Logg inn | Opprett brukerkonto
Filmgrid
man tir ons tor fre lør søn
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

På TV i kveld: Faster Pussycat! Kill! Kill! (1966)

Myke bryster og knivskarpe kinnben – gjør deg klar til å bli forført!

Hele saken (449 ord)

The Boat That Rocked

Piratradioen spilte rock og pop fra havet 24 timer i døgnet, og 25 millioner lyttet til piratene hver eneste dag.

Hele saken (1321 ord)

På TV i kveld: Dark Horse (2005)

Off-beat komedie om døgenikten Daniel.

Hele saken (226 ord)

På TV i kveld: Confessions Of A Dangerous Mind

TV-produsent om dagen, snikmorder for CIA om natten!

Hele saken (927 ord)

På TV i kveld: Troja (2004)

En sivilisasjon skal gå til grunne for kjærlighet. Sendes i kveld 21:45 på SVT1.

Hele saken (746 ord)

Frost/Nixon

Publisert 2009-02-02

Sommeren 1977 ble det tvsendte intervjuet med David Frost/Richard Nixon det mest sette programmet i amerikansk tv historie. Frost/Nixon er en dramatisering av tvintervjuene som ble gjort av David Frost med Richard Nixon i etterkant av Watergate-skandalen. Premieredato: 13.02.09.

Frost: «Men det er kun en av oss som kan vinne.»

Nixon: «Og jeg skal være din største motstander. Jeg skal møte deg med alt jeg kan by på. Fordi rampelyset kun kan lyse på en av oss. Og for den andre vil det være en ødemarkmed ingenting, helt ensomt bortsett de skjærende stemmene i våre hoder».

Mer enn 45 millioner tittere satt klistret til den verbale boksekampen over fire kvelder mellom Nixon og Frost - sultne på et glimt inn i hodet på deres vanærende tidligere president og spente på om han vil innrømme sitt maktmisbruk som til slutt førte til hans avgang.

To menn som hadde alt å tape og visste samtidig at det var kun en vinner. Denne legendariske konfrontasjonen kom til å revolusjonere bekjennelsesintervjuet som sjanger, endre politikken og formidle en innrømmelse fra den tidligere presidenten som skulle komme til å ryste hele verden ... muligens også Nixon selv.

Oscar-vinneren Ron Howard gir oss Peter Morgans fascinerende dramatisering av kampen mellom Richard Nixon (Frank Langella) - den vanærende presidenten med et ettermæle å redde, og David Frost - en lettvekter innen tvbransjen som ønsker å skape et navn for seg selv. Dette historiske møtet som endret dem begge ble til filmen Frost/Nixon. Filmen gjenskaper ikke bare de berømte tvintervjuene, men også det verdensomspennende dramaet og forhandlingene mellom de to mennene som skjedde bak tv kameraet. Denne filmen forteller den til nå ufortalte historien som ledet opp til den avgjørende konfrontasjonen med publikum som dommere.

I tre år etter å ha blitt tvunget til å gå av er Nixon taus. Men i 1977 sier steinansiktet ja til at eksklusivt intervju hvor han skal bli konfrontert med de ubesvarte spørsmålene både om hans tid som president og Watergate skandalen som endte med hans avgang. Nixon overrasket alle med ønsket om at Frost skulle være intervjuer. Hans intensjon var å overliste den gemyttlige britiske moromannen og gjenvinne plassen som et statsoverhode i hodet og sjelen til det amerikanske folket.

Også i teamet til Frost ble det reist tvil om hans evne til å kunne stå i mot Nixon. Mens kameraene gikk startet en slu kamp om hvem som var den mest snartenkte. Ville Nixon klare å unngå spørsmål om hans rolle i nasjonens største skandale? Eller ville Frost forbløffe sine kritikere og modig kreve at den mest erfarne politikeren i sin tid skulle stå til ansvar for sine gjerninger? Dette møtet kom til å synliggjøre hver av mennenes usikkerhet, ego og verdighet. Mennene satt til slutt sitt spill til side og kom frem til den fulle og hele sannhet.

En av nøkkelrollene i Nixons team, hans stabssjef, spilles av Kevin Bacon (oberst Jack Brennan). Han er den fryktløse beskytter som guider Nixon gjennom de strategiske grep under intervjuene. To strålende rådgivere håndterer Frosts opplæring rundt den 37ende presidenten av USA.

Oliver Platt spiller Frosts strategimann og veteranreporter Bob Zelnick, og Sam Rockwell spiller den syrlige skribenten, Nixon kritikeren, forfatteren og universitetslæreren James Reston, Jr. Begge var høyt motivert for å avsløre den "virkelige" Nixon. De skulle være Frosts strategiske planleggere mens Frost gikk i gang med å selge rettighetene til intervjuet og sikre en avtale med en tvkanal.

Skuespillerne
Vinneren av tre BAFTA nominasjoner Michael Sheen (David Frost) har fått en ledende posisjon blant den nye generasjonen av britiske skuespillertalenter, både på scenen og på film. Han fikk en nominasjon til BAFTA for sin rolle i The Queen og fikk i tillegg to andre nominasjoner for tv komediene Kenneth Williams: Fantabulosa! og Dirty Filthy Love.

Sist så vi Sheen på scenen i Music Within, en historie om mannen Richard Pimentel som var en frontfigur i kampen for rettigheter for handikappede og en av forkjemperne bak loven som sikrer rettighetene til disse i Amerika (Amercans with Disabilities Act).

Tidligere har han spilt i Eward Zwicks Blood Diamond, sammen med Leonardo DiCaprio og Djimon Hounsou og som statsminister Tony Blair i Stephen Frears The Queen. The Queen var den tredje gangen han jobbet med Frears. Han spilte først den britiske statsministeren i tvfilmen The Deal og hadde sin spillefilmdebut i regissør Frears Mary Reilly hvor han var Dr. Jekylls fotograf.

Sheens andre spillefilmer inkluderer Ridley Scotts Kingdom of Heaven; Laws of Attraction, Timeline, Underworld, Bright Young Things, The Four Feathers, Heartlands, og Wilde.

Sheen ble utdannet på Royal Academy of Dramatic Art i London. På sitt andre år vant han den ettertraktede Laurence Olivier Bursary for hans gjentatte strålende opptredener. Da han fortsatt var student fikk han hovedrollen i When She Danced sammen med Vanessa Redgrave i 1991, som var hans debut på West End.

I starten av dette året ble han ferdig i filmen Underworld: Rise of the Lycans hvor han spiller den mørke Lycan master, Lucian. Filmen er regissørdebuten til Patrick Tatopoulos, en mester i spesialeffekter, og har Sheen i hovedrollen sammen med Bill Nighy.

Sheens neste film vil være The Damned United som skildrer den store fotballtreneren Brian Cloughs 44 turbulente år som sjef for Leeds United i 1974. I denne filmen spiller Sheen hovedrollen som Clough og filmen vil bli regissert av Tom Hoopter (John Adams) med et filmmanus fra Peter Morgan. The Damned United er basert på en roman av David Pearce.

Sheen er født i Wales og vokste opp i Port Talbot, en industriby kjent for å ha fostret opp Richard Burton og Anthony Hopkins.

Tre ganger vinner av Tony Award Frank Langella (Richard Nixon), er en av de store levende legendene i amerikansk teater. Selv om han mottok mye anerkjennelse som filmstjerne på 70-tallet er det teateret som har vært hans store kjærlighet.

Langellas største bragder på Broadway inkluderer Tony Awards for Seascape, Fortune's Fool og fjorårets rolle som President Richard Nixon i en New York produksjon av Frost/Nixon. Han fikk også Tony Award nominasjon for sin rolle i Match og Dracula. Han har også blant annet hatt hovedroller på Broadway i stykkene The Father, Present Laughter, Design for Living, Amadeus, Hurlyburly, Passion, Sherlock's Last Case, A Cry of Players og Yerma.

Langella er født i Bayonne, New Jersey, og studerte teater på Syracuse University før han startet sin karriere i New York. Hans første gjennombrudd på film kom da han fikk rollen i Frank Perrys drama fra 1970, Diary of a Mad Housewife. Denne filmen gav han en nominasjon til en Oscar og en National Board of Review pris. Samme år spilte han i Mel Brooks The Twelve Chairs. Han ble løftet til popstjernenivå med den suksessrike nyinnspillingen av Dracula, regissert av John Badham. Langellas siste filmer inkluderer George Clooneys Oscar-nominerte Good Night, and Good Luck, kassasuksessen Superman Returns og dramaet Starting Out in the Evening. Han hadde også rolle i Adrian Lynes kontroversielle Lolita, hit komedien Dave, Ridley Scotts 1942: Conquest of Paradise; Those Lips, Those Eyes; dramaet I'm Losing You, House of D og The Ninth Gate. Neste filmen han spiller i er mot Cameron Diaz i The Box regissert av Richard Kelly.

På tv har Langella mottatt en Emmy nominasjon for sin innsats i I, Leonardo: A Journey of the Mind. Andre store roller han har hatt er blant annet i Eccentricities of a Nightingale, The Seagull, The Beast, Doomsday Gun, Monkey House. Han spilte også i alle 10 episodene av den kortlivede, men lovprisede HBO serien Unscripted.

Langella fikk en plass i Theatre Hall of Fame i 2003. I tillegg til sine tre Tony Awards har han vunnet fem Drama Desks, tre Obies, to Outer Critics Circles og en Drama Leauge Award. Han har hatt flere dusin roller i mange av de ledende teatrene i Amerika blant annet Hampton's Les Liaisons Dangereuses, Anouilh's Ring Round the Moon, Whiting's The Devils, Bolt's A Man for All Seasons, Lerner & Loewe's My Fair Lady, Shepard's The Tooth of Crime og Barker's Scenes From an Execution.

Regissøren
Den Oscar-vinnende filmskaperen Ron Howard (regissør og produsent) er en av sin generasjons mest populære regissører. Fra kritikerroste dramaer som A Beautiful Mind og Apollo 13 til komediene Parenthood og Splash har han laget noen av Hollywoods mest minneverdige filmer. Hans siste prosjekt var filmversjonen av den internasjonale bestselgeren The Da Vinci Code med skuespillerne Tom Hanks, Audrey Tautou, Sir Ian McKellen, Alfred Molina, Jean Reno og Paul Bettany. Før The Da Vinci Code regisserte og produserte Howard Cinderella Man med Russel Crow i hovedrollen. Også i A Beautiful Mind jobbet han med Crow og Howard fikk en Oscar for Beste Regissør i tillegg til at filmen fikk tre andre Oscar-priser og fire Golden Globe.

Howard har lenge vært anerkjent for sine ferdigheter som regissør. I 1995 fikk han film Apollo 13 ni Oscar-nominasjoner og vant to av dem. Den fikk også "Best Ensemble Cast" og "Best Supporting Actor" fra Screen Actors Guild. Flere av Howards filmer har fått anerkjente nikk fra Oscar-administrasjonen inkludert filmene Backdraft, Parenthood og Cocoon. Den sistnevnte gav ham to Oscar-statuetter. Howard ble æret av Museum of the Moving Image i desember 2005, og av American Cinema Editors i februar 2006.

I Howards portefølje finner vi noen av de mest populære filmene de siste 20 årene. I 1991 lagde Howard det anerkjente dramaet Backdraft med Robert De Niro, Kurt Russel og William Baldwin. Han fulgte opp denne filmen med det historiske eposet Far and Away med Tom Cruise og Nicole Kidman i hovedrollene. Howard regisserte Mel Gibson, Rene Russo, Gary Sinise og Delroy Lindo i spenningsthrilleren Ransom i 1996. Han jobbet med Tom Hanks, Kevin Bacon, Ed Harris, Bill Paxton, Gary Sinise and Kathleen Quinlan i Apollo 13. Andre filmer fra Howard er blant annet kassasuksessen Dr. Seuss' How the Grinch Stole Christmas, Parenthood, Willow, Night Shift og The Mission.

Howard har også vært ansvarlig produsent på en rekke prisvinnende filmer og tvshow som miniserien From the Earth to the Moon og Arrested Development. I sistnevnte er det Ron selv som har voice-over'en gjennom episodene.

Howard og hans produsent-partner gjennom lang tid Brian Granzer jobbet sammen for første gang med komedien Night Shift og Splash. Partnerne etablerte Imagine Entertainment sammen i 1986 med intensjonen om å produsere uavhengige spillefilmer. Selskapet har siden starten produsert en variert rekke av populære spillefilmer inkludert The Nutty Professor, The Nutty Professor II: The Klumps, Bowfinger, The Paper, Inventing the Abbotts and Liar, Liar. Howard hadde sin regissørdebut i 1978 med komedien Grand Theft Auto.

Howard startet faktisk sin karriere innen filmbransjen som en skuespiller. Han kunne først sees i The Journey og The Music Man. Senere var han Opie i tv serien The Andy Griffith Show. Howard spilte senere i populære serier som Happy Days og fikk gode kritikker for sine roller i American Graffiti og The Shootist.

Howard jobber for øyeblikket med filmadapsjonen av Dan Browns bestselger Angels & Demons og har nettopp avsluttet produksjonen av Universal Pictures Changeling, regissert av Clint Eastwood med Angelina Jolie i hovedrollen.

Les mer på filmens Offisielle nettside.

Kilde: UIP

Trailer til Frost/Nixon (2008)

Patricia Arquette
Patricia Arquette
Robin Wright Penn
Robin Wright Penn
Jo Swerling
Jo Swerling
Joan Tewkesbury
Joan Tewkesbury
John Gavin
John Gavin
John Schneider
John Schneider
Copyright © Filmgrid 2007, 2008, 2009 - Om Filmgrid