at hun også vil gjøre i Sin City 2 som snart kommer.

Uansett så er det helt greit å dra frem denne filmen når du er alene hjemme en kveld og gullrekka begynner å bli plagsom. Men mest på grunn av Ron Perlman

- Montecristo

Trailer til The Mutant Chronicles (2008)

Andrzej Panufnik
Andrzej Panufnik
Jim Henson
Jim Henson
Juha Nevalainen
Juha Nevalainen
Julia Faye
Julia Faye
Kevin Sorbo
Kevin Sorbo
Kim Haugen
Kim Haugen